Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsa Aksu

Yetkin
Merhaba. 4090 ekran kartı kullanıyorum. BIOS'tan integrated Graphics ayarını kapattığımda grafik kartı sıcaklığı 65-70 derecelere çıkıyor ama Auto'ya aldığımda 40-50 arası oluyor sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu kadar fark olmaması lazım ama sorun teşkil etmiyorsa iGPU açık kalabilir. Günümüzde çoğu oyunda sorun olmuyor.
Bu kadar fark olmaması lazım ama sorun teşkil etmiyorsa iGPU açık kalabilir. Günümüzde çoğu oyunda sorun olmuyor.

Tamamdır Recep abi açık bırakıyorum o zaman.

Açtığımda IGPU'yi Steam Launcher'ı geç açılma sorunu oluyor. Bunu başka bir yöntemle düzeltebilir miyim peki?

Son düzenleme:
Ya aslında bu ayar sayesinde 4090'a gerek olmadığı zamanlarda işlemcinin dahili grafik kartını kullanarak 4090'ın üstündeki yükü azaltıyor fakat masaüstünde performans kayıpları olabiliyor. Steam sorunu için konu açmıştın, başka bir çözüm bulamamıştık diye hatırlıyorum.

Bu sıcaklıklar oyun esnasında mı oluyor? Oyun esnasında bu kadar fark olmaması lazım çünkü.

Ya aslında bu ayar sayesinde 4090'a gerek olmadığı zamanlarda işlemcinin dahili grafik kartını kullanarak 4090'ın üstündeki yükü azaltıyor fakat masaüstünde performans kayıpları olabiliyor. Steam sorunu için konu açmıştın, başka bir çözüm bulamamıştık diye hatırlıyorum.

Bu sıcaklıklar oyun esnasında mı oluyor? Oyun esnasında bu kadar fark olmaması lazım çünkü.
GPUİ yi kapattığım zaman oyunlarda 65-70 arasına çıkıyor sıcaklık. Auto ya aldığım zaman ise 45-50 arasına geriliyor sıcaklık.

iGPU'yu kapattığım zaman oyunlarda 65-70 arasına çıkıyor sıcaklık. Auto'ya aldığım zaman ise 45-50 arasına geriliyor sıcaklık.
Performansta hiçbir fark oluyor mu peki? Hangi oyunu oynarken oluyor bu?
Windows'un ayarlarında hangi oyunda hangi kartı kullanacağını ayarlaması için bir ayar vardı. Orada hangi kartı kullandığına bakabilir misin iGPU açıkken?

Performansta hiçbir fark oluyor mu peki? Hangi oyunu oynarken oluyor bu?
Windows'un ayarlarında hangi oyunda hangi kartı kullanacağını ayarlaması için bir ayar vardı. Orada hangi kartı kullandığına bakabilir misin iGPU açıkken?

Akşam eve geçince bakacağım. Şimdiden teşekkür ederim.