Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Cyberpunk oynuyordum, beni açık dünyaya salınca direkt evden çıktığım an kasma hissiyatı var ve kafamı çevirdiğim an FPS düşüyor. 120'den 50'leri bile görüyor bazen ve oyundayken %50 GPU kullanımı ve %60 CPU kullanımı oluyor. Bu DLSS açık olduğu ve birkaç ayar düsük de olduğu için oluyor ama yine bir sorun olur mu? DLSS kapayınca da ve birkaç ayarı fulleyince de düsük FPS oluyor ama GPU kullanımı artıyor ve CPU kullanımı düsüyor. Test videolarına baktım, FPS düsmüyor kimsede. Önerebileceğiniz bir şey var mı? FPS sabitleme vb. Sistemim: 4070, 5600X, 16 GB RAM, 270 Hz Monitör.
@atakan Videonuzu izledim, her şey normal gözüküyor. Kafanıza takacak bir durum yok. Sorun çözülmüş ancak işlemcinizin ısısı biraz fazla. Bunun için başka bir konu açın bence. Benim soğutma konusunda pek bir bilgim yok maalesef.
Windows 10'da Mayıs 2019'dan beri artık doğrudan değişken yenileme hızı ayarı yapabilirsiniz. Bu ayar ile değişken yenileme hızı olmayan DirectX 11 oyunlarında yırtılma ve takılmanın önüne geçebilirsiniz. Masaüstüne sağ tık > Görüntü ayarları > Grafik ayarları > Değişken yenileme hızı. Mümkün...
Çözüldü, hala 60'a düsüyor ama biraz oynayacağım bakacağım düsüyor mu düsmüyor mu diye. Sıcaklıkdan da kaynaklanıyor olabilir, şu an Google'da 57 derece islemci, normal mi? 68'e de çıkıyor.
Herkese selam. Bu sefer daha basit bir rehber ile karşınızdayım. Gelip de "Bu konuyla ilgili neden rehber yaptın ki?" diyen arkadaşlar için açıklamam gerekirse, bu forum büyüdüğünde hiç bilgisi olmayan veya bilmeyen arkadaşlar da gelecek foruma ve yardım etmeye çalıştığımızda "Oyun esnasında...
Aldığım kayıtta hiç 60'a düsmedi Adaptive Sync açıp monitör ayarlarından FPS'e bakınca 60'a düsüyordu ve düsük FPS'i hissedebiliyordum MSI Afterburner'da hiç düsmedi 60'a CPU sıcaklığı 90 dereceydi BIOS'umda güncel değil bu arada elektrik gider yapamam diye güncellemedim.
@atakan Videonuzu izledim, her şey normal gözüküyor. Kafanıza takacak bir durum yok. Sorun çözülmüş ancak işlemcinizin ısısı biraz fazla. Bunun için başka bir konu açın bence. Benim soğutma konusunda pek bir bilgim yok maalesef.
Aldığım kayıtta hiç 60'a düsmedi Adaptive Sync açıp monitör ayarlarından FPS'e bakınca 60'a düsüyordu ve düsük FPS'i hissedebiliyordum MSI Afterburner'da hiç düsmedi 60'a CPU sıcaklığı 90 dereceydi BIOS'umda güncel değil bu arada elektrik gider yapamam diye güncellemedim.