Bütçe
45.000 TL
Son düzenleyen: Moderatör:
@bariyilmaz8, anakartı B650M-R yapıp alabilirsiniz:
Intel istiyorsanız buna bakabilirsiniz:

Eskiden laptop al-sat yapardım, ne zaman AMD laptop alsam bende maksimum 2 hafta kalırdı ve deneyimlerdim; hepsinde sorun yaşadım grafik kartı ile ilgili. HP, ASUS, Lenovo aldıklarımı hatırlıyorum, 2023 yılında o zamanların en güncel AMD ekran kartı da dahil. Bana mı denk geldi bilmiyorum. Ekran kartı sürekli hata veriyordu, devreye girmiyordu. O yüzden AMD ile yıldızım laptoplarda barışmadı, masaüstülerde durum farklıysa değerlendirebilirim.

Bu da güzel sistem ama monitör için bütçenizin biraz artması lazım. @bariyilmaz8

Eğer gerçekten iyiyse 3-5'e bakılmadan bir şeyler yapabilirim. Ama madem 3-5 deyip 55'lik olup ekranla 60 bin TL diye uzamaması lazım. :D

Eskiden laptop al sat yapardım, ne zaman AMD laptop alsam bende Max 2 hafta kalırdı ve deneyimlerdim, hepsinde sorun yaşadım grafik kartı ile ilgili. HP, ASUS, Lenovo aldıklarımı hatırlıyorum, 2023 yılında o zamanların en güncel AMD ekran kartı da dahil. Bana mı denk geldi bilmiyorum. Ekran kartı sürekli hata veriyordu devreye girmiyordu. O yüzden AMD ile yıldızım laptoplarda barışmadı, masaüstülerde durum farklıysa değerlendirebilirim.

Eğer gerçekten iyiyse 3-5e bakılmadan bir şeyler yapabilirim. Ama madem 3-5 deyip 55'lik olup ekranla 60 bin TL diye uzamaması lazım :D

Artı olarak "2. el almışsın, o yüzden sorunlulara denk gelmişsin" diyebilirsiniz tabii ama NVIDIA'da 1 kez bile böyle bir şeye denk gelmedim. Yaklaşık 15'e yakın bilgisayar al-sat yapmıştım fiyatlar normalken, tüm sıkıntıları AMD'de yaşadım.

Artı olarak 2.el almışsın o yüzden sorunlulara denk gelmişsin diyebilirsiniz tabii ama NVIDIA da 1 kez bile böyle bir şeye denk gelmedim. Yaklaşık 15e yakın bilgisayar al sat yapmıştım fiyatlar normalken, tüm sıkıntıları AMD de yaşadım.

AMD'nin son çıkan serisi bu hocam. Sorunları çok az. NVIDIA ne kadar çıkarıyorsa bu da o kadar çıkarıyor sorun. 5060 Ti 16 GB aynı fiyatta iyi sistem olsa onu önerirdim ama maalesef. 9060XT yerine de 5060 alınmaz.

Eğer gerçekten iyiyse 3-5'e bakılmadan bir şeyler yapabilirim. Ama madem 3-5 deyip 55'lik olup ekranla 60 bin TL diye uzamaması lazım. :D

Bunun olmaması için monitore en düşükte tutun. Sizin için boyut mu daha çok önemli yoksa FPS mi? Ben monitörde boyutu tercih etmiştim 3-4 Bin'e almıştım. Kesinlikle FPS türü oyunları oynuyorsanız önermiyorum. Ben pusudayken adam çıkıp anında tak diye kafamdan beni vuruyor.

Bunun olmaması için monitore en düşükte tutun. Sizin için boyut mu daha çok önemli yoksa FPS mi? Ben monitörde boyutu tercih etmiştim 3-4 Bin'e almıştım. Kesinlikle FPS türü oyunları oynuyorsanız önermiyorum. Ben pusudayken adam çıkıp anında tak diye kafamdan beni vuruyor.

8 bin liraya bu monitör alınmaz.

8 bin liraya bu monitör alınmaz.
Şu an gerçekten bu monitör alınmaz. 3-4K seviyesindeyken boyutu nedeniyle tercih edilebilirdi. 2-3 yıl önce daha iyi bir fiyat/performans ürünü bulamamıştım. Görseldeki program için aldım. Buna rağmen yetersiz kalıyor; en azından çift monitör gerekiyor. Ekranın altındaki kırmızı alanlar çok fazla yer kaplıyor. Effects gibi panelleri genişletince daha da fazla alana ihtiyaç oluyor.

1773565462778.webp

Boyut büyük olmaması daha iyi. Sağdan sola bakarken 3 gün geçiyor :)

AMD'nin son çıkan serisi bu hocam. Sorunları çok az. NVIDIA ne kadar çıkarıyorsa bu da o kadar çıkarıyor sorun. 5060 Ti 16 GB aynı fiyatta iyi sistem olsa onu önerirdim ama maalesef. 9060XT yerine de 5060 alınmaz.

Tamamdır AMD'yi değerlendirmeye aldım. Beğendim.

Eğer bir segment altı alınmak istese, öneriniz ne olurdu peki. Örnek olarak 40 bin TL'ye Max bu alınır diyebileceğiniz. Çünkü öyle profesyonel şekilde bilgisayar başında vakit geçiren biri değil. Ömrüm tüm oyunları Low ayarda oymakla geçti. O yüzden bir ihtimal olarak bütçeyi bir tık kısıpta yeterli seviyeye kendim için ulaşabileceğim bir öneriniz var mıdır?

Eğer bir segment altı alınmak istese, öneriniz ne olurdu peki. Örnek olarak 40 bin TL'ye Max bu alınır diyebileceğiniz. Çünkü öyle profesyonel şekilde bilgisayar başında vakit geçiren biri değil. Ömrüm tüm oyunları Low ayarda oymakla geçti. O yüzden bir ihtimal olarak bütçeyi bir tık kısıpta yeterli seviyeye kendim için ulaşabileceğim bir öneriniz var mıdır?
RTX5060.