40.000 TL'ye ekran kartsız sistem önerisi

Bütçe
40.000 TL
10k üstüne çıkmaya pek niyetim yok açıkçası bir SSD için.
Senin niyetin yok da, piyasanın niyeti var
Fiyatlar son 1 aydır GPU ve SSD özelinde sapıttı, aldığın GPU 1 ay önce Vatan'da 31 liraydı. Önereceğimiz Gen4 SSD'ler 8 liraydı, şu anda sana önerdiğim Gen5'ten pahalı o modeller.

Hocam niyetim yok değil aslında. Gözüm çok iyi parçalarda değil, RAM, SSD gibi parçalarda en azından. Yoksa bütçe zorluğu çekmesem, en iyisini isterim elbette. Kuryeyim, işten 22:30'da geliyorum, 1-2 saat açar kapatırım sistemi.

Hocam 7-9 arası diyelim ona ya. 10k üstüne çıkmaya pek niyetim yok açıkçası bir SSD için.
9.000 TL civarına Kioxia Exceria G4 var, DRAM'siz olsa da tavsiye edebilirim. Oldukça da dayanıklı bir disk.

Haricinde daha uygun fiyatlı, 7.000 TL civarına WD Blue SN5000 veya SN5100 var. Bunlar tercih edilebilir.

Daha iyisini önereyim diye bakıyorum ancak gerçekten seçenek yok. Eli yüzü düzgün, sorun yaşamayacağın ve iyi performans verecek diskler bunlar.

DRAM'li olsun, ucuz olsun dersen MLD M700 var ancak şahsi olarak tavsiye etmediğim bir marka. Sırf DRAM'i var diye olası bir sorunda muhatap bulamayacağın markayı öneremem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung ve Kingston o attıkların sahte yüzdesi en yüksek 2 marka. NV2 ise direkt olarak çok düşük model artık. İkinci el SSD almam.

Ekran kartsız 2K'de ancak masaüstünü görürsün.
O zaman Caner'in dediği G4'ü al, 2 lira daha cebinde kalmış olur.

O sahte olayı daha çok ramlerde var diye biliyorum.
Yok, SSD'lerde de çok fazla var. Hatta bir ara Atom Bilişim bizzat sahte satıyordu. KC serisi Kingston'lar, 970-980-990 Samsung'lar fink atıyor sahteleri.

Bir de bir şey soracağım. Dediğiniz gibi B850M Force alacağım da renk sırıtır mı sizce kasa içinde? Genel olarak siyah sistem olacak çünkü.

Güç kaynağını ekran kartına göre alın, alacağın ekran kartında kaç tane 8 pin giriş varsa, güç kaynağında da o kadar 8 pin PCI-e çıkış olsun, ASUS Prime'ya da Gigabyte 9070XT alırsan, güç kaynağın da en az üç tane 6+2 8 pin PCI-e kablosu olsun, güç kaynağında 2 tane 6+2 PCI-e kablo varsa, watt değeri 300 üzeri veren model olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…