Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atakan

Yetkin
Cyberpunk oynuyordum, beni açık dünyaya salınca direkt evden çıktığım an kasma hissiyatı var ve kafamı çevirdiğim an FPS düşüyor. 120'den 50'leri bile görüyor bazen ve oyundayken %50 GPU kullanımı ve %60 CPU kullanımı oluyor. Bu DLSS açık olduğu ve birkaç ayar düsük de olduğu için oluyor ama yine bir sorun olur mu? DLSS kapayınca da ve birkaç ayarı fulleyince de düsük FPS oluyor ama GPU kullanımı artıyor ve CPU kullanımı düsüyor. Test videolarına baktım, FPS düsmüyor kimsede. Önerebileceğiniz bir şey var mı? FPS sabitleme vb. Sistemim: 4070, 5600X, 16 GB RAM, 270 Hz Monitör.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@atakan Videonuzu izledim, her şey normal gözüküyor. Kafanıza takacak bir durum yok. Sorun çözülmüş ancak işlemcinizin ısısı biraz fazla. Bunun için başka bir konu açın bence. Benim soğutma konusunda pek bir bilgim yok maalesef.
Değisken yenileme hızı ayarını kapamalı mıyım peki.

1706458829232.webp

Tam kavrayamadım o ayarı ama sanırım monitör Hz'sine sabitliyor FPS'i. Cyberpunk 2077'de 270 FPS alamadığınız için kapatabilirsiniz.

Bu arada @atakan sorunun çözüldü mü?

Çözüldü, hala 60'a düsüyor ama biraz oynayacağım bakacağım düsüyor mu düsmüyor mu diye. Sıcaklıkdan da kaynaklanıyor olabilir, şu an Google'da 57 derece islemci, normal mi? 68'e de çıkıyor.

1706460875193.webp

1706460899862.webp

Arada 68 dereceye çıkıyor.

1706460952199.webp

75'i gördü.

1706461234685.webp

Dosya Ekleri

• 1706460939282.webp
    1706460939282.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner ile oyun esnasında sıcaklıklara bak bakalım. 60 FPS'e düştüğünde frekans kaybı oluyor mu diye de kontrol et.

Aldığım kayıtta hiç 60'a düsmedi Adaptive Sync açıp monitör ayarlarından FPS'e bakınca 60'a düsüyordu ve düsük FPS'i hissedebiliyordum MSI Afterburner'da hiç düsmedi 60'a CPU sıcaklığı 90 dereceydi BIOS'umda güncel değil bu arada elektrik gider yapamam diye güncellemedim.

@atakan Videonuzu izledim, her şey normal gözüküyor. Kafanıza takacak bir durum yok. Sorun çözülmüş ancak işlemcinizin ısısı biraz fazla. Bunun için başka bir konu açın bence. Benim soğutma konusunda pek bir bilgim yok maalesef.

Çözüm
Aldığım kayıtta hiç 60'a düsmedi Adaptive Sync açıp monitör ayarlarından FPS'e bakınca 60'a düsüyordu ve düsük FPS'i hissedebiliyordum MSI Afterburner'da hiç düsmedi 60'a CPU sıcaklığı 90 dereceydi BIOS'umda güncel değil bu arada elektrik gider yapamam diye güncellemedim.

O işlemci stok fan ile kullanılmaz zaten kasanızında hava sirkülasyonu kötüyse işiniz zor bütçe belirtip işlemci için fan önerisi isteyin.