PCRaptor

Yetkin
Yer
Istanbul
  • AMD Ryzen 5 7500F işlemci.
  • BIOSTAR B650mt anakart.
  • Patriot Viper 2x16 32 GB 5600 MHz CL36 DDR5 RAM.
  • Kioxia Exceria Plus 1 TB M.2 NVMe SSD.
  • Gameline Grand premium 7 fanlı akvaryum kasa.
  • Corsair RM850 850W 80+ Gold Full modüler PSU.
  • Sapphire Nitro+ SE Radeon RX 6800 XT ekran kartı.
  • Dark Freezer X94 2025 Edition işlemci soğutucu.
Bu sistem 43 bin TL'ye nasıl? Arkadaş akvaryum kasa istediği için bunu seçtik.

RAM modeli her ne kadar kötü olsa da, artık model seçme gibi bir lüksümüz kalmadı. İyi yandan bakalım, en azından 32 GB ve SSD 1 TB. SSD modeli düzgün, ekran kartı da öyle, alınabilir gibi. Pazarlık yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM modeli her ne kadar kötü olsa da, artık model seçme gibi bir lüksümüz kalmadı. İyi yandan bakalım, en azından 32 GB ve SSD 1 TB. SSD modeli düzgün, ekran kartı da öyle, alınabilir gibi. Pazarlık yapın.

Patirot RAM'ler mi kötüymüş? Ne alaka? Neye dayanarak kötü olduğunu söylüyorsun? Gayet iyi RAM'lerdir.

Önceden fiyat performans olarak RAM sorulduğunda, millet gözü kapalı patriot tavsiye ediyordu birbirine. Onlardan biri de benim. Ayrıca RAM'leri kullanıyorum hiçbir problemi yok. Bildiğim kadarıyla içindeki çipler de çok kötü değil.

Kanka sadece RAM'ler zaten 20 bin TL ediyor. Ekran kartı da öyle. Bu sistem sıfır mı? İkinci el mi?

Patirot RAM'ler mi kötüymüş? Ne alaka? Neye dayanarak kötü olduğunu söylüyorsun? Gayet iyi RAM'lerdir.

Önceden fiyat performans olarak RAM sorulduğunda, millet gözü kapalı patrio tavsiye ediyordu birbirine. Onlardan biri de benim. Ayrıca RAM'leri kullanıyorum hiçbir problemi yok. Bildiğim kadarıyla içindeki çipler de çok kötü değil.

Kanka sadece RAM'ler zaten 20 bin TL ediyor. Ekran kartı da öyle. Bu sistem sıfır mı? İkinci el mi?
İkinci el. Kasa ve anakart sıfır sadece.

Önceden fiyat performans olarak RAM sorulduğunda, millet gözü kapalı patrio tavsiye ediyordu birbirine. Onlardan biri de benim. Ayrıca RAM'leri kullanıyorum hiçbir problemi yok. Bildiğim kadarıyla içindeki çipler de çok kötü değil.
Sen sadece markaya modele bakarak konuşmaya devam et. SK Hynix değil içinde ki çip, DDR5'te Hynix harici çip yaramıyor. Micron'dur muhtemelen içinde ki çip, adam olmaz. Sadece kullanıp "memnunum" demeyle olmuyor. 5600 MHz 36 CL RAM'lere sırf Patriot olduğu için iyi demek ayrı bir dünya.

Muhtemelen Micron olduğu için. Yüksek gecikme değeri ve düşük hız.

Sen sadece markaya modele bakarak konuşmaya devam et. SK Hynix değil içinde ki çip, DDR5'te Hynix harici çip yaramıyor. Micron'dur muhtemelen içinde ki çip, adam olmaz. Sadece kullanıp "memnunum" demeyle olmuyor. 5600 MHz 36 CL RAM'lere sırf Patriot olduğu için iyi demek ayrı bir dünya.

Muhtemelen Micron olduğu için. Yüksek gecikme değeri ve düşük hız.

Hayır içindeki çip SK Hynix, yanlış biliyorsun.

6000 MHz CL30 olan versiyon SK Hynix. Bunda Micron olması gerek. Bir arkadaşımda var, Micron çıktı kendisinde.

Özür dilerim. Ben RAM'in MHz ve CL değerlerine bakmadan konuşmuştum. Bende bahsettiğin 6000 MHz ve 30 CL RAM'i var. Diğer modellerindeki çiplerden emin değilim. Senin dediğin doğru olabilir.

@PCRaptor hocam bence senin söylediğin sistem fiyat olarak iyi durumda, alınabilir olduğunu düşünüyorum.

@michaelscofield aşağıya görseli bıraktım. Senin söylediğin gibi belki başka modellerinde farklı çip kullanıyor olabilir. O konu hakkında kesin bir bilgim yok.

Dosya Ekleri

• Ram.webp
    Ram.webp
    42,6 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme: