Mantıklı bir geçiş olur,
QD-OLED modellerinden alabilirsiniz ya da biraz daha bekleyip TANDEM QD-OLED modeller çıkacak, onlardan da alabilirsiniz.
1. soruna cevap olarak, 1.5 yıldır kullanıyorum; yanma, iz bırakma vs. yaşamadım.
2. soruna cevap olarak, son çıkan modellerde gerçekten yeterli marka çözümleri ve ekstra Windows ayarları ya da uygulamalar ile de bunu destekleyebiliyorsunuz.
Temizliği konusunda da ilk zamanlar tedirgin oluyordum ama sonra SAF su kullanmaya başladım. Asus'a da bizzat sordum, sorun olmaz dediler. Saf sudan sonra ne leke kalıyor ekranda ne de hızlı toz tutuyor. Tabi ki microfiber gözlük camı ile temizliyorum; güçlü araç kullanıyorsan temizliğine önem verirsin, ne yaktığına da bakmazsın misali.
3. soruna cevap olarak, oyun keyfi muazzam; hem FPS türünde hem de hikaye türünde. 0.03 ms GTG sayesinde ciddi akıcı hale geliyor oyun hissi FPS'lerde, hikayeli oyunlarda ise HDR destekli olanlarda da olmayanlarda da mükemmel bir görsel şölen sunuyor.
Model olarak sana şu an bir link atmam, atamam çünkü pahalı ürünler bunlar. Teknoloji olduğu için sorunlu çıkar, hasarlı çıkar; hem ben üzülürüm hem de sen vakit ve isteğini kaybedersin.
Şöyle söyleyeyim, piyasadaki OLED'lerin birçoğu aynı korumaya sahip neredeyse; özellikleri de birbirine çok yakın. İçine sinen bir marka var ise bu zamana kadar o marka özelinde satın almanı tavsiye edebilirim sadece. Ben Asus ürün kullanıyorum, 15 yıldır Asus'tan devam ediyorum mesela.
Bu arada biraz bekle, Tandem QD-OLED al derim şahsen; nedenini de söyleyeyim: Tandem QD-OLED'ler pixel yanığı vs. konularda daha iyi çünkü aslında 4. nesil bir panel oluyor. Panel içeriği biraz daha farklı ve sıcaklık değerleri düşürüldü; bu yüzden daha stabil oluyor. Gün geçtikçe de daha da iyi hale gelecek OLED teknolojisi.
Eylül ayında MSI çıkaracak birkaç model, sonrasında ise 2026 sonu ve 2027 içerisinde diğer markalar TANDEM QD-OLED modellerini sunacaklar. Eğer çok bir acelem yok diyorsan bu TANDEM QD-OLED'i beklemeni öneririm. He yok, ben hemen alacağım diyorsan yine QD-OLED tercihi yapmanı öneririm; hem oyun hem filmde QD-OLED çok daha içine sinecektir.
Başka bir sorun var ise yanıtlayabilirim; 1.5 yıldır ASUS XG27ACDNG QD-OLED kullanıyorum.