40.000 TL'ye laptop önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fvz_krkyn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 551
  • Etiketler Etiketler
    bin laptop
hmm anliyorum hocam taksit dusunuyordum bu laptop icin ayrica 1 tb ssd ve ram avantaji da var ne dersiniz riske girsem mi? En kotu iade ederim.

Maliyetten kaçmanın bedeli bunlar hocam, Hindistan'da ucuza üreteceğim diye bunları olması beklemiyordu herhalde.

Hmm anliyorum hocam taksit dusunuyordum bu laptop icin ayrica 1 TB SSD ve RAM avantaji da var ne dersiniz riske girsem mi? En kotu iade ederim.

Gerek yok. Attığım F16 bütçenin en iyisi. Kasası metal Victus veya diğer bütün bu bütçedeki kasalar gibi plastik değil. Soğutması tokatlar. Bir de RAM yükseltmesi yapın tadından yenmez.

15xxx9'mu aldınız?
Maalesef hocam.
Gerek yok. Attığım F16 bütçenin en iyisi. Kasası metal Victus veya diğer bütün bu bütçedeki kasalar gibi plastik değil. Soğutması tokatlar. Bir de RAM yükseltmesi yapın tadından yenmez.
Hepsiburada ve Trendyol'da bu ürün mevcut degil pesin fiyatina taksit imkanini degerlendirmek amaciyla bu laptopu dusundum hocam ayrica 16 RAM olmazi ve depolama cezbediyor şu an yine cok kararsiz kaldim baska bir model varsa onerebileceginiz ona da bakmak isterim yarin son karari reisin kartina gore verecegim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kötü bir seçim. Yapacak bir şey yok geçmiş olsun. F16 alın yolunuza bakın.

Hocam kronik cihaz önermek istemem.

Bu olabilir. Hiç duymadım 15XXX8 serisinde anakart yanma sorunu. Anakart yapıları tamamen farklı.

Son düzenleme:
Genel olarak Office programları kullanacak iseniz oyuncu laptopu bakmanızı kesinlikle önermem, dediğiniz oyunları bu bütçedeki ofis laptoplarıda kaldırır. İlla oyuncu laptopu önerisi isteyecek olursanızda:

- Model: HP Victus Gaming 15 FB2003NT (A05NGEA)
- İşlemci: AMD Ryzen 7 8845HS
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 75W, 8 GB VRAM
- RAM: 2 x 8 GB DDR5 5600 MHz (2x DDR5 RAM slotu)
- Depolama: 1 TB M.2 22x80 PCIe 4.0x4 NVMe SSD (2 adet PCIe 4.0x4 NVMe SSD slotu)
- Hoparlör & Mikrofon: 2x hoparlör, DTS X Ultra desteği, 2x dahili mikrofon
- Kamera: HP Wide Vision 720p HD kamera
- Klavye & Touchpad: Numertik tuşlu White-Backlit aydınlatmalı klavye, HP Imagepad
- Port Sayıları: HDMI 2.1, 2x USB-A; USB-C 3 (DisplayPort 1.4), RJ-45 Ethernet; 3.5 mm birleşik jak, SD kart okuyucusu
- Ağ ve İletişim: Wi-Fi 6 (802.11ax), Ethernet LAN, Bluetooth 5.3
- Batarya: 4550 mAh / 70.07 Wh (tipik)
- Adaptör: 200W
- İşletim Sistemi: FreeDOS
- Boyutlar (Genişlik x Derinlik x Yükseklik): 357,9 x 255 x 23.5 mm
- Ağırlık: 2.29 kg
- Kasa Materyali: Plastik

Panel KoduB156HAN08.5 (AUOF7AD)
Panel TipiIPS
Yenileme Hızı144 Hz
Çözünürlük1920x1080
Renk Gamutu45% NTSC
Parlaklık300 Nit
Kontrast1000:1
Ekran Boyutu15.6"
Gecikme Değeri25 (Typ.)(Tr+Td)
Çerçeve Oranı16:9

AMD işlemcili Victus 15 cihazlar (özellikle bu seri) ideal sıcaklıklarda çalışıyor diyebilirim. GPU / CPU / RAM seçimi olarak alabileceğiniz en iyi cihazlardan, hall sensör sorunu konusuna gelirsek bu serilerde yok. Kötü panel, MUX Switch ve Advanced Optimus (bunu çoğu rakibide bulundurmuyor) bulundurmaması gibi konulardan kaybetsede bu bütçede fena cihaz değil. Teknik Özellikleri ve Panelini yukarıda yazdım (panel verilerini herhangi bir yanlışlık olmasın diye direkt datasheet verilerinden çektim, X-Rite veya SpyderX gibi ölçüm cihazlarında bu veriler değişiyor)

- Model: Acer Nitro V 15 ANV15-41 (NH.QSFEY.007)
- İşlemci: AMD Ryzen 7 7735HS
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 75W, 8 GB VRAM
- RAM: 1 x 16 GB DDR5 4800 MHz (2 x 8 GB veya 5600 MHz olarakta gelebilir, 2x DDR5 RAM slotu)
- Depolama: 512 GB M.2 22x80 PCle 4.0 NVMe SSD (1x 2280 M.2 NVMe PCIe 4.0 x4 + 1x 2280 M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 slot)
- Hoparlör & Mikrofon: 2x stereo hoparlör, DTS X Ultra desteği, dahili mikrofon
- Kamera: 1280x720 (720p, HD)
- Klavye & Touchpad: Numerik tuşlu White-Backlit klavye, Microsoft Precision Touchpad sertifikalı touchpad
- Port Sayıları: 1x HDMI 2.1, 3x USB-A 3.2 Gen 1; 1x USB-C (PD, DisplayPort), 1x RJ-45 Ethernet; 1x 3.5 mm birleşik jak
- Ağ ve İletişim: Wi-Fi 6 (802.11ax), Bluetooth 5.1, Ethernet LAN (1 Gbps)
- Batarya: 3815 mAh / 58.75 Wh Li-Po (tipik)
- Adaptör: 135W
- İşletim Sistemi: FreeDOS
- Boyutlar (Genişlik x Derinlik x Yükseklik): 362,3 x 239,9 x 23,5 mm
- Ağırlık: 2.10 kg
- Kasa Materyali: Plastik / Polikarbonat

Panel KoduAUO B156HAN12.H (AUOE2A7)
Panel TipiIPS
Yenileme Hızı165 Hz
Çözünürlük1920x1080
Renk Gamutu%100 sRGB
Parlaklık300 Nit
Kontrast1000:1
Ekran Boyutu15.6"
Gecikme Değeri9 (Typ.)(Tr+Td), 5 (Typ.)(G to G), 3 (Typ.)(G to G)(OD) ms
Çerçeve Oranı16:9

Panel / GPU / CPU ve RAM açısından alabileceğiniz en iyi cihaz bu bütçede. Nitro V15, Victus 15 gibi serilere çoğu kişinin şüpheyle yaklaştığının bende farkındayım ama emin olun bu bütçede yapılabilecek başka bir şey yok. Cihaz donanım ve panel açından gayet iyi. Batarya performansının biraz üzücü olması, MUX Switch bulundurmaması ve SSD'nin biraz sıcak çalışması dışında sorun yok. CPU yük altında ısınabiliyor fakat genelde yük altında kullanmayacaksanız zaten. En kötü basit bir stant ile çaresine bakabiliyorsunuz bu sorunların. Oyuncu laptopu isteniliyorsa bunları öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam teşekkürler ama ekran benim icin onemli olan bir faktor degil, batarya ve islemcinin daha guncel olmasi acisindan Victus 15i tercih edecegim ve V15 serisi nitrolarda ekran sararma muhabbetini duydum fan cikisi tam panele denk geliyor degerli onerilwriniz icin teşekkür ederim.

Maliyetten kaçmanın bedeli bunlar hocam, Hindistan'da ucuza üreteceğim diye bunları olması beklemiyordu herhalde.
Hindistan üretimi mevzusunu nereden çıkardınız hiçbir fikrim yok fakat bu cihazlar Hindistan'da üretilmiyor. LOQ 15IRX9 cihazların anakart üreticisi Compal, Çin / Tayvan veya Vietnam gibi ülkelerde üretim yapıyor bu üretici. 12450HX modellerin anakart problemi çektiği doğru ama üretim yeri Hindistan değil. Victus cihazlara gelirsek 15 modellerde hala kanıt olarak kullanılabilecek şikayet yok, anakart yapı şematiği apayrı hall sensör sorunlu olanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…