Bütçe
45.000-55.000 TL

sadoshima

Başarılı
Merhaba. İlk kez sistem toplayacağım ve bu sistemin uzun yıllar (öğrencilik hayatım bitene kadar) kullanmayı düşünüyorum. Aileme yük olmak istemediğimden fiyat bandını düşük tutuyorum.

İstediğim özellikler şöyle:

İşlemci: AM5 tabanlı Ryzen 5 işlemci veya 14. nesil Intel.
RAM: 16 GB (dual channel olabiliyorsa 2x8) 6000 MT/s RAM
Ekran Kartı: Radeon RX 9060 XT/9070 XT veya RTX 5060/5060Ti
Depolama: 1 TB SSD; WD, Samsung, Kioxia veya Kingston tercihimdir. Ekstra olarak 1 TB taşınabilir HDD ve 500 GB SATA HDD bulunmakta.
Anakart: Opsiyonel olarak WiFi/BT destekli B serisi anakart.
PSU: Patlamasın, modüler/modüler olmayan fark etmez (farkını bilmiyorum). FSP'ye güvendiğimden o marka tercihimdir ancak farklı marka önerisi bulunan belirtebilir. Watt değeri için sistemin belli olmasını istiyorum.
Kasa: Masa altında duracağından sleeper build olabilir, hava akışı iyi oldukça tabii.
Soğutucu: AiO tercih ediyorum ama işlemci verimliliğine göre kule tipi olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim. Kafamda bu linkteki sistem var ama PSU ve SSD'si güven vermiyor, kasa da biraz "overkill".

İsteklerinizin hepsini bu bütçeye sığdırmak biraz zor. Ne tarz oyunlar oynayacaksınız?
Şu anda Minecraft ve Geometry Dash oynayacağım ama sisteme göre oyun satın alıp oynamayı düşünüyorum. Bundan dolayı her türlü öneriye açığım. En azından alabilirsem GTA 6'yı yüksek denilecek ayarlarda akıcı oynatabilsin.

Şu anda Minecraft ve Geometry Dash oynayacağım ama sisteme göre oyun satın alıp oynamayı düşünüyorum. Bundan dolayı her türlü öneriye açığım. En azından alabilirsem GTA 6'yı yüksek denilecek ayarlarda akıcı oynatabilsin.
Birazdan ileteceğim.

Şöyle bir sistem bakabilirsiniz. Hazır sistem de bakıp atabilirim. Anakart Wİ-Fİ değil maalesef.

Son düzenleme:
Patriot Viper Venom RAM dışında başka bir RAM öneriniz var mı? 5 harfli teknoloji mağazasından parçaları almamda ısrarcılar da.

Patriot Viper Venom RAM dışında başka bir RAM öneriniz var mı? 5 harfli teknoloji mağazasından parçaları almamda ısrarcılar da.
O mağazadan bakınayım hocam. 6000/30 ikilisinin dışına çıkmanızı pek tavsiye etmem. @Ayhan Dönmez daha iyi öneri yapabilir.

Dediğiniz mağazaya bakındım fakat fiyatlar inanılmaz derece pahalı. Parayı çöpe atmak gibi bir şey.

RAM olayı çok sıkıntı, 5 harfli teknoloji mağazası geçenlerde elindeki stokları eritme amaçlı eski fiyatlardan satışa sundu modülleri. Kapış kapış etti. Şu an için böyle bir durum söz konusu değil. 1x16 Patriot ya da Goodram vs. harici çok seçenek yok. Fahiş fiyatta.

Bu şu anda Gaming gecesi indirimde ama Samsung B-die. B-die olduktan sonra bu da sorun çıkartmaz, Hynix almayacaksan 2. seçenek bu olur. Diğer türlü N11 üzerinden vesaire Patriot, Goodram alman gerekecek. Diğerleri fahiş fiyatta, ederinden fazla verilmez 16 GB modüllere. 1x16 da yine senin için yeterli, Debloat ya da modifiye Windows kullan. Bende Win11 25H2 boşta RAM kullanımı, RAM temizliği sonrası 1 GB düşüyor. Normal hali 2 GB.

Dediğiniz mağazaya bakındım fakat fiyatlar inanılmaz derece pahalı. Parayı çöpe atmak gibi bir şey.
Hocam zaten beş parça ekledim fiyat 57 bine uçtu. SSD, PSU, vs. yoktu bile.
RAM olayı çok sıkıntı, 5 harfli teknoloji mağazası geçenlerde elindeki stokları eritme amaçlı eski fiyatlardan satışa sundu modülleri. Kapış kapış etti. Şu an için böyle bir durum söz konusu değil. 1x16 Patriot ya da Goodram vs. harici çok seçenek yok. Fahiş fiyatta.
Şu an PC toplamak için kötü zaman ama GT 730 ve i5 7400 ile daha ne kadar dayanırım bilemiyorum.

Şu an PC toplamak için kötü zaman ama GT 730 ve i5 7400 ile daha ne kadar dayanırım bilemiyorum.

Fazlasıyla kötü bir zaman, RAM krizi nedeniyle GPU, SSD, RAM fiyatları uçuşta. Parça kovalayacaksınız, tekte hepsini alıp birleştirmek eskisi kadar kolay olmaz.

Aileni ikna edebilirsen yukarıda attıklarıma bakabilirsin. Kastettiğin mağazalardan bilgisayar alınmaz.