40.000 TL Telefon Tavsiyesi: Honor 400 Pro vs Xiaomi 15T Pro vs Poco F7 Pro

Yuşa Ilgaz

Başarılı
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 40.000 TL bütçeyle yeni bir telefon almak istiyorum. Şu an kafamda üç model var:
  • Honor 400 Pro
  • Xiaomi 15T Pro
  • Poco F7 Pro
Bu üç cihazı arasında kararsız kaldım ama yalnızca bunlarla sınırlı değilim; eğer başka markalar/modeler önerirseniz onları da değerlendirmek isterim.

Telefonla ilgili önceliklerim şunlar:
  • İşlemci gücü ve genel performans benim için çok önemli. Oyun, sosyal medya ve yoğun kullanımda akıcılık istiyorum.
  • Kamera performansı da önemli: gündüz–gece çekimleri, video kalitesi, stabilizasyon gibi özelliklerin güçlü olmasını bekliyorum.
  • Emülasyon spesifik bir ihtiyaç: Özellikle PC oyunlarını mobilde denemek için GameHub gibi uygulamaları kullanmayı planlıyorum. Bu uygulamalar sayesinde Android telefonda PC oyunlarını çalıştırmak artık mümkün hale gelmiş durumda. Bu yüzden telefonun hem işlemci hem grafik tarafında “emülasyon yükünü kaldırabilecek” kapasitede olması benim için artı olur.
  • Yazılım stabilitesi, güncelleme desteği ve cihazın uzun vadede performansını koruması da önemli.
Özetle:
40.000 TL civarında bütçemle, işlemcisi güçlü, kamerası iyi, emülasyon ve genel kullanımda takılma yapmayacak, uzun ömürlü bir telefon arıyorum.

Yorumlarınızı, artı-eksi yönleriyle birlikte paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
İşlemci gücünde 15T Pro önde, ancak bazı kullanıcılar ses ve ekranından şikayetçi. Honor 400 Pro ve F7 Pro'nun işlemcisi aynı fakat F7 Pro'nun frekansı 3.0'dan 3.3 GHz'e aşırtılmış.

Ayrıca F7 Pro ve 15T Pro'nun yazılımı Honor 400 Pro'nun MagicOS'ine göre kötü kalır. Eğer şu anda HyperOS kullanıyorsanız 15T Pro, deneyimleme şansınız varsa beğenirseniz 15T Pro beğenmezseniz Honor 400 Pro.

Kamera olarak da çok çok önde 15T Pro.

Honor 400 ve 400 Pro modellerinin Türkiye'de güncelleme desteği 3 yıl diye biliyorum yanlışım yoksa.

İşlemcide 15t Pro.
Kamerada 15t Pro.
Emulasyonda Honor 400 Pro.
Yazılımda ikisi de kötü. 3 veya 4 yıl Max güncelleme ve diğer cihazlara göre iyi değil.
Bataryada 400 Pro.
POCO F7 Pro almanızı önermem.

İşlemcide 15t Pro.
Kamerada 15t Pro.
Emulasyonda Honor 400 Pro.
Yazılımda ikisi de kötü. 3 veya 4 yıl Max güncelleme ve diğer cihazlara göre iyi değil.
Bataryada 400 Pro.
POCO F7 Pro almanızı önermem.
Emülasyonda büyük ihtimalle Honor 400 Pro en kötüsü olacaktır. İşlem frekansı açısından en kötüsü, 15T Pro'nun Dimensity 9400+'ının teknolojisine göre eski kalır.

Emülasyonda büyük ihtimalle Honor 400 Pro en kötüsü olacaktır. İşlem frekansı açısından en kötüsü, 15t Pro'nun dimensity 9400+'ının teknolojisine göre eski kalır.

Snapdragon emulasyonda en iyisi. Her şey güç değil. Optimize olarak Snapdragon çok daha iyi.
Dimensity ile dediği emulator işi zor.

Snapdragon emulasyonda en iyisi. Her şey güç değil. Optimize olarak Snapdragon çok daha iyi.
Dimensity ile dediği emulator işi zor.
Qualcomm Snapdragon serisi işlemciler diğer muadil işlemcilere göre en iyisi. Fakat 8 Gen 3 Dimensity 9400+'a göre eski ve yavan kalıyor. Ortada 0.73GHz fark var. F7 Pro'da OC 8 Gen 3 var. Yine en kötüsü 400 Pro'daki olur.

Qualcomm Snapdragon serisi işlemciler diğer muadil işlemcilere göre en iyisi. Fakat 8 gen 3 dimensity 9400+'a göre eski ve yavan kalıyor. Ortada 0.73GHz fark var. F7 Pro'da OC 8 gen 3 var. Yine en kötüsü 400 Pro'daki olur.

Dediğim gibi 9400+ daha güçlü ama emulasyonda optimizesi iyi olmaz. 8 gen 3 de daha optimize oynar.
F7 Pro kamera anlamında olsun, yazılımda olsun iyi değil. Yani o listeden silinmeli başta.
15t Pro işlemci gücünde ve kamerada iyi.
400 Pro ise emulasyonda ve kamerada iyi.
Sadece işlemci gücüne değil, emulasyon performansı ve kamerada önemli.
Eğer emulasyon istemez ise 15t Pro tek seçenek ama eğer o önemli ise 400 Pro daha mantıklı.
Konu sahibi güncelleme desteği önemli demiş ama o zaman bütçe çıkması lazım Çinli firmalar o konuda sınıfta kalıyor.

Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet dediklerinize katılıyorum. Güncelleme konusunda Xiaomi 15t Pro önde kalıyor 5 yıl Android 1 yıl ise güvenlik güncellemesi sunduklarına biliyorum. Dediğiniz gibi emülasyon konusunda Snapdragon işlemciler başka üreticilerin markalarına göre düşük kalıyor. Ancak genel özellik olarak Xiaomi 15t Pro önde kaldığı için Bu cihazı almayı planlıyorum.

Emulasyon çok önemli değilse 15t Pro daha mantıklı.
Ama bende onun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Eğer önemli ise 400 Pro al. Değilse zaten 15t Pro.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…