Bütçe
40.000 TL
@LA Knight, @Asily, @orlev,
Açıkası nothing markasına ve telefonlarına içim ısınmadı. Önerilmesine fazlaca öneriliyor ama inceleme olarak konusunu bile bulamamakla birlikte genel yorumları da az bir marka.

2020 den beri xioami kullanıcısıyım ve 6 yıllık miıu yazılı ve xioami markasından şunu öğrendim: Telefonda 4000 mahda olsa 7000 mahda olsa o telefon yazılımsal olarak o pil performansını veremiyor.
Hyperosde de optimizasyon sorunu hala yaşanıyormuş bu arada.
Son çıkan x8 proda bile pil sorunu yaşayanları okudukdan sonra açıkçası xioami veya pocolara bulaşmak istemiyorum. Yine f/p olarak sanırım en iyi marka da hala xioami ve poco.

Honor 600 için zaten alacaksam olsam direkt alırdım çıktıgında ama bana kalırsa düz 600 bile 8 ram ile birlikte o indirimli 30 bin tl fiyatını da haketmiyor. Keza 600 pro da 57 bin tlyi hak etmiyor.
Oppo tarafında genel yapay zeka ve yazılım optimizesi iyimiş. Zaten oneplus realme benzer yazılımları kullanıyor araştırdığım kadarıyla ancak tr için, oppo markası da pahalı.

Ya honor 600 serisinin fiyatlarının düşmesini bekleyeceğim ya poco f8 alacağım ya da reno serisi bir telefon alacağım gibi.
Ancak elimdeki idarelik 3 gb ramli telefonla daha ne kadar dayanırım bilemiyorum :D
Poco alınmaz, bu net bence. Fazla oyun oynamıyorsanız almayın, ki oyun performansı diğerlerine yakın.

Poco alınmaz, bu net bence. Fazla oyun oynamıyorsanız almayın, ki oyun performansı diğerlerine yakın.
Oyun için zaten genel amacım f8 pro değil ama kullanıcılar kamera olarak iyi olduğunu söylüyor, bir f8 ultra kadar olmasa da tabi.
Yani sadece f8 serisi oyun odaklı bir seriden çıkmış gibi. Ancak burada ki en büyük etken benim için xioami yazılımı, stabilitesi ve sizinde dediğiniz gibi bu pocoların 1 sene sonra güncelleme alarak ne tür bir hale geleceği merak konusu olacak benim için.

Bütçem 35k belki 40klara kadar zorlayabilirim ama 50 55k bütçem olsa zaten Samsung ana S serisi bir model alma düşüncem çok daha fazla olurdu.

Oyun için zaten genel amacım f8 pro değil ama kullanıcılar kamera olarak iyi olduğunu söylüyor, bir f8 ultra kadar olmasa da tabi.
Yani sadece f8 serisi oyun odaklı bir seriden çıkmış gibi. Ancak burada ki en büyük etken benim için xioami yazılımı, stabilitesi ve sizinde dediğiniz gibi bu pocoların 1 sene sonra güncelleme alarak ne tür bir hale geleceği merak konusu olacak benim için.

Bütçem 35k belki 40klara kadar zorlayabilirim ama 50 55k bütçem olsa zaten Samsung ana S serisi bir model alma düşüncem çok daha fazla olurdu.
Kamera olarak Poco'lar rakiplerine kıyasla berbat.

Poco gayet güzel telefon siz x3 pro falan kullandınız herhalde. Nothing alacağıma Poco alırım.
Poco f8 pronun kamerası gerçekten iyi değilmiş.
Yerli yabancı birçok video izledim ve f8 pro kamerası soluk, cansız ve puslu gibi çekiyor.
Zaten 40k fiyata da her yönüyle iyi bir cihaz olacağını beklememek lazımmış.

F8 ultra için kamera kalitesi daha iyi diyorlar. Ancak o da pahalı statüde şuan.
Genel olarak saf performans için f8 pro alınmalı. Zaten yazılım ve genel kamera kalitesi neredeyse çoğu kişi f8 proyu önermiyordu.

Yazılım olarak berbat. Katılmıyorum.
Xiaomi ve poco serisi yıldan fazlaca telefon çıkartıp hala miui döneminden kalma yazılım sorunları yaşamaları da ilginç..
Ben en son miui sürümü telefon kullanmıştım ama hyperos da bile insanlar türlü türlü sorunlar olduğunu söylüyor. Birde işin kötü tarafı coloros ve magicos gibi özelleştirme seçenekleri de az Xiaomi de. (Temaları saymazsak)

Yazılım olarak herkesin şikayetçi olduğu ama hala çok satan bir marka olduğu gerçeği gerçekten ilginç bir durum..

Poco f8 pronun kamerası gerçekten iyi değilmiş.
Yerli yabancı birçok video izledim ve f8 pro kamerası soluk, cansız ve puslu gibi çekiyor.
Zaten 40k fiyata da her yönüyle iyi bir cihaz olacağını beklememek lazımmış.

F8 ultra için kamera kalitesi daha iyi diyorlar. Ancak o da pahalı statüde şuan.
Genel olarak saf performans için f8 pro alınmalı. Zaten yazılım ve genel kamera kalitesi neredeyse çoğu kişi f8 proyu önermiyordu.
F8 zaten oyun telefonu.

Yazılım olarak berbat. Katılmıyorum.
Kime göre neye göre. Performans odaklı bir yazılımı var Linux gibi.

Xiaomi ve poco serisi yıldan fazlaca telefon çıkartıp hala miui döneminden kalma yazılım sorunları yaşamaları da ilginç..
Ben en son miui sürümü telefon kullanmıştım ama hyperos da bile insanlar türlü türlü sorunlar olduğunu söylüyor. Birde işin kötü tarafı coloros ve magicos gibi özelleştirme seçenekleri de az Xiaomi de. (Temaları saymazsak)

Yazılım olarak herkesin şikayetçi olduğu ama hala çok satan bir marka olduğu gerçeği gerçekten ilginç bir durum..
Hocam, sizin kendi tercihiniz. Biz söyledik ancak siz hala yazılımının hatasız olduğunu söylüyor sayılırsınız. İnsanlar boşuna HyperOS’e BugOS demiyor.

Kime göre neye göre. Performans odaklı bir yazılımı var Linux gibi.
Performans odaklı mı? Yazılımının her yerine reklam koyarak mı performans odaklı :rofl: , kapatabiliriz evet ama üretici varsayılan reklamla gönderiyorsa bu pek performans sayılmaz. Reklamları kapatana kadar. Linux’a benzetmenize çok şaşırdım, uzaktan yakından benzemiyor. Windows gibi düşünebiliriz. Bloatware krallığı. Hiçbir markanın bu kadar bloatware koyduğunu görmedim.

Yanlış bilgi: POCO telefonlarında reklam çıkmaktadır.
Performans odaklı mı? Yazılımının her yerine reklam koyarak mı performans odaklı :rofl: , kapatabiliriz evet ama üretici varsayılan reklamla gönderiyorsa bu pek performans sayılmaz. Reklamları kapatana kadar. Linux’a benzetmenize çok şaşırdım, uzaktan yakından benzemiyor. Windows gibi düşünebiliriz. Bloatware krallığı. Hiçbir markanın bu kadar bloatware koyduğunu görmedim.
S25 Ultra veya herhangi bir S25 ile Antutu vs'si yaptırsana Poco F8 Pro'yu veya direkt oyunlarda test et, en az 1 saat sonrası hangisi saf olarak önde. Reklam konusunda Xiaomi'de var, reklam Poco'da yok öyle.

Son düzenleyen: Moderatör: