Bütçe
40.000 TL

BrkDMR

Becerikli
Arkadaşlar ekran kartına ayıracağım para bu, maksimum 45.000 TL'ye çıkabilirim. Bu fiyat bandına Sapphire 9070XT Nitro Plus düşünüyordum ama AMD ile ilgili bir sürü yazılımsal sorun okuduğum icin biraz korktum açıkçası. Şans işi olduğunu biliyorum ama bu paraları tek parçaya veripte sorun yaşamak istemiyorum, kimse istemez zaten. NVIDIA tarafından bir kart almayı düşündüm; RTX 5070 Ti giriş modelleri mevcut, arada kaldım. RX 9070 XT tepe modeli mi alayım yoksa RTX 5070 Ti giriş modeli mi alayım? Ya da RTX 5070 Ti tarafında önerdiğiniz bir marka var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
İş ve oyun içinse RTX 5070 Ti, çünkü CUDA çekirdekleri var. Sadece oyun içinse RX 9070 XT tercih edilebilir. NVIDIA alsanız bile sorun yaşayabilirsiniz; 580 ve üzeri sürücüler yüzünden sorun yaşayan bir sürü insan var.

Arkadaşlar ekran kartına ayıracağım para bu, maksimum 45.000 TL'ye çıkabilirim. Bu fiyat bandına Sapphire 9070XT Nitro Plus düşünüyordum ama AMD ile ilgili bir sürü yazılımsal sorun okuduğum icin biraz korktum açıkçası. Şans işi olduğunu biliyorum ama bu paraları tek parçaya veripte sorun yaşamak istemiyorum, kimse istemez zaten. NVIDIA tarafından bir kart almayı düşündüm; RTX 5070 Ti giriş modelleri mevcut, arada kaldım. RX 9070 XT tepe modeli mi alayım yoksa RTX 5070 Ti giriş modeli mi alayım? Ya da RTX 5070 Ti tarafında önerdiğiniz bir marka var mı?
5070TI tarafında:
  • Galax 1-Click OC 2X
  • Gainward Phoenix-S
  • Palit GamingPro-s
  • Gigabyte Windforce
  • MSI Ventus
Bu kartlar harici ne aldığınız çok önemli değil.

Bu kartı takip edebilirsiniz Gaming Gecesi'nde 38'e düşebiliyor.
Şuanli fiyatı bile diğer kartlara nazaran daha uygun.

Arkadaşlar ekran kartına ayıracağım para bu, maksimum 45.000 TL'ye çıkabilirim. Bu fiyat bandına Sapphire 9070XT Nitro Plus düşünüyordum ama AMD ile ilgili bir sürü yazılımsal sorun okuduğum icin biraz korktum açıkçası. Şans işi olduğunu biliyorum ama bu paraları tek parçaya verip de sorun yaşamak istemiyorum, kimse istemez zaten. NVIDIA tarafından bir kart almayı düşündüm; RTX 5070 Ti giriş modelleri mevcut, arada kaldım. RX 9070 XT tepe modeli mi alayım yoksa RTX 5070 Ti giriş modeli mi alayım? Ya da RTX 5070 Ti tarafında önerdiğiniz bir marka var mı?

AMD'de sorun yok veya olsa bile %0.1 falan gayet iyi FSR 4 ilede DLSS gibi ML ve AI tabanlı upscaling yapılıyor.

5070 Ti'de çok güzel kart aıb olayı abartılıyor giriş kartlar olsa bile gayet yeterli bence.

5070 Ti'de 9070 XT'de güzel kartlar az daha bütçe çıkarsa = 5070 Ti.
Çıkmazsa = 9070 XT.

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
5070TI tarafında:
  • Galax 1-Click OC 2X
  • Gainward Phoenix-S
  • Palit GamingPro-s
  • Gigabyte Windforce
  • MSI Ventus
Bu kartlar harici ne aldığınız çok önemli değil.

Bu kartı takip edebilirsiniz Gaming Gecesi'nde 38'e düşebiliyor.
Şuanli fiyatı bile diğer kartlara nazaran daha uygun.
Bu kartları neden tavsiye etmediniz sebebini merak ettim akkçeden baktım en ucuz kartlar bunlar bide mesela palitin sadece gaming pro olan versiyonu var inno3d var gigabyte eagle var bu kartlar üzmez degil mi ?

Bu kartları neden tavsiye etmediniz sebebini merak ettim akkçeden baktım en ucuz kartlar bunlar bide mesela palitin sadece gaming pro olan versiyonu var inno3d var gigabyte eagle var bu kartlar üzmez degil mi ?
Belirttiğim modeller harici ne aldığınız pek önemli değil.

• Galax'ın performansına göre fiyatı pahalı.
  • Gainward ve Palit'in V1 ve S modellerinde VC yok. S daha da kötü, 4 ısı borusu mevcut sadece.
  • Windforce o paraları haketmiyor, namıdeğer traktör.
  • Ventus, MSI'ın en giriş seviye modellerinden. Soğutması yetersiz ve fanlarının uçaktan farkı yok.

Gigabyte Eagle'a da değineyim; Windforce'tan bir tık daha iyi sadece.

Palit GamingPro, kendi serisinin en iyisi.
İnno3d'de soğutmada başarılı.

Bu kartları neden tavsiye etmediniz sebebini merak ettim akkçeden baktım en ucuz kartlar bunlar bir de mesela Palit'in sadece gaming Pro olan versiyonu var INNO3D var Gigabyte eagle var bu kartlar üzmez degil mi?

Galax ile 1-2 sorun yaşayanları gördümde diğerleri sorunsuz?

Galax ile 1-2 sorun yaşayanları gördümde diğerleri sorunsuz?
Belirttiğim modeller harici ne aldığınız pek önemli değil.

• Galax'ın performansına göre fiyatı pahalı.
  • Gainward ve Palit'in V1 ve S modellerinde VC yok. S daha da kötü, 4 ısı borusu mevcut sadece.
  • Windforce o paraları haketmiyor, namıdeğer traktör.
  • Ventus, MSI'ın en giriş seviye modellerinden. Soğutması yetersiz ve fanlarının uçaktan farkı yok.

Gigabyte Eagle'a da değineyim; Windforce'tan bir tık daha iyi sadece.

Palit GamingPro, kendi serisinin en iyisi.
İnno3d'de soğutmada başarılı.

Bu yorumda açıkladım sebepleri. Fiyatları çok düşmedikçe almak mantıklı değil.

Ayrıca şunu atlamışım, Windforce serisinde macun akma problemi mevcut.