Merhaba. Bütçem 35.000 TL - 40.000 TL arası. Ama her şey dahil (monitör, kasa, klavye, mouse, kulaklık) bir sistem arıyorum. Oynayacağım oyun FIFA. Ekipmanların çok üst düzey olmasına gerek yok ama rahatça FIFA oynayacağım bir sistem istiyorum. Önümüzdeki senelerde güncelleme geldikçe de sorunsuz oynatacak bir sistem arayışındayım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Kredi kartıyla alacağım bu arada. Kredi kartına taksit yapan bir yer olması şart.
İşte 35.000 TL - 40.000 TL aralığında FIFA oyununu rahatça oynatabilecek, her şey dahil bir sistem önerisi:
Bilgisayar Donanımı
1.
İşlemci (CPU):
- AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-12400F
2.
Ekran Kartı (GPU):
- NVIDIA GeForce RTX 3060 veya AMD Radeon RX 6600
3.
Anakart:
- B550 yonga setli bir anakart (AMD için) veya B660 yonga setli bir anakart (Intel için).
4.
RAM:
- 16 GB DDR4 3200 MHz (2x8 GB şeklinde çift kanallı)
5.
Depolama:
- 1 TB NVMe M.2 SSD (yüksek hızda yükleme süreleri için)
6.
Güç Kaynağı:
- 500W 80 Plus Bronze sertifikalı güç kaynağı
7.
Kasa:
- Orta boy bir ATX kasa (aerodinamik soğutma için yeterli havalandırmaya sahip).
Periferikler
8.
Monitör:
- 24 inç 1080p, 144Hz yenileme hızı (örneğin, AOC veya ASUS markasından).
9.
Klavye:
- Mekanik bir klavye (Kendin için uygun bir switch tercih edebilirsin; örneğin, kırmızı veya mavi switch).
10.
Fare:
- Oyuncu fareleri, 16000 DPI'ye kadar destekleyen bir model (örneğin, Logitech veya Razer).
11.
Kulaklık:
- İşitsel deneyimi geliştiren kaliteli bir oyun kulaklığı (örneğin, HyperX veya Corsair).
Satın Alma
-
Taksitli Alım: Bu bileşenleri alabileceğiniz, kredi kartınıza taksit yapan yerleri araştırın, örneğin; Vatan Bilgisayar, Teknosa veya Hepsiburada gibi online mağazalar.
Toplam Maliyet
- Bu bileşenlerin toplam maliyeti, seçtiğiniz markalara ve satıcılara bağlı olarak 35.000 TL - 40.000 TL arasında olacaktır.
Öneri
- Alım sırasında uygun fiyat ve taksit seçeneklerini karşılaştırarak en iyi teklifi bulmaya çalışın.
Umarım bu sistem önerisi işinize yarar! İyi oyunlar!