Anladım hocam. O halde S26 Plus almaya çalışacağım. Fiyatı umarım çok yüksekten çıkmaz ve bayağı aşağı iner. Aşağı indiği zaman alacağım 55 bin bandına gelsin. Düz 26 çok hızlı bitecektir şarjı. Teşekkürler bilgiler için.

55k gibi bir bütçede gönlün ve isteğin Samsung'dan yana ise S25+ al.
Xiaomi'nin üst segmentleride çok başarılı ve iyi ama ben şahsen insanın daha çok istediği markayı alması tarafındayım.(yazını tam okuyamadım kaçırdığım yer varsa kusura bakma)
Tabii bu kadar büyük bir bütçede karar verirken insan gerçekten istediği telefonu almalı. O yüzden haklısınız.

iPhone ve Samsung iki markayı da kullanıyorum, acaba ön yargılı mıyım diyerek Snapdragon işlemcili Xiaomi bazı modelleri kullandım. Samsung gibi premium hissi vermiyor, kamera tasarımında Samsung modellerine alışkın olduğum için Xiaomi bir tuhaf geliyor. Yazılım olarak sorarsan Samsung bir tık daha başarılı bence. Şöyle de bir durum var göz ardı edemem herkesin kullandığı cihaz kendine kusursuz.
Hocam size sormak isterim siz nesini premium bulmadınız Xiaomi'nin? Iphone kopyası arayüzü olduğu doğrudur fakat size premium hissiyat vermeyen neydi? Hangi telefonu kullandınız Xiaomi'den ayrıca.

Son düzenleme:
Anladım hocam. O halde S26 Plus almaya çalışacağım. Fiyatı umarım çok yüksekten çıkmaz ve bayağı aşağı iner. Aşağı indiği zaman alacağım 55 bin bandına gelsin. Düz 26 çok hızlı bitecektir şarjı. Teşekkürler bilgiler için.

Tabii bu kadar büyük bir bütçede karar verirken insan gerçekten istediği telefonu almalı. O yüzden haklısınız.

Hocam size sormak isterim siz nesini premium bulmadınız Xiaomi'nin? iPhone kopyası arayüzü olduğu doğrudur fakat size premium hissiyat vermeyen neydi? Hangi telefonu kullandınız Xiaomi'den ayrıca.

Özellik ya da yazılım ile premium hissiyatı bağdaştırmazsın, premium denince ilk akla cihazın dış görünüşü, malzeme kalitesi ve eline aldığın zaman hissetiklerinle ilgilidir, bence herhangi mağazaya gidip teşhir ürünlerine canlı olarak bir bakarsan daha iyi anlarsın, anlayamazsan sıkıntı yok zaten istediğini kullan premium olarak bir anlamı yok yani :rofl:

Özellik ya da yazılım ile premium hissiyatı bağdaştırmazsın, premium denince ilk akla cihazın dış görünüşü, malzeme kalitesi ve eline aldığın zaman hissetiklerinle ilgilidir, bence herhangi mağazaya gidip teşhir ürünlerine canlı olarak bir bakarsan daha iyi anlarsın, anlayamazsan sıkıntı yok zaten istediğini kullan premium olarak bir anlamı yok yani :rofl:
Peki Honor hakkında ne düşünüyorsunuz güzel gibi duruyor telefonları.

Arkadaşlar merhaba.

Bu yıldan sonra yeni bir telefon almak istiyorum, ortalama 45 bin ile 55 bin arasında bir fiyata. Alacağım telefon beni uzun seneler götürsün; premium yazılım ve donanım özelliklerine sahip olsun, premium kalite hissettirsin ve memnun etsin.

Xiaomi ve Samsung, Android'in en çok alınan markalarından. Fakat hangisini alacağım konusunda pek karar veremedim. Benim gönlüm Samsung'dan yana açıkçası. S26 veya S26+ almak istiyorum çıktığı zaman.

Öte yandan, Xiaomi tarafında Xiaomi 15 var. Gayet güzel, sağlam, kaliteli bir telefon. Aslında bu fiyat bandında alınan bir telefonun donanım olarak kötü olma ihtimali yok zaten. Fakat burada benim asıl takıldığım konu:

One UI vs HyperOS.
Bu iki işletim sistemi gerçekten insanın kafasını karıştırıyor, hangisini alması gerektiği konusunda. Ben 11 yıldır Samsung kullanıyorum; 2 adet Samsung telefon kullandım. İlk Samsung telefonum M20 idi, şimdiki ise S20 FE. Artık yazılım desteği bittiği için yeni bir telefon almak istiyorum. Yazılım desteği benim için çok önemli çünkü bence bu kadar para ödenen bir telefon, birkaç yıl sonra basit şekilde kenara atılmamalı. Ben onun premium bir müşterisi olmalıyım; değer verildiğini hissetmek gerek.

İki işletim sistemini de kullanan biri varsa, lütfen bu konunun altına deneyimlerini yazabilir mi? Xiaomi HyperOS, One UI kadar işlevsel mi? Xiaomi'nin marka adına bir dezavantajı da düşük kaliteye sahip bazı modelleri ve o modellerdeki sorunlar yüzünden sosyal medyada “fakir telefonu”, “kalitesiz mal” gibi görülmesi. Dalga geçiliyor sosyal mecralarda. Bunlar bir kenara, muhtemelen ana Xiaomi serisinde bunların hiçbiri yoktur.

Peki sizce hangi arayüz daha hoş duruyor, hangi arayüz daha premium görünüyor, hangi arayüz kullanıcısına daha çok özellik sunuyor? Samsung'un yapay zekâ özelliklerine bayılıyorum. Xiaomi'de bunlar var mı bilmiyorum. Ama beni en çok çeken kısmı, Samsung'un bu cihazlarına 7 yıl güncelleme desteği vermesi. Harika bir şey. Telefonu aldıktan sonra ödediğin paranın hakkını alıyorsun; 7 yıl boyunca “güncelleme gelir mi acaba” diye düşünmüyorsun.

Sizlere sormak istiyorum: Bu konuda fikri olan ve paylaşmak isteyen varsa lütfen belirtsin. Bekliyorum, iyi günler.
OneUI biraz daha hatasız diyebilirim. İkiside güzel telefondur. Ama benim tercihim Samsung olurdu.