Bir 4070 Super kullanıcısı olarak bu geçişin parayı çöpe atmak olduğunu düşünüyorum. Fuzuli masraf. İlla geçeceksen bari 5070 Ti - 5080 al geçtiğine değsin.

Bence parayı boşa harcamak olur elinizdeki kart en azından bir sonraki nesile kadar çok rahat götürür.

Peki VRAM konusunda ne düşünüyorsunuz? 6800XT ile BeamNG.drive oynarken, 15.5GB VRAM kullanımı oluyordu.

Ben zaten VRAM'den dolayı geçtim ve 1080 monitörle takılıyorum. Her şeyi Full de oynuyorum. Üstü çözünürlükler de zaten 16 GB VRAM bile darboğaz yaşıyor. Örnek indiana jones her şeyi açamıyorsun açarsan da oyun çöküyor ama 1080p de çökmüyor.

Burada AMD kötüleyen arkadaşlar kullanmadan yorum yapmayın, 3060 Ti'den 9070 XT'ye geçiş yaptım yaklaşık 4 aydır kullanıyorum Sapphire Nitro+ modelini daha en ufak bir sorun bile yaşamadım ki soğutmasından o kadar memnumun ki anlatamam. Konuyu açan arkadaşa gelince 4070 Ti'dan 9070 XT'ye geçmek biraz gereksiz, şöyle düşün 4070 Ti'da seni rahatsız eden eksik olduğunu düşündüğün ne var? 9070 XT'de bu yönlerini araştır tatmin ederse geç

Boşa para harcamaya ne kadar meraklısınız Allah aşkına ya. RTX 4070 Ti'dan RX 9070 XT'ye geçecekmiş. Aklını peynir ekmekle mi yedin? Geçeceği kart da Sapphire. Evladım siz kimleri izleyip bu kafaya ulaşıyorsunuz? Daha yeni teste gelen RX 9070 sistem görüntü vermeyi kesiyor. AMD övüp NVIDIA kullanan adamlara inanmayın artık!
Biraz sinirlenmiş galiba.
Id Software Slayer GIF by Xbox

Merhaba.

RX 9070 XT piyasaya sürüldüğünden beri takip ediyorum ve almayı istiyorum. Güncel olarak MSI Gaming X Slim 4070 Ti kullanıyorum ve daha önce kullandığım 6800XT ile gözle görülür performans farkı görmediğim için geçtiğime biraz pişman olduğumu söyleyebilirim. 4070 Ti'den 9070XT'ye geçiş yaptığımda aynı pişmanlığı yaşarım diye de korkmuyor değilim. Genel RAM fiyatlarının artışı vb. durumları da göz önüne alırsak, 9070XT'nin daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Her neyse, sorum başlıktaki gibi. Değişiklik yapmam mantıklı olur mu? Önemli not; 8 yıl boyunca AMD kartlar kullandım (RX 480, 6700, 6800XT) ve illallah edecek sorunlar yaşamadım.

Almak istediğim model;
Gerek yok. İleride Vram konusu girmiş onda da çözünürlük ve optimizasyon önemli.
4070 Ti daki 12GB ram ile 2k da oynarsın öyle böyle. 4GB in farkı için para saçmaya değmez.
Şahsen 5070 Ti a bile geçmeni onermem sırf MFG için. Duyurulması beklenen RX 9080 XT veya 5080 olabilir-ki 5080 in fiyat performans dengesi biraz kayık.

En temizi yeni seriyi bekle.