Bütçe
4000-4500
Güncel sistemim RX 7600 ve Ryzen 7 5700x3D üstüne kurulu ancak sene içerisinde RTX 4070 Super veya çıktığı zaman RTX 5070 almak gibi bir planım var. Önceliğim sessiz hatta Corsair RM750e modelindeki gibi belli bir güce kadar fanın hiç çalışmaması. Yükteyken sesi çok önemli değil ancak boşta kulaklık takılı değilken ses duymak istemiyorum. Buna göre bir PSU önerisi yapabilir misiniz? Ayrıca Corsair RM750e 4400 TL'ye alınır mı?

Ben bu markanın 600Watt'ını kullanıyorum i5-12400F ve RTX 4060 Ti 16 GB ile. Oyunlar dahil sıfır ses geliyor güç kaynağından. Sadece oyunlarda ekran kartının sesini duyuyorum. Boşta hiç ses çıkartmıyor.

Sitesinde yazılana göre ses şiddeti grafiği şu şekilde. Boşta ses duyman imkansız. Tam yükte de 30 desibel ses şiddetine kadar yükseliyor görünüyor. Senin sistemin tam yükte bu kadar yükselmez zaten, maksimum 400-450Watt çeker. O da %60 yüke denk geliyor, 20-25 desibel ses şiddetinde çalışır görünüyor oyunlarda. Bu grafiğe göre oyunlarda güç kaynağı sesi duymazsın.

Screenshot_1.webp

Benim kasam Corsair marka. Alırken güç kaynağının fanı 1 hafta içinde bozuldu. Ben de bu markanın 600Watt'ını almıştım. Birkaç kişinin de forumda Corsair güç kaynağından ötürü sorun yaşadığını gördüm. Ama tabii ki elektronik biraz da şans işi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için Hardware Busters'ın yaptığı incelemeye ve kendi sitesine baktım hem boşta 900 RPM ile dönüyor fan hem de ortalama 31.39 dB sesi var. Çok içime sinmedi açıkçası.
Ben bu markanın 600Watt'ını kullanıyorum i5-12400F ve RTX 4060 Ti 16 GB ile. Oyunlar dahil sıfır ses geliyor güç kaynağından. Sadece oyunlarda ekran kartının sesini duyuyorum. Boşta hiç ses çıkartmıyor.

Sitesinde yazılana göre ses şiddeti grafiği şu şekilde. Boşta ses duyman imkansız. Tam yükte de 30 desibel ses şiddetine kadar yükseliyor görünüyor. Senin sistemin tam yükte bu kadar yükselmez zaten, maksimum 400-450Watt çeker. O da %60 yüke denk geliyor, 20-25 desibel ses şiddetinde çalışır görünüyor oyunlarda. Bu grafiğe göre oyunlarda güç kaynağı sesi duymazsın.

Eki Görüntüle 127514

Benim kasam Corsair marka. Alırken güç kaynağının fanı 1 hafta içinde bozuldu. Ben de bu markanın 600Watt'ını almıştım. Birkaç kişinin de forumda Corsair güç kaynağından ötürü sorun yaşadığını gördüm. Ama tabii ki elektronik biraz da şans işi.
Bunun incelemelerine bakacağım, teşekkür ederim öneri için.
Edit: COUGAR GEX - Power Supply - COUGAR bu PSU'yu gördüm bakarken fiyat olarak da 4500 TL civarlarında. Tek aklımdaki soru işareti ATX 3.0 desteğinin olmaması yani dönüştürücü kullanmak gerek. Bu bir problem oluşturur mu acaba? Onun dışında birkaç incelemeye baktım Cooler Master MWE V2 Gold ile aynı fabrikadan çıkıyormuş ve genel olarak olumlu gözüküyor eleştiriler.

Güncelleme: P850GM Key Features | Power Supply - GIGABYTE Global
Gigabyte'dan yana tercihimi kullandım fiyat olarak da 4000 TL'ye geldi. İlk izlenim olarak gayet iyi fanı boşta hiç çalışmıyor, kasa fanlarını da zaten belli bir dereceye kadar çalıştırmadığım için inanılmaz sessiz oldu. Bir önceki PSU'mu 6 yıldır kullanıyordum artık boşta traktör sesi çıkarmaya başlamıştı buna geçmek iyi geldi. Yükte fan sesi duyuluyor eğer kulaklık yoksa ama fazla değil. Telefondaki ses uygulamasıyla ölçünce 31 dB çıktı tam yükte kasanın sesi. Şu an memnun olduğumu söyleyebilirim, uzun dönem kullandıktan sonra buraya tekrardan yazacağım.