sadoshima
Başarılı
Merhaba. İlk kez sistem toplayacağım ve bu sistemin uzun yıllar (öğrencilik hayatım bitene kadar) kullanmayı düşünüyorum. Aileme yük olmak istemediğimden fiyat bandını düşük tutuyorum.
İstediğim özellikler şöyle:
İşlemci: AM5 tabanlı Ryzen 5 işlemci veya 14. nesil Intel.
RAM: 16 GB (dual channel olabiliyorsa 2x8) 6000 MT/s RAM
Ekran Kartı: Radeon RX 9060 XT/9070 XT veya RTX 5060/5060Ti
Depolama: 1 TB SSD; WD, Samsung, Kioxia veya Kingston tercihimdir. Ekstra olarak 1 TB taşınabilir HDD ve 500 GB SATA HDD bulunmakta.
Anakart: Opsiyonel olarak WiFi/BT destekli B serisi anakart.
PSU: Patlamasın, modüler/modüler olmayan fark etmez (farkını bilmiyorum). FSP'ye güvendiğimden o marka tercihimdir ancak farklı marka önerisi bulunan belirtebilir. Watt değeri için sistemin belli olmasını istiyorum.
Kasa: Masa altında duracağından sleeper build olabilir, hava akışı iyi oldukça tabii.
Soğutucu: AiO tercih ediyorum ama işlemci verimliliğine göre kule tipi olabilir.
Şimdiden teşekkür ederim. Kafamda bu linkteki sistem var ama PSU ve SSD'si güven vermiyor, kasa da biraz "overkill".
İstediğim özellikler şöyle:
İşlemci: AM5 tabanlı Ryzen 5 işlemci veya 14. nesil Intel.
RAM: 16 GB (dual channel olabiliyorsa 2x8) 6000 MT/s RAM
Ekran Kartı: Radeon RX 9060 XT/9070 XT veya RTX 5060/5060Ti
Depolama: 1 TB SSD; WD, Samsung, Kioxia veya Kingston tercihimdir. Ekstra olarak 1 TB taşınabilir HDD ve 500 GB SATA HDD bulunmakta.
Anakart: Opsiyonel olarak WiFi/BT destekli B serisi anakart.
PSU: Patlamasın, modüler/modüler olmayan fark etmez (farkını bilmiyorum). FSP'ye güvendiğimden o marka tercihimdir ancak farklı marka önerisi bulunan belirtebilir. Watt değeri için sistemin belli olmasını istiyorum.
Kasa: Masa altında duracağından sleeper build olabilir, hava akışı iyi oldukça tabii.
Soğutucu: AiO tercih ediyorum ama işlemci verimliliğine göre kule tipi olabilir.
Şimdiden teşekkür ederim. Kafamda bu linkteki sistem var ama PSU ve SSD'si güven vermiyor, kasa da biraz "overkill".