Bütçe
30.000-40.000 TL

ogzhn

Yetkin
Yaklasik bir ay icerisinde 240 Hz monitore gecmeyi planliyorum. i5-13400F, RTX 4060 Ti 16 GB RAM sistemimde 180-300 arasi degisken bir FPS var. Bunun her daim 300 FPS uzeri kalmasi tercihim. Neyi upgrade etmeliyim? Bana gore ekran karti yeterli gibi ancak pek bilgi sahibi degilim. Buyuk ihtimal islemci degistirecegim herhalde ama yardiminiz icin cok minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklasik bir ay icerisinde 240 Hz monitore gecmeyi planliyorum. i5-13400F, RTX 4060 Ti 16 GB RAM sistemimde 180-300 arasi degisken bir FPS var. Bunun her daim 300 FPS uzeri kalmasi tercihim. Neyi upgrade etmeliyim? Bana gore ekran karti yeterli gibi ancak pek bilgi sahibi degilim. Buyuk ihtimal islemci degistirecegim herhalde ama yardiminiz icin cok minnettar olurum.

AMD geçiş yapmalısınız 4060 Ti yetiyor ise gerek yok.

Son düzenleme:

Anakarta o kadar bütçe ayırmaya gerek yok. Ayrıca B850 Tomahawk çöp bir model.
Önerdiğiniz RAM'ler de iyi değil.

B850 Tomahawk hakkında ‘çöp' yorumu teknik olarak doğru değil.
Model MSI'ın en stabil B850 çözümlerinden biri, VRM'leri güçlü, soğutması iyi ve geniş BIOS desteğine sahip.

Ayrıca önerilen ürüne çöp demek yerine şu şu nedenle kötü diyebilirsiniz.

B850 Tomahawk hakkında ‘çöp' yorumu teknik olarak doğru değil.
Model MSI'ın en stabil B850 çözümlerinden biri, VRM'leri güçlü, soğutması iyi ve geniş BIOS desteğine sahip.

Ayrıca önerilen ürüne çöp demek yerine şu şu nedenle kötü diyebilirsiniz.
BIOS yazılı kötü, MSI'ın. Bunu MSI kart kullanan biri olarak söylüyorum. Sırf sorunlarıyla uğraşmamak için Carbon aldım. Stoğu olsaydı X870E-E'yi tek geçerdim.

Gelelim Tomahawk'ın neden çöp olduğuna; BIOS yazılımından kaynaklı USB - Wİ-Fİ- BT - M2 SSD görmeme gibi tonla sorunu mevcut. Ve MSI'ın "ileri düzey" mühendisleri bunu çözemiyor. 😀

BIOS yazılımı neden kötü buna da değineyim; yeni sürümler ya stabil olmuyor o da çeşitli sorunlara sebep oluyor. Eski sürümde kalırsanız da stutter başta olmak üzere yine stabilite bozulması, görüntü bozulması gibi çeşitli sorunlara yol açıyor.

Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. 😃

BIOS yazılı kötü, MSI'ın. Bunu MSI kart kullanan biri olarak söylüyorum. Sırf sorunlarıyla uğraşmamak için Carbon aldım. Stoku olsaydı X870E-E'yi tek geçerdim.

Gelelim Tomahawk'ın neden çöp olduğuna; BIOS yazılımından kaynaklı USB - Wi-Fi- BT - M.2 SSD görmeme gibi tonla sorunu mevcut. Ve MSI'ın "ileri düzey" mühendisleri bunu çözemiyor. 😀

BIOS yazılımı neden kötü buna da değineyim; yeni sürümler ya stabil olmuyor o da çeşitli sorunlara sebep oluyor. Eski sürümde kalırsanız da stutter başta olmak üzere yine stabilite bozulması, görüntü bozulması gibi çeşitli sorunlara yol açıyor.

Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. 😃

X870 modelini kullanıyorum bahsettiğiniz sorunları yaşamadım.

Kasa modelin nedir? Ona göre sıvı soğutucu almak lazım veya değiştirmek lazım.
Sen sistemi DDR4 mü DDR5 tabanlı mı kurdun? RAM'in DDR5 ise ve piyasada var olan iyi bir RAM ise yanına ekleme yapılabilir. Malum RAM fiyatları arttı.

Kasa 360mm Sıvı soğutucu destekliyorsa: https://www.incehesap.com/lian-li-g..._medium=referral&utm_campaign=vitrin&v=1.50.7
RAM yeniye ihtiyacın varsa bile ben cihazlarla ilgilenmiyorum ona göre önerisini yaparlar zaten.

Burası 27-28 etti. Geriye bir tek RAM meselen kaldı. Tabii diğer parçaların bilgimiz dışında. Ekran kartına ihtiyacın yok. CS2 için İşlemci ana planda zaten.