42.000 TL'ye Lenovo LOQ 83JH0069TR vs Game Garaj Slayer X5T-5050

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan engineer5252
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 269
Bütçe
42.000 TL

engineer5252

Üyecik
Bütçem 42.000 TL civarı.

Lenovo tarafında bu linteki ürünü düşünüyorum: Lenovo LOQ17IRX10

Bir de önüme çokça çıkan ancak ismine güvenemediğim Game Garaj Slayer X5T-5050 modeli var.

HP Victus'ta kronik olmayan S1 ve R1 serilerinde RTX 4060'lı TGP değeri güzel olan, bütçem dahilinde laptoplar vardı, sizin öneriniz nedir? Uzunca bir süredir araştırıyorum, öğrenci olduğum için paramı zor biriktirdim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

HP Victus tarafına hiç bakmayın. Öğrencisiniz, alıyorken düzgün bir model alın. Attığınız Lenovo'yu ben olsam almazdım. GameGaraj daha iyi, o taraftan yana kullanın tercihinizi.

Soğutma konusunda Lenovo birtık daha iyi. GameGaraj'a neden güvenmiyorsunuz? O çok iyi dediğiniz sözde yerli markalar gibi farklı markalara yaptırıyor.

HP Victus tarafına hiç bakmayın. Öğrencisiniz, alıyorken düzgün bir model alın. Attığınız Lenovo'yu ben olsam almazdım. GameGaraj daha iyi, o taraftan yana kullanın tercihinizi.
Hocam Lenovo’nun sıkıntısı nedir? Bir de Gamegaraj ismine güvenebilir miyiz sonuçta yeni çıkan bir model uzun vadede kroniği olup olmadığını bilmiyoruz. Teşekkürler.

Soğutma konusunda Lenovo birtık daha iyi. GameGaraj'a neden güvenmiyorsunuz? O çok iyi dediğiniz sözde yerli markalar gibi farklı markalara yaptırıyor.
Aslında bundan 4 yıl önce Gamegarajdan toplama masaüstü sistem almıştım ilgileri gayet güzeldi fakat laptop tarafında bilindik markalardan şaşarsam pişman olur muyum emim değilim.

Hocam Lenovo'nun sıkıntısı nedir? Bir de GameGaraj ismine güvenebilir miyiz sonuçta yeni çıkan bir model uzun vadede kroniği olup olmadığını bilmiyoruz. Teşekkürler.

Lenovo'nun önceki serisi sıkıntılıydı, ben almayacağım bir modeli kesinlikle size öneremem. İleride bir gün bu modellerde de problem yaşanırsa mağdur olmayın.

GameGaraj cihazları da gerek YouTube'da gerek burada oldukça öneriyoruz. Recep hocamın kanalında da 2-3 tane inceleme videosu vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca, GameGaraj yeni bir marka da değil. Aynı Monster, Excalibur gibi kasa ürettiriyor, marka basıp satıyorlar. Tek farkı Monster ve excaliburadan daha iyi cihazları.

Laptop çok kullanmadım ama seçim şansım olsa GameGaraj alırdım LOQ serilerinin kronik anakart sorunu olduğu söyleniyor GameGaraj incelemeleri izlemiştim soğutma bakımından iyiler bir keresinde cihazın termal bakım videosunu izlemiştim oradan biliyorum Victus için bir şey diyemem ama bence GameGaraj

X5T-5050, Tongfang üretimi ve bence fiyatına göre kaliteli bir kasaya sahip. Daha önce, 15.6 inch olarak üretilen ve Monster'ın, RTX 3000 serisi ekran kartlarını barındıran kasanın güncellenmiş versiyonu. RTX 3070 varyant bir model arkadaşımda var ve genel olarak memnun. Kasa sıcak çalışıyor ve bu durum genel olarak güncellenmiş kasada da böyle. Öte yandan eski kasalarda, anakart yanması ile ilgili bazı yorumlar okudum ancak sorunun, kronik olup olmadığı konusunda net bir bilgim yok.

Destek konusunda ise firma, fena bir iş çıkarmıyor. Acer'dan çok daha iyi bir destekleri var. Monster ise biraz daha iyiydi. Bunlar benin yaşadığım ve genel olarak okuduğum deneyimlere göre yaptığım yorumlar.
X7T-5070 satın almıştım ve iki sefer ölü piksel, bir sefer de GPU arızası sebebiyle değişim süreci yaşadım. İkinci sefer gönderdiğimde değişim istememe rağmen iade yaptılar ancak sorunu çözdüler.

Öte yandan, önceki LOQ kasalarının Intel işlemcili varyantlarında, anakart yanma sorunları yaşanıyordu ve kronik bir problemdi. Yeni kasalarda, anakart tasarımı değiştirilmiş ancak sorun tam olarak giderildi mi giderilmedi mi uzun vadede belli olacaktır diye düşünüyorum. Tahminimce, aynı hataya bir daha düşmemişlerdir.

Bence, iki cihaz da tercih edilebilir. Lenovo boyutu itibariyle daha iyi soğutma sağlayacaktır diye düşünüyorum ancak X5T'nin de depolama açısından avantajı var.

Son düzenleme:
Hocam Lenovo LOQda kendim SSD yükseltmesi yapabilirim boş slot mevcutmuş duyduğum kadarıyla. Peki HP Victuslara karşı bakışınız nedir çoğu yerde önerilmediğini gördüm ancak yakın çevremde alanlar R1 ve S1 serilerinde henüz bir sorun yaşamadılar, riske girmeye değer mi ?

R1 Victus modelini uzun süredir kullanan arkadaşım var ve sorun yaşamadı. S1 ve R1 daha az risk barındırıyor. Emin olmamakla birlikte R1 serisi daha güvenilir sayılabilir. HP'nin bu probleme ne düzeyde destek sağladığını bilmiyorum. Risk analizini sizin yapmanız gerekiyor. Ben, ekstra bir avantaj sağlayamaması sebebiyle 4070 ve 14700HX konfigürasyon Victus 16'yı elemiştim. İşlemci limiti sebebiyle 14700HX, kendi klasmanında sonuç alamıyordu. Victus 16 özelinde, işlemci fark etmeksizin buna da dikkat etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

5050 ve 4060 arasında, kas gücü açısından 4060 biraz daha önde. DLSS performansı açısından da 4060'ın avantajı devam ediyor. MFG işin içine girince 5050'nin çok daha avantajlı olduğu söylenebilir.
Kaynak:
GameGaraj ve Lenovo modellerinin panelleri daha iyi. Victus 16, çoğunlukla %45 NTSC paneller kullanıyor. %100 sRGB panellere göre, kalite farkını çok net hissedebiliyorsunuz. Ben, en azından hissettiğimi söyleyebilirim.

Bu bilgiler ışığında sizin tercih yapmanız daha doğru olacaktır.

Victus 16 S1 ve R1 cihazların neden alınmaması gerektiğini kısaca anlatayım. S0 ve R0 modellerde hall sensör çıkartılabiliyor. S1 ve R1 modellerde ise anakarta gömülü. Garanti sonrası çıkacak bir problem, cihazı rafa kaldırmak demek.

Ben yeniden laptop alacak olsam, 4060 değil 5050 alırdım. Teknoloji, güncellik farkı çok.

Victus 16 serileri bazı değişik panellerle geliyor. %45 NTSC gelen de var, %62.5 sRGB gelende var, %100 sRGB panel ile gelen cihazlar da var. Cihaz tercihi yapılacaksa sonuna kadar araştırmak gerekiyor.

@Hasan Merkit, hocamda HP Victus 16 serisinden çok problem çekti dilerse 2-3 cümle bir şey de kendisi yazabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…