Bütçe
40.000 TL
Selam, 40 bin TL bütçeye kadar asıl amacı fotoğraf olmak ile birlikte video dahil işimi görebilecek cihaz önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Piyasada bu bütçeye alacağın cihazların çoğu ya fotoğrafı iyidir ama videosu çağ dışı kalmıştır, ya da videosu fena değildir ama lens takmaya kalksan seçenek bulamazsın, bulsan da cüzdanı bırakırsın. ZV-E10 ise bu bütçede her şeyi doğru yapan o nadir hibrit makinelerden biri. Vlog kamerası diye pazarlanmasına bakma, içindeki 24.2 MP aps-C sensör, Sony'nin profesyonel serilerinde rüştünü ispatlamış sensör mimarisinin aynısı. Yani elindeki sadece video çeken bir kamera olmaz dinamik aralığı yüksek, düşük ışıkta seni üzmeyen, RAW çektiğinde o fotoğrafı hamur gibi yoğurmana izin veren ciddi bir fotoğraf makinesi. Özellikle Sony'nin rakiplerine asıl farkı attığı real time eye af bu cihazda o kadar iyi çalışıyor ki, portre çekerken odağı kaçırman için özel bir çaba sarf etmen lazım.

İşin video tarafı zaten cihazın olayı. 4K'da sunduğu o jilet gibi keskinlik ve ileride renk işine girersen kullanacağın S-LOG3 profilleri bu fiyat bandında büyük lüks. En büyük artısı bence e-Mount ekosistemi. Yarın bir gün ben sadece portre çekeceğim ya da geniş açı sokak fotoğrafçılığı yapacağım dediğinde sigma, tamron gibi markaların canavar gibi lenslerini uygun fiyata bu gövdeye takabiliyorsun.

İkinci el Xs-20 düşünülebilir bence.

Bulunursa alınabilir. Bulunmazsa X-S10 da fazlasıyla yeterli. IBIS onemli değilse X-T30, X-T30 Mark II olabilir. Önemli olan yanında lensle alabilmek.

Sifir alacağım dersen de X-M5 var. IBIS yok ama bu gövdelerin hepsinde olan özelliklere sahip.

Bulunursa alınabilir. Bulunmazsa X-S10 da fazlasıyla yeterli. Ibıs onemli değilse X-T30, X-T30 mark II olabilir. Önemli olan yanında lensle alabilmek.

Sifir alacağım dersen de X-M5 var. Ibıs yok ama bu gövdelerin hepsinde olan özelliklere sahip.

Açıkçası ben X-S10 modelinden kişisel olarak nefret ediyorum. Gövde kalitesi güven vermiyor, bataryası çekimin ortasında bitiyor ve ciddi ısınma sorunları var. Sırf dış görünüşü için o kadar parayı o hantal sisteme bağlamak bence tamamen pişmanlık olur.

Bulunursa alınabilir. Bulunmazsa X-S10 da fazlasıyla yeterli. IBIS onemli değilse X-T30, X-T30 Mark II olabilir. Önemli olan yanında lensle alabilmek.

Sifir alacağım dersen de X-M5 var. IBIS yok ama bu gövdelerin hepsinde olan özelliklere sahip.
Evet iş görecek ve benzer özellikler sunan makinalar illaki var zaten lakin ekstra masrafa gerek duyulmamasıda lazım bence, Extra pil almaya kalksa en son 1000TL civarlarındaydı muhtemelen daha fazladır, Sırf pil ömrü için bile X-S20 alırdım büyük rahatlık.
Bu bütçede bulunabilir sanırım iyi araştırılması lazım.

Evet iş görecek ve benzer özellikler sunan makinelar illaki var zaten lakin ekstra masrafa gerek duyulmamasıda lazım bence, extra pil almaya kalksa en son 1000TL civarlarındaydı muhtemelen daha fazladır, sırf pil ömrü için bile X-S20 alırdım büyük rahatlık.
Bu bütçede bulunabilir sanırım iyi araştırılması lazım.

X-S20 pil ve teknik açıdan harika makine, ama X-S20'nin sadece gövdesi bile 55-60 bin TL'den başlıyor. 40 bin TL bütçesi olan adama X-S20 önermek, bütçeni ikiye katla demekle aynı şey.

İkinci el dedim en başta zaten hocam.

Olsun ama 40 bin TL bütçesi olan birine git X-S20 kovala demek, adamı ucu ucuna gövdeyi alıp lenssiz bırakmak demek. İkinci elde bile X-S20 gövde fiyatları belli yanına düzgün bir lens eklediğin an 40 binlik bütçe hayal oluyor.