Mustckmk 5

Uzman
Açıkçası gündelik bir kullanıcıyım, ancak aynı zamanda bana uzun yıllar gitsin istiyorum. Bütçem 40.000 TL. Beni gerçek anlamda tatmin edecek özelliklere sahip olan laptop M1 Pro 2021 model; fakat bu modeli alırken 16 inç mi, 14 inç mi almalıyım bilmiyorum. Açıkçası kafelere falan götürebilmek için 14 inç almak istiyorum, fakat bir yandan da çok da öyle dışarıya giden bir insan değilim. 16 inç olsa daha güzel bir ekran deneyimi yaşayacağımı da biliyorum. Bir taraftan da içimdeki ses sıfır MacBook Neo al diyor, güncelleme desteğinden ötürü o da aklımı çeliyor. M1 Pro işlemcisinin 1-2 yıl sonra güncelleme almayacağı gerçeğini de pek kabul edemiyorum. Air alacak olsam kötü bir ekranla karşı karşıya kalacağım, o yüzden onu da istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Güncellemeye niye bu kadar takılıyorsunuz ki? Telefon değil sonuçta, eski Intel Mac'ler bile hala kullanılıyor ve ihtiyacınız olacak her şeyi destekliyor. Ekran konusuna gelirsek, fotoğrafçı veya tasarımcı değilseniz, Mac'ler arasındaki (yakın yıllarda üretilen*) ekran kalite farkını çok da hissetmezsiniz. Genel olarak zaten spesifik laptop modelleri dışında çoğu laptoptan ekranı daha iyi.

Air'lar güzel ve kompakt cihazlar fakat biraz yüklenince ısınıyor ve drop sorunu yaşatıyor, özellikle yazları. İşlemcisi normal M2 olup fanlı M2 Pro'lar var, fiyatları da makul ve işinizi de fazlasıyla görür. O modelleri tavsiye ederim.

Kodlama için uzun süre 14" M2 Air kullandım, 16" mağazada denedim, gereksiz büyük ve kaba geldi. Standart kullanıcılar için 14" fazlasıyla yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemeye niye bu kadar takılıyorsunuz ki? Telefon değil sonuçta, eski Intel Mac'ler bile hala kullanılıyor ve ihtiyacınız olacak her şeyi destekliyor. Ekran konusuna gelirsek, fotoğrafçı veya tasarımcı değilseniz, Mac'ler arasındaki (yakın yıllarda üretilen*) ekran kalite farkını çok da hissetmezsiniz. Genel olarak zaten spesifik laptop modelleri dışında çoğu laptoptan ekranı daha iyi.

Air'lar güzel ve kompakt cihazlar fakat biraz yüklenince ısınıyor ve drop sorunu yaşatıyor, özellikle yazları. İşlemcisi normal M.2 olup fanlı M.2 Pro'lar var, fiyatları da makul ve işinizi de fazlasıyla görür. O modelleri tavsiye ederim.

Kodlama için uzun süre 14" M2 Air kullandım, 16" mağazada denedim, gereksiz büyük ve kaba geldi. Standart kullanıcılar için 14" fazlasıyla yeterli.

Açıkçası miniLED ekrandan dolayı Pro alma konusunda ısrarcıyım. Güncelleme konusuna gelirsek, macOS ve iOS 27 güncellemelerini bu cihazlar alabilecek ama bir sonraki yıl alamadığı zaman iPhone'la olan bazı senkronize özellikleri kullanılamaz hale gelecek veya güncel bir iPhone'u okuyabilmesi için güncellemeye ihtiyacı olacak ama geri bir sürümde kalmış olacak.

Son düzenleyen: Moderatör: