Adlin
Becerikli
Hocam incelemelere baktimda victus 15 iyi çalışıyormuş.
4060 varken 4050 almak mantıklı mı? Birde paneli %100 srgb mi? Nitro V15 kullanan arkadaşım var ona sordum az önce eğer oda memnun değilse seçeneklerden çıkariyim.
4060 varken 4050 almak mantıklı değil. 210H ve 4050 gibi bir ikiliye 40 bin TL (RAM takviyesi ile daha pahalıya patlayacak) verilmez, cihazın panelide iyi değil. Ülkemize gelen modelin 140W olduğu bile kesin değil o derece, pek çok ülkeye 130W (çok farkeden bir durum olmayacak ama değinmek istedim) olarak gelmiş bu kasalar ama ASUS kendi sitesinde 140W ve 7 ms yazmakta ısrarcı. F16 cihazın tek artısı Thunderbolt 4 desteği ve MUX Switch bulundurması diyebilirim, soğutma konusundada biraz daha iyi denebilir.
Victus 15 cihazlara tekrardan gelirsek, HS bir işlemciye göre stres testlerinde fazlasıyla sıcak çalıştığını söyleyebilirim ama oyunlarda bu sıcaklığı çokta göremiyorsunuz. Aldırdığım kullanıcılar oldu, şu an hepsi memnun. En kötü basit bir stant / soğutucu veya limit ile büyük oranda bu sorunun önüne geçersiniz. Şu menteşe / kasa çatlaması gibi problemlerinde çoğu kullanıcı hatası kaynaklı, cihazı duvardan duvara vurmazsanız emin olun bu tür problemlerle karşılaşmazsınız. Victus ailesinde menteşe / kasa çatlama sorunlarının %90'ını Victus 16 oluşturuyor zaten, Victus 15 hakkında şikayetler çok daha nadir oluyor ve genelde kullanıcı hatası oluyor dediğim gibi (kullanıcı hatasından geçilmeyen Reddit şikayetleri bana atılmazsa sevinirim).
Nitro V15 içinde dediklerimin çoğu geçerli. 75W 8 GB 4060, 4050'den daha uzun ömürlü olur ve daha iyi çalışır. Panel gibi konulardada daha iyi hem. Uzun süreli yük altında bırakılma durumlarında CPU / SSD sıcak çalışması, MUX Switch bulundurmaması (Victus 15'te bulundurmuyor bu arada) ve Gen 3 SSD slotu bulundurması (ne kadar kritik bir sorun olur bilemiyorum) dışında büyük bir sorunu yok. Hava üflemeden kaynaklı ekran sararması ise ekstrem durumlara kaçıyor biraz, cihazın fanlarını sürekli açık bırakmamanızı öneririm eğer önlem almak isterseniz ki olacağını sanmam.