Bütçe
40-45k

Sercan06

Uzman
Yer
Ankara
Biliyorum, bu konuyla ilgili birçok başlık açılıyor; ama hâlâ karar veremedim. HP ve Lenovo'yu eledim çünkü ‘kronik sorunları var' denildi. MSI'da ekran kartının 45 W ile çalıştığını duydum; Casper'ya da GameGaraj gibi markalara zaten yönelmem global olsun istiyorum. Şu anda ASUS ile Acer arasında kaldım. ASUS modelleri şu an 45–46 bin TL civarında, halbuki bir ay önce 37 bin TL'ye satılıyorlardı. Bu fiyat farkı gerçekten yüksek, almak makul gözükmüyor. Acer hakkında pek öneri göremedim, fazla satılmıyor sanırım; yorum da yok.

Hepsiburada'da 42 bin TL'ye bir Acer model gördüm. İşlemcisi ASUS'unkinden daha iyi görünüyor ama Acer markasının kronik bir sorunu var mı, ekran kartı tam performansla çalışıyor mu? Hangi marka/seriyi takip etmeliyim? Ben ASUS'u ilk tercihe koyuyorum şu an ekstra pahalılar, başka marka model var mı güvenilir? Eskiden olsa Lenovo'ya yapışırdım direkt. Acer nasıl pek alan öneren yok mesela.
Şu an öncelikle gözüme 42 bin TL'lik Acer modeli iyi gibi geldi; belki hâlâ pahalıdır ama ASUS'tan hem daha ucuz, hem de daha iyi bileşenlere sahip gibi.
Acer Nitro V15 ANV15-41 AMD Ryzen 7 7735HS 16GB 512GB SSD RTX4060 Freedos 15.6" 165Hz

Hepsiburada peşin 6-8 taksit yaptığı için orayı tercih ediyorum başka firma mağaza varsa peşin satan önerebilirsiniz. Şu an fiyatları pahalı olsa da takip etmem gereken marka modelleri önerebilirsiniz. Özellikle uzak durmam gereken modeller varsa, ASUS'da belli işlemci modelleri gibi yorumlarınızla bilgilendirirseniz çok iyi olur. Benim tek baktığım laptop markası ve 4060 8 GB ekran kartı var mı yok mu detayı oluyor çünkü, işlemciler ile ilğili bilgimde yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum, bu konuyla ilgili birçok başlık açılıyor; ama hâlâ karar veremedim. HP ve Lenovo'yu eledim çünkü ‘kronik sorunları var' denildi. MSI'da ekran kartının 45 W ile çalıştığını duydum; Casper'ya da GameGaraj gibi markalara zaten yönelmem global olsun istiyorum. Şu anda ASUS ile Acer arasında kaldım. ASUS modelleri şu an 45–46 bin TL civarında, halbuki bir ay önce 37 bin TL'ye satılıyorlardı. Bu fiyat farkı gerçekten yüksek, almak makul gözükmüyor. Acer hakkında pek öneri göremedim, fazla satılmıyor sanırım; yorum da yok.

Hepsiburada'da 42 bin TL'ye bir Acer model gördüm. İşlemcisi ASUS'unkinden daha iyi görünüyor ama Acer markasının kronik bir sorunu var mı, ekran kartı tam performansla çalışıyor mu? Hangi marka/seriyi takip etmeliyim? Ben ASUS'u ilk tercihe koyuyorum şu an ekstra pahalılar, başka marka model var mı güvenilir? Eskiden olsa Lenovo'ya yapışırdım direkt. Acer nasıl pek alan öneren yok mesela.
Şu an öncelikle gözüme 42 bin TL'lik Acer modeli iyi gibi geldi; belki hâlâ pahalıdır ama ASUS'tan hem daha ucuz, hem de daha iyi bileşenlere sahip gibi.
Acer Nitro V15 ANV15-41 AMD Ryzen 7 7735HS 16GB 512GB SSD RTX4060 Freedos 15.6" 165Hz

Hepsiburada peşin 6-8 taksit yaptığı için orayı tercih ediyorum başka firma mağaza varsa peşin satan önerebilirsiniz. Şu an fiyatları pahalı olsa da takip etmem gereken marka modelleri önerebilirsiniz. Özellikle uzak durmam gereken modeller varsa, ASUS'da belli işlemci modelleri gibi yorumlarınızla bilgilendirirseniz çok iyi olur. Benim tek baktığım laptop markası ve 4060 8 GB ekran kartı var mı yok mu detayı oluyor çünkü, işlemciler ile ilğili bilgimde yok.

Teşekkür ederim, herkes bu markaları öneriyor ama Casper ve GameGaraj almayı düşünmüyorum. Global firmaların bile kronik sorunları varken, bu markalara güvenmek daha da zor geliyor. Şu ana kadar en az sorun yaşanan modellerin Asus olduğunu gördüm. Tabii ki onların fiyatları da 50 bin TL civarında, ama geçtiğimiz aylarda 35-37 bin TL'ye kadar düşmüş. Bu yüzden biraz daha beklemeyi düşünüyorum; fiyatların 38-42 bin TL aralığına gerilemesini umuyorum. En kötü ihtimalle, en son GameGaraj'a tekrar bakabilirim ama aradığım kesinlikle sağlamlık ve güven 5-10 fps için tüm paramı çöpe atacak sorun çıkaracak, model almayı riske girmek istemiyorum. Diğer bazı modeller ise resmen "al, direkt çöpe at" gibi; o kadar çok sorun bildirimi var ki, riske girmeye değmez.

Teşekkür ederim, herkes bu markaları öneriyor ama Casper ve GameGaraj almayı düşünmüyorum. Global firmaların bile kronik sorunları varken, bu markalara güvenmek daha da zor geliyor. Şu ana kadar en az sorun yaşanan modellerin ASUS olduğunu gördüm. Tabii ki onların fiyatları da 50 bin TL civarında ama geçtiğimiz aylarda 35-37 bin TL'ye kadar düşmüş. Bu yüzden biraz daha beklemeyi düşünüyorum; fiyatların 38-42 bin TL aralığına gerilemesini umuyorum. En kötü ihtimalle, en son GameGaraj'a tekrar bakabilirim ama aradığım kesinlikle sağlamlık ve güven 5-10 FPS için tüm paramı çöpe atacak sorun çıkaracak, model almayı riske girmek istemiyorum. Diğer bazı modeller ise resmen "al, direkt çöpe at" gibi; o kadar çok sorun bildirimi var ki, riske girmeye değmez.

Ama GameGaraj gayet kaliteli? Eğer dediğiniz gibi herkes öneriyorsa herkesin var bir bildiği değil mi?