Taksit imkanı vs. olmasından dolayı hazır sisteme yakınım ama sorun çıkartacaksa bir anlamı kalmaz. Sağ olun.Tüm parçalar giriş seviye, özelleştirme ekranı da çok sınırlı. Yorum yapamıyorum, bütçeye bağlı tamamen. Alıp kullanılabilir yine tabii her şeye rağmen, anakart B840 (B850-B650 opsiyonu yok.) yapılabilir. Ben biliyorsun hazır sistemlere karşıyım, foruma açılan konularda hazır sistem kaynaklı sorunlar da var. RAM 1x16 6000 CL30, anakart minimum B650M-R, SSD 1 TB alınacaksa da Kingston NV3 tercih etmezdim.
@RapidLemming955 Sistem çıkartabiliyorsanız bir deneyin, hazır sistem yerine toplama daha mantıklı olabilir. 2. el opsiyonu düşünülürse eğer.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 43.000 TL
- Makaleler
- 1
Taksit imkanı vs. olmasından dolayı hazır sisteme yakınım ama sorun çıkartacaksa bir anlamı kalmaz. Sağ olun.
AM5 sistemler biraz fazla narin, sorun çıkartma potansiyeli var, yok diyemeyiz ama sıfır sıkıntı ile kullanan da var. Forumda çok fazla konu açıldı şimdiye dek, tüm parçalar giriş seviye tutulduğundan risk %10 ise mesela hazır sistemde %50 oluyor. Biraz soru işareti o yüzden, son kullanıcı herhangi bir problemle karşılaşmaması bence çok daha önemli. Özelleştirme ekranı da çok sınırlı, A620-B840 normalde önermiyoruz AM5'te. SSD zaten biliyorsun en dip modellerden, PSU ve kasa ikilisi yorumsuz. Bence gereksiz macera olur ama bütçe meselesi dediğim gibi. Sorunsuz kullanan da var, sistemde drop yemekten oyun oynayamayan da var. Teknoloji şans işi, tercih ettiğin parçalara paralel olarak biraz şekilleniyor. Platform narin biraz.
@atlasrise Ben sana minimum tercih etmen gereken parçaları yazayım AM5'te. Anakart minimum B650M-R ya da B850M-K, işlemci 7500F, RAM 1x16 6000 CL30, SSD eğer Windows + gaming ve 1 TB düşünüyorsan en azından DRAM'li bir model olursa daha iyi olur.
Argo 44
Başarılı
B840'ın B850'den geri kalır yanı nedir?Tüm parçalar giriş seviye, özelleştirme ekranı da çok sınırlı. Yorum yapamıyorum, bütçeye bağlı tamamen. Alıp kullanılabilir yine tabii her şeye rağmen, anakart B840 (B850-B650 opsiyonu yok.) yapılabilir. Ben biliyorsun hazır sistemlere karşıyım, foruma açılan konularda hazır sistem kaynaklı sorunlar da var. RAM 1x16 6000 CL30, anakart minimum B650M-R, SSD 1 TB alınacaksa da Kingston NV3 tercih etmezdim.
@RapidLemming955 Sistem çıkartabiliyorsanız bir deneyin, hazır sistem yerine toplama daha mantıklı olabilir. 2. el opsiyonu düşünülürse eğer.
- Makaleler
- 1
A620'nin makyajlı hali, diğerleri Prom 21 yonga kullanırken bu ikisi farklı kullanıyor, giriş seviye hitap ediyor. Sadece tak çalıştır izin var. PBO, CO, Undervolt vs. tüm ayarlar kitli, BIOS limitli. Tak çalıştır kullanılabilir sadece ama bu durum çok sorun teşkil etmez 7500F için. PCIe 5.0, Gen 5 M.2 ve USB/Wi-Fi kanadında da değişiklikler var.
@atlasrise Yaşayacağınız sorunlar da genelde hazır sistemlerde bu tarz olur bu arada ya da ani sistem kapanması, Restart, Kernel Power eşlik edebilir. Bu konudaki çözüm biraz garip olmuş, normalde bu şekilde çözülmez. Bank Refresh Mode AMD'nin DRAM training algoritmasıdır. Bunu değiştirdiler, Lexar Thor 6000 CL36-48-48 RAM'ler Micron ya da CXMT çip kullanıyor. Bu yeni algoritma bunlara uygun değil. Anakart B840 ve giriş seviye olduğundan problem çıkıyor diyeyim.
- AMD Ryzen 5 7500X3D
- MSI Pro B840M-B
- Gainward RTX 5070 Ti Phoenix-S 16 GB
- 2x Lexar Thor RGB 2nd Gen 16 GB DDR5 6000 MHz CL36 RAM
Bu sistemde EXPO etkinleştirdiğimde yaklaşık 20 dakika sonra oyundayken (Valorant vb.) sistem önce donuyor, sesler bozuluyor ve kendini yeniden başlatıyor. 4800 MHz standartta çalıştırdığımda ise herhangi bir sorun yok. EXPO kapalı, el ile 5800-5600-5400 değerlerini denedim, manuel olarak yine aynı sorun yaşandı. BIOS güncelledim, Memtest86'dan RAM'leri kontrol ettim, herhangi bir sorun bulamadım. Çeşitli yerlerde bu sorunu çözen insanlar...
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
1.000 TL'ye bilgisayar temizlemek için hava kompresörü önerisi
- Taylan Dinler
-
-