Bütçe
20000-40000₺

Frk

Çalışkan
Samsung Galaxy S25 şu an n11’de elektronik kuponuyla birlikte 41.200 TL’ye geliyor.

Bütçe maksimum 40. 20’den 40’a kadar değerlendiriyorum, belirli bir bütçe yok. Amacım telefonu 5-6 yıl sorun yaşamadan kullanmak. Oyun nadiren oynarım. Ekran, batarya, uzun ömür, optimize olması gibi özellikler arıyorum telefonda. Xiaomi’den bezmiş durumda olduğum için Samsung bakıyorum. Benim cihazım ve çevremdekilerin çoğu Xiaomi cihazı 2-3 yıla conta yakıyor. Yazılımsal olarak iyi değiller.

Sorun şu ki, bu bütçede hatta biraz daha altta kağıt üstünde Xiaomi’ler Samsung’dan hep daha önde. Özellikle S25’te beni endişelendiren bir sürü özellik var. Rakip markalar ekranda 68 milyar renk kullanırken Samsung 16 milyon kullanıyor, bunda açık bir eksiklik hisseder miyim? Ayrıca ekran çözünürlüğü de daha düşük rakiplerine göre.

Pil ömrü benim için önemli ancak bataryası fazla iyi değil. Yine rakiplerinde olan 5000 mAh batarya görülmüyor. 2 sene boyunca bir günü çıkarır mı, günlük 6-7 saat kullanımda? Şarj konusunda da endişeliyim. Xiaomi cihazlarda bütçede 90-120 W, 25-30 dakikada fullenen şarjlar görüyoruz, S25’in şarjı 25 W. 1.5 saat falan şarj etmek gerekecek. Bu beni yorar. Halbuki aynı bütçede Xiaomi telefon alanlar 25-30 dakikada şarjını tamamlıyor.

İşlemci konusunda şüphem yok, işlemcisi cihazın çok iyi. Belki de yönelmemi sağlayan en büyük şey bu. Snapdragon 8 Elite işlemci ile Samsung’un optimizasyonu birlikte olunca uzun yıllar kullanabileceğim bir telefon olacağını düşünüyorum.

Kameraya gelince S22’den beri değişiklik yapılmamış ve ön kamera çözünürlüğü vs. çok düşük dönemin cihazlarına göre. Bunlar kağıt üzerinde mi böyle yoksa gerçekten kötü görüntüler mi çıkıyor ortaya? Kamera benim için çok önemli. Gerçekten kağıt üzerinde kötü kamerası var cihazın.

Ancak telefonun kağıt üzerinde eksileri çok fazla ve Xiaomi cihazlarda kağıt üzerinde bu eksiler yok. Ancak dediğim gibi uzun ömürden dolayı aklım Samsung’a çok daha fazla yatıyor.

Özet olarak sorularım: Samsung S25 alınır mı? S25 yerine S24/S24+ mı almalıyım, Xiaomi veya alternatif markalara yönelmeli miyim?

Bir de şu videoda fazla gömülmüş cihaz, bilemedim

Ayrıca konudan bağımsız, 11.11 Kasım indirimlerinde 41.200 fiyatın altına düşer mi? n11’deki güncel elektronik indirimi 2 güne kadar gözüküyor çünkü. Bu iki gün içerisinde almalı mıyım yoksa 11 Kasım’ı beklersem daha da düşer mi? Şu anki fiyattan daha düşüğe hiç inmemiş sanırsam.

Yardımcı olursanız sevinirim.

@Aakons

Son düzenleme:
Samsung Galaxy S25 şu an N11'de elektronik kuponuyla birlikte 41.200 TL'ye geliyor.

Bütçe maksimum 40. 20'den 40'a kadar değerlendiriyorum, belirli bir bütçe yok. Amacım telefonu 5-6 yıl sorun yaşamadan kullanmak. Oyun nadiren oynarım. Ekran, batarya, uzun ömür, optimize olması gibi özellikler arıyorum telefonda. Xiaomi'den bezmiş durumda olduğum için Samsung bakıyorum. Benim cihazım ve çevremdekilerin çoğu Xiaomi cihazı 2-3 yıla conta yakıyor. Yazılımsal olarak iyi değiller.

Sorun şu ki, bu bütçede hatta biraz daha altta kağıt üstünde Xiaomi'ler Samsung'dan hep daha önde. Özellikle S25'te beni endişelendiren bir sürü özellik var. Rakip markalar ekranda 68 milyar renk kullanırken Samsung 16 milyon kullanıyor, bunda açık bir eksiklik hisseder miyim? Ayrıca ekran çözünürlüğü de daha düşük rakiplerine göre.

Pil ömrü benim için önemli ancak bataryası fazla iyi değil. Yine rakiplerinde olan 5000 mAh batarya görülmüyor. 2 sene boyunca bir günü çıkarır mı, günlük 6-7 saat kullanımda? Şarj konusunda da endişeliyim. Xiaomi cihazlarda bütçede 90-120W, 25-30 dakikada fullenen şarjlar görüyoruz, S25'in şarjı 25 W. 1.5 saat falan şarj etmek gerekecek. Bu beni yorar. Halbuki aynı bütçede Xiaomi telefon alanlar 25-30 dakikada şarjını tamamlıyor.

İşlemci konusunda şüphem yok, işlemcisi cihazın çok iyi. Belki de yönelmemi sağlayan en büyük şey bu. Snapdragon 8 Elite işlemci ile Samsung'un optimizasyonu birlikte olunca uzun yıllar kullanabileceğim bir telefon olacağını düşünüyorum.

Kameraya gelince S22'den beri değişiklik yapılmamış ve ön kamera çözünürlüğü vs. çok düşük dönemin cihazlarına göre. Bunlar kağıt üzerinde mi böyle yoksa gerçekten kötü görüntüler mi çıkıyor ortaya? Kamera benim için çok önemli. Gerçekten kağıt üzerinde kötü kamerası var cihazın.

Ancak telefonun kağıt üzerinde eksileri çok fazla ve Xiaomi cihazlarda kağıt üzerinde bu eksiler yok. Ancak dediğim gibi uzun ömürden dolayı aklım Samsung'a çok daha fazla yatıyor.

Özet olarak sorularım: Samsung S25 alınır mı? S25 yerine S24/S24+ mı almalıyım, Xiaomi veya alternatif markalara yönelmeli miyim?

Bir de şu videoda fazla gömülmüş cihaz, bilemedim.

Ayrıca konudan bağımsız, 11.11 Kasım indirimlerinde 41.200 fiyatın altına düşer mi? N11'deki güncel elektronik indirimi 2 güne kadar gözüküyor çünkü. Bu iki gün içerisinde alınır mı? Yoksa 11 Kasım'ı beklersem daha da düşer mi? Şu anki fiyattan daha düşüğe hiç inmemiş sanırsam.

Yardımcı olursanız sevinirim.

@Aakons

S25 seni batarya konusu hariç her anlamda üzmez. Uzun sürede götürür. Ama base modeller o kadar iyi değil. S25+ a çıkmaya çalış bence. Ama çıkamazsan S24+ alabilirsin.
Xiaomi ön yargın var ama çevrende Redmi kullananların 2 yılda bozuluyordur muhtemelen. Düz Xiaomi serileri öyle kolay kolay bozulmaz. Başka marka olarak Honor 400 Pro önerebilirim.

Kamera olarak da kötü değil burada. Ama benim için Zoom vs önemli dersen 15t Pro burada çok iyi. Yoksa S25 üzmez.

Sorun şu ki, bu bütçede hatta biraz daha altta kağıt üstünde Xiaomi’ler Samsung’dan hep daha önde. Özellikle S25’te beni endişelendiren bir sürü özellik var. Rakip markalar ekranda 68 milyar renk kullanırken Samsung 16 milyon kullanıyor, bunda açık bir eksiklik hisseder miyim? Ayrıca ekran çözünürlüğü de daha düşük rakiplerine göre.
Samsung hala 8-bit (Emin olmamakla birlikte muhtemelen 8-bit + FRC, yani 10-bit gibi davranabiliyor ama degil.) paneller kullaniyor. Xiaomi ise TCL uretimi 12-bit panellere gecti. Bu farki hissetme olasiliginizin cok dusuk oldugu dusunmekle birlikte, bazi senaryolarda color banding deneyimleyebiliyorsunuz. Yani, renk gecisleri daha belirgin olabiliyor. Reddit gibi platformlarda bundan rahatsiz oldugunu dile getiren kullanicilar var. Ama sahsi dusuncem, 6-7" bandindaki ekranlarda bu detaylari fark etmeniz cogu senaryoda zor. Henuz mobil uygulamalarda 12-bit destekleyen bulmak da zor. Biraz kisiye kalmis bunun onemi.
Pil ömrü benim için önemli ancak bataryası fazla iyi değil. Yine rakiplerinde olan 5000 mAh batarya görülmüyor. 2 sene boyunca bir günü çıkarır mı, günlük 6-7 saat kullanımda?
Kullaniminiza bagli degisir ama cikarabilecegini dusunuyorum. Yine de rakipleri bu konuda daha iyi.
Kameraya gelince S22’den beri değişiklik yapılmamış ve ön kamera çözünürlüğü vs. çok düşük dönemin cihazlarına göre. Bunlar kağıt üzerinde mi böyle yoksa gerçekten kötü görüntüler mi çıkıyor ortaya? Kamera benim için çok önemli. Gerçekten kağıt üzerinde kötü kamerası var cihazın.
Kamera kalitesini cok fazla faktor etkiler ama kagit ustune yansiyan genellikle cok da onemli olmayan detaylardir. Cekilen goruntu kamera sensoru uzerinden RGB kapsaminda kodlanir. En onemli detaylardan birisi kamera sensorudur. Samsung, S25 modelinde kendi sensoru olan GN3'u kullandi. Rakiplerinde daha iyi sensorler olsa da, bu sensor de gayet basarili. Sensorler arasi kimin daha iyi oldugunu boyuttan az bucuk tahmin edebilirsiniz ama bu kamera kalitesini vermez, sadece sensoru verir. Onu da kesin vermeyebilir. Cekilen goruntu ISP, NPU, GPU gibi birimlerde islenir. Her SoC ureticisinin kendi "tarzi" vardir. Sonra yazilimsal isleme sureclerinden vs. de gecer. Kagit ustundeki megapiksel gibi degerler sanildigi kadar onemsiz degildir ama kamera kalitesini belirlemede asil etkenlere giremez. Konu kamera oldugunda size yegane tavsiyem kamera testleri izlemeniz. Cunku kagit ustude gozuktugu kadar sasali bir sonuca her zaman erisemiyorsunuz. Kendiniz gormeniz en dogru kapiya ulastirir.

Amiral Xiaomi cihazlardan cekinmenize gerek yok. S25 de alinabilir bir cihaz, fiyati guzel.

Son düzenleme:
S25 Türkiye özel fiyatlandırması ile kaçırılmayacak bir cihaz. Bence alınabilir. Hem Tab S10FE hem S24 FE kullanan biri olarak memnunum. S24 FE tek kötü yanı pili hızlı bitiyor.

S25 seni batarya konusu hariç her anlamda üzmez. Uzun sürede götürür. Ama base modeller o kadar iyi değil. S25+ a çıkmaya çalış bence. Ama çıkamazsan S24+ alabilirsin.
Xiaomi ön yargın var ama çevrende Redmi kullananların 2 yılda bozuluyordur muhtemelen. Düz Xiaomi serileri öyle kolay kolay bozulmaz. Başka marka olarak Honor 400 Pro önerebilirim.

Kamera olarak da kötü değil burada. Ama benim için Zoom vs önemli dersen 15t Pro burada çok iyi. Yoksa S25 üzmez.
Samsung hala 8-bit (Emin olmamakla birlikte muhtemelen 8-bit + FRC, yani 10-bit gibi davranabiliyor ama degil.) paneller kullaniyor. Xiaomi ise TCL uretimi 12-bit panellere gecti. Bu farki hissetme olasiliginizin cok dusuk oldugu dusunmekle birlikte, bazi senaryolarda color banding deneyimleyebiliyorsunuz. Yani, renk gecisleri daha belirgin olabiliyor. Reddit gibi platformlarda bundan rahatsiz oldugunu dile getiren kullanicilar var. Ama sahsi dusuncem, 6-7" bandindaki ekranlarda bu detaylari fark etmeniz cogu senaryoda zor. Henuz mobil uygulamalarda 12-bit destekleyen bulmak da zor. Biraz kisiye kalmis bunun onemi.

Kullaniminiza bagli degisir ama cikarabilecegini dusunuyorum. Yine de rakipleri bu konuda daha iyi.

Kamera kalitesini cok fazla faktor etkiler ama kagit ustune yansiyan genellikle cok da onemli olmayan detaylardir. Cekilen goruntu kamera sensoru uzerinden RGB kapsaminda kodlanir. En onemli detaylardan birisi kamera sensorudur. Samsung, S25 modelinde kendi sensoru olan GN3'u kullandi. Rakiplerinde daha iyi sensorler olsa da, bu sensor de gayet basarili. Sensorler arasi kimin daha iyi oldugunu boyuttan az bucuk tahmin edebilirsiniz ama bu kamera kalitesini vermez, sadece sensoru verir. Onu da kesin vermeyebilir. Cekilen goruntu ISP, NPU, GPU gibi birimlerde islenir. Her SoC ureticisinin kendi "tarzi" vardir. Sonra yazilimsal isleme sureclerinden vs. de gecer. Kagit ustundeki megapiksel gibi degerler sanildigi kadar onemsiz degildir ama kamera kalitesini belirlemede asil etkenlere giremez. Konu kamera oldugunda size yegane tavsiyem kamera testleri izlemeniz. Cunku kagit ustude gozuktugu kadar sasali bir sonuca her zaman erisemiyorsunuz. Kendiniz gormeniz en dogru kapiya ulastirir.

Amiral Xiaomi cihazlardan cekinmenize gerek yok. S25 de alinabilir bir cihaz, fiyati guzel.
Teşekkürler hocam detaylı bilgi için. Cihaz hakkındaki endişelerimin büyük çoğunluğunu giderdiniz.

Bütçe s25+'a çıkmaz maalesef

Honor 400 pro kamera'da önüne geçer mi s25'in?
Honor fazla gözlemlediğim bir marka da değil, cihaz donanım olarak fiyatına göre gayet iyi duruyor ama uzun kullanımda ne olur bilemiyorum. Uzun ömür benim için önemli.

S24+ mı S25 mi ayrıca kullanım amaçlarıma göre sonuç olarak. Boyut benim için farketmez. + Veya - olarak görmüyorum.

7 yıl güncelleme garantisi verilmiş bunun hakkında ne düşünüyorsunuz. En azından 5 yıl güncelleme alması çok iyi olur benim için alacağım cihazın. Bu cihaz çok avantajlı o yüzden.

Xiaomi konusuna gelirsem tam bir ön yargı diyemem - o yüzden bahsi geçen cihazlardan daha iyi bir seçenek xiaomi telefon varsa yazarsanız sevinirim.- ama yazılımını pek beğenmiyorum. HyperOS bence hala gereken yerde değil. Güncelleme süreleri kısa kalıyor xiaomi'lerin. Sadece redmi kullananlarda değil mi14t pro kullanan biri var çevremde değişik sorunlar olabiliyor ara ara cihaz bir yıllık Türkiye garantili olmasına rağmen. Kendi kendine kapanma vs. Stabil bi cihaz daha iyi olur benim için.

Kameraya gelirsek ana ve ön kamera önemli, zoom fazla kullanmıyorum.

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam detaylı bilgiler için. Cihaz hakkındaki endişelerimin büyük çoğunluğunu giderdiniz.

Bütçem S25+'a çıkmaz maalesef.

Honor 400 Pro Kamera'da önüne geçer mi S25'in?
Honor fazla gözlemlediğim bir marka da değil, cihaz donanım olarak fiyatına göre gayet iyi duruyor ama uzun kullanımda ne olur bilemiyorum. Uzun ömür benim için önemli.

S24+ mı S25 mi ayrıca kullanım amaçlarıma göre sonuç olarak. Boyut benim için fark etmez. + veya - olarak görmüyorum.

7 yıl güncelleme garantisi verilmiş bunun hakkında ne düşünüyorsunuz. En azından 5 yıl güncelleme alması çok iyi olur benim için alacağım cihazın. Bu cihaz çok avantajlı o yüzden.

Xiaomi konusuna gelirsem tam bir ön yargı diyemem - o yüzden bahsi geçen cihazlardan daha iyi bir seçenek Xiaomi telefon varsa yazarsanız sevinirim.- ama yazılımını pek beğenmiyorum. HyperOS bence hala gereken yerde değil. Güncelleme süreleri kısa kalıyor Xiaomi'lerin. Sadece Redmi kullananlarda değil Mi 14T Pro kullanan biri var çevremde değişik sorunlar olabiliyor ara ara cihaz bir yıllık Türkiye garantili olmasına rağmen. Kendi kendine kapanma vs. stabil bir cihaz daha iyi olur benim için.

Kameraya gelirsek ana ve ön kamera önemli, Zoom fazla kullanmıyorum.

Uzun ömürlülük ana ve ön kamera ve batarya önemli sizin için sanırım.
Çinliler uzun süreli güncellemeleri ya vermiyorlar ya da Türkiye'de yok. O yüzden Samsung daha avantajlı.
Ön kamerayı da pek önemsemiyorlardı son telefonlarında önemsemeye başlamışlar.
Ama toplu olarka Exynos olmasına rağmen S24+ işini görür şahsen.
Xiaomi önerme konusunda Xiaomi 15 önerebilirim. 8 Elite işlemci ve iyi bir batarya ömrü sağlıyor. Ama senin için "risk" alma olur diye düşünüyorum.
Son olarak mağazalara git telefonları incele. Şu an için.
1-S24+
2-S25
3-Xiaomi 15.
4-Honor 400 Pro.
Derim.
Eğer bütçen 50k lara çıksaydı S25+ ya da Honor magic 7 Pro önerirdim.

Uzun ömürlülük ana ve ön kamera ve batarya önemli sizin için sanırım.
Çinliler uzun süreli güncellemeleri ya vermiyorlar ya da Türkiye'de yok. O yüzden Samsung daha avantajlı.
Ön kamerayı da pek önemsemiyorlardı son telefonlarında önemsemeye başlamışlar.
Ama toplu olarka Exynos olmasına rağmen S24+ işini görür şahsen.
Xiaomi önerme konusunda Xiaomi 15 önerebilirim. 8 Elite işlemci ve iyi bir batarya ömrü sağlıyor. Ama senin için "risk" alma olur diye düşünüyorum.
Son olarak mağazalara git telefonları incele. Şu an için.
1-S24+
2-S25
3-Xiaomi 15.
4-Honor 400 Pro.
Derim.
Eğer bütçen 50k lara çıksaydı S25+ ya da Honor magic 7 Pro önerirdim.
S25 batarya ve ekran üzecek derecede değilse s24+'a gerek yok gibi. Exynos da iyi tabi ama 8 elite işlemcinin antutu skoru bayağı yüksek exynosa göre. Ayrıca snapdragon daha sağlamdır diye düşünüyorum.

Fiyatları takip ediyorsanız sizce bugün-yarın siparişi geçeyim mi yoksa 11.11 de daha düşer mi? Şuan Ağustos'tan beri olan dip fiyat. Epey'de görünen Temmuz'daki 37k fiyatlarına düşerse pişman olurum.

S25 batarya ve ekran üzecek derecede değilse S24+'a gerek yok gibi. Exynos da iyi tabii ama 8 Elite işlemcinin AnTuTu skoru bayağı yüksek exynosa göre. Ayrıca Snapdragon daha sağlamdır diye düşünüyorum.

Fiyatları takip ediyorsanız sizce bugün-yarın siparişi geçeyim mi yoksa 11.11 de daha düşer mi? Şu an dip fiyat.

AnTuTu boş iş. Günlük kullanımda Exynos çok üzmez size bağlı aslında. Ama SD her türlü daha risksiz bir yaklaşım olur sizin için.
Ekranlar bana göre belli bir yerden sonra farkları hissedilmiyor bence :D
A16 ile S22'nin Hz dışı doğru düzgün fark hissetmedim bile :D bir batarya üzebilir. Kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.
Mesela 1 günlük kullanımınız nasıl ve tek şarjla ne kadar gitse sizi mutlu eder?
Hocam türkiyedeyiz dip fiyattan alırsınız :D Türkiye'de piyasayı takip etmek çok zor.

AnTuTu boş iş. Günlük kullanımda Exynos çok üzmez size bağlı aslında. Ama SD her türlü daha risksiz bir yaklaşım olur sizin için.
Ekranlar bana göre belli bir yerden sonra farkları hissedilmiyor bence :D
A16 ile S22'nin Hz dışı doğru düzgün fark hissetmedim bile :D bir batarya üzebilir. Kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.
Mesela 1 günlük kullanımınız nasıl ve tek şarjla ne kadar gitse sizi mutlu eder?
Hocam türkiyedeyiz dip fiyattan alırsınız :D Türkiye'de piyasayı takip etmek çok zor.
Günlük kullanımım 6-7 saat, 1-2'si film-dizi 3-4 sosyal medya. Nadiren oyun. -101 okey vs. Yoğun kullanım değil-

Ayrıca 1-3 saat arası Bluetooth açık kalıyor. Kulaklık bağlı oluyor.
Sabah 8 de şarjdan alıp gece 1-2'ye kadar -bu aralıkta 6-7 saat ekran açık şekilde- götürse yeterli.

Ekran-batarya farkı işlemci farkından önemli olacaksa s24+, tam tersi ise S25 tercih etmeliyim anladığım kadarıyla. Üçü de benim için dengeli şekilde önemli. Netleştirmemde yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürler.