Bütçe
40.000 TL

nisaa 3

Üstün
Makaleler
3
Genel kullanımda akıcı, hızlı ve kamerası iyi olsun istiyorum. Oyun çok oynamam, fotoğraf ve video çekmek istiyorum bol bol. Depolamam da öyle hemen bitmesin. iPhone 16'ya düşünüyorum ama kamerasından çekiniyorum, beni üzer mi? 10 bin lira daha çıkıp 17'ye almaya gerek var mı sizce? Bütçem esneyebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
16 ve 17 arasinda buyuk bir kamera guncellemesi bulunmamakta. Ayni sensore sahip iki cihazda. 60 Hz olmasi sorun olmayacaksa iPhone 16 almani oneririm tasarruf edip.

Kamerasi S25'den iyi.
Ön kamerada vardı sanki. Telefonu dik tutmana rağmen yatay çekebiliyordu. Bu özellik arka kamerada da olabilir tam hatirlamiyorum.

120Hz ekranı yüzünden iPhone 17 almak çok daha iyi olur ama 50.000 TL’ye iPhone 17 bulamazsınız. Telefoto kamera istemiyorsanız ve 60Hz ekran da sorun değilse, şu an iPhone 16 alabilirsiniz.

Kamera açısından bakacak olursak 16 ve 17 arasında pek bir fark yok. Sadece geniş açıda iyileştirmeler mevcut, onun dışında donanımsal açıdan kağıt üstünde 17 daha iyi.

Bu arada cihazlar yurt dışı mı? Bu bütçelere güzel çekim yapan Android'de tercih edebilirsiniz ama başlıktan anlayacağım kadarıyla Android istemiyorsunuz.

Cihazlar yurt içi arkadaşlar ana telefonum olacak.

Bir de 17 değil 17e ve 16e arasında kıyaslama olacaktı.

Cihazlar yurt içi arkadaşlar ana telefonum olacak.

Bir de 17 değil 17e ve 16e arasında kıyaslama olacaktı.
İki cihaz arasında da fark yok. Hangisi ucuzsa onu tercih edebilirsiniz. 17e base olarak 256GB olarak geliyor. Fiyat ve depolama olarak karşılaştırıp satın alabilirsiniz. Ama benim kendi fikrimce yerinizde olsaydım bütçeme biraz daha ekleyip yeni çıkan Xiaomi 17T modelini tercih ederdim. Bu bütçede 16e ve 17e tercih etmek pek mantıklı olacağını düşünmüyorum. İllaki iPhone istiyorsanız bu bütçede ikinci el 14 Pro Max bulabilirsiniz diye düşünüyorum, az daha üstüne çıkarsanız 15 Pro bulunabilir.