levoolaf

Üyecik
Format işlemi sonrasında bilgisayarım açılmıyor ve ekranda "Windows bootmgr encountered a Security validation or internal error" hatası alıyorum. Yardım edebilecek var mı, format sonrası PC bu şekilde kaldı.

IMG_20260605_220543_276.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen benim de başıma geldi deli etti beni.
Birçok yol aradım bulamadım tek çözüm elimde BIOS'um vardı USB disk içinde 1 gün önce güncellemiştim o duruyordu tekrar BIOS kurulumu yaptım öyle düzeltebildim. Normalde Secure Boot kapatıp gir diye yazılmış ama kapatamadım çünkü kapatsam da otomatik açılmış oluyordu. Dediğim gibi tek çare son BIOS'u tekrar yükleyerek buldum. Reset atsam da olmadı veya CMOS'dan resetlesem de olmadı.
Bu yeni bir güvenlik sertifikası yüzünden oluyor muş Rufus ile diski oluştururken orada bir seçenek var onu işaretleyince bu sorunu yaşatmıyor diye biliyorum çünkü geçen de formatladım bu sefer olmadı o tiki işaretledim.

1780691120156.webp

Bu altta ki Windows CA 2023 olanı işaretleyip öyle kurdum. Sorun olmadı.

Burada üsttekileri de işaretlemiyorum sadece BitLocker ve bu yeni olan CA 2023'ü işaretleyip öyle yazıyorum diske bir daha atarsanız format bunu yapıp öyle yapın derim.
Yoksa sanırım eğer yapmazsanız Secure Boot'u kapatıp öyle kurmanız falan gerekebilir. Tekrar bu olmasın diye ama ben onu yapmadım bu seçenek sanırım bypass ediyor

Ek olarak bu Windows'u formatlayıp yükledikten sonra ilk boot da çıkıyor. BIOS'u tekrar kurunca direk girip Windows'u yüklerken yaptığımız ayarlar hesap sayfasından devam etti.

Geçici olarak Secure Boot'u devre dışı yap.

Geçici olarak Secure Boot'u devre dışı yap.

Ben yaptım ama olmadı sürekli açık geri başlıyordu. 10 kez uğraştım en son aklıma BIOS yüklemek geldi tekrar öyle düzeldi.

Anladım hocam, elimde başka bilgisayar yok. Flashback yaparsam düzelir mi acaba?

Önce Secure Boot'u kapat öyle dene bakalım belki sende işe yarar.

Secure boot'u kapatıyorum ama yeniden açılıyor sürekli, ben de saldım, çözüm bulamadım bir türlü.

Secure boot'u kapatıyorum ama yeniden açılıyor sürekli, ben de saldım, çözüm bulamadım bir türlü.

Dediğim gibi bende de olmadı sürekli kendi otomatik açılıyor default ayarlar yapsam da CMOS yapsam da hiçbiri düzeltmedi

En son çare BIOS'u tekrar yükledim. Eğer başka PC yoksa telefonunuza anakartın BIOS'unu indirip daha sonra yarın başka bir PC de aktarım yapın USB'den. Çevrenizde komşuda vs varsa.

Ayrıca ben SSD de yenilemedim hiçbir şey yapmadım bu parça değişimi ile alakalı değil yeni bir güvenlik sertifikası olayı varmış ama tam anlayamadım bunu devreye almış galiba. O yüzden bir sonraki formatımda Rufus'daki o seçeneği işaretledim. Öyle kurdum sorun çıkmadı.

Peki BIOS update en eski sürümünü yüklemek mantıklı mı hocam? Bir önceki sürümü yüklersem tekrar aynısı olur mu acaba?

Peki BIOS Update en eski sürümünü yüklemek mantıklı mı hocam? Bir önceki sürümü yüklersem tekrar aynısı olur mu acaba?

Bende zaten en son sürüm vardı yani aynısını bir kez daha kurmuş oldum. Ama sende daha önceki var yenisi fark eder mi bilemem. Sanmam yani direk en günceli yükleyebilirsin.