Şu an zaten fiyat olarak en uygunu 9070XT bu yüzden onu alırım. 5070 Ti fiyatlarına baktım hepsi uçuk, ben Sapphire yerine Gigabyte alırım çünkü Recep abi Sapphire sorunlu olduğu için tavsiye etmedi. Sağ olun fikirleriniz için.
Merak ettiğim son bir şey var sizce DLAA, MSAA'ya da TAA hangisi daha iyi görüntü kalitesi sunuyor veya hepsi aynı mı? Bazı insanlar DLAA en iyisi diyor bu yüzden aklım NVIDIA'ya gidiyor. Aydınlatırsanız sevinirim.
Şu an zaten fiyat olarak en uygunu 9070XT bu yüzden onu alırım. 5070 Ti fiyatlarına baktım hepsi uçuk, ben Sapphire yerine Gigabyte alırım çünkü Recep abi Sapphire sorunlu olduğu için tavsiye etmedi. Sağ olun fikirleriniz için.
Merak ettiğim son bir şey var sizce DLAA, MSAA'ya da TAA hangisi daha iyi görüntü kalitesi sunuyor veya hepsi aynı mı? Bazı insanlar DLAA en iyisi diyor bu yüzden aklım NVIDIA'ya gidiyor. Aydınlatırsanız sevinirim.
TAA genel olarak beğenilmez. DLAA iyi evet ancak size şöyle söyleyeyim bunlara iyi veya kötü diyenler 2 saat video çekip durdurup yakınlaştırıp bakıyorlar. Görüntü olarak oyunu oynarken siz fark edemezsiniz.
Biraz da kapitalizm burada devreye giriyor. Yani o kadar detaylı incelemeyi sıradan kullanıcının baz almasına gerek yok. Emin olun FSR 4 ile DLSS 4 arasındaki zaten minimum olan farkı şu an iki ekran görüntüsü atsam ve DLAA açık olsa anlayamazsınız hangi görüntünün DLSS hangisinin FSR 4 olduğunu.
RT konusuna gelince. RT zaten yeni yeni oturmaya başladı ve UE5 içerisinde lumen olarak gömülü kapatılamıyor bazı oyunlarda. AMD 9000 serisinin RT performansı kötü değil gayet iyi, aşırı gelişti 7000 serisine göre. Path tracingi 5090 bile yapamıyor henüz.
5070 Ti alırken mesela giriş seviye bir kart alınıyor ve aşırı oclenmemiş silikon kalitesi ortalama çipler. Üst düzey 5070 Ti'lar yine pahalı ama 9070 XT tarafında muazzam oclenmiş modeller daha uyguna geliyor.