Bütçe
45.000 TL

Botox Reis

Yetkin
Kuzenime 45K bütçeye gaming laptop araştırıyoruz. Bu bütçeye en mantıklı laptop hangisidir? Şu an MSI ve ASUS bakıyoruz. Sizlerden de tavsiyeleri bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Alın geçin, bütçenizin en iyi cihazı.

Bütçenizdeki MSI cihazlar Katana, Thin ve Cyborg olacaktır. 3 modelde alınmaz. Nedenleri;
1- Katana serisi plastik bir kasaya sahip, kolayca kasası ısınıyor. Zaten soğutması da yetersiz bütün sıcaklığı W A S D etrafında hissedeceksiniz.
2- Thin serisinin GPU'ları 45W oluyor, gaming cihazlarda performans lazım olduğu için giriş seviye watt değerlerini istemiyoruz. Soğutmasından bahsetmiyorum bile.
3- Cyborg serisi de 1 fanla, 2-3 bakır boru ile soğutuluyor. Bu da devamlı bir sıcaklık problemi yaşamanız demek.

Son düzenleme:

Alın geçin, bütçenizin en iyi cihazı.

Bütçenizdeki MSI cihazlar katana, Thin ve cyborg olacaktır. 3 modelde alınmaz. Nedenleri;
1- katana serisi plastik bir kasaya sahip, kolayca kasası ısınıyor. Zaten soğutması da yetersiz bütün sıcaklığı W a s D etrafında hissedeceksiniz.
2- Thin serisinin GPU'ları 45W oluyor, gaming cihazlarda performans lazım olduğu için giriş seviye watt değerlerini istemiyoruz. Soğutmasından bahsetmiyorum bile.
3- cyborg serisi de 1 fanla, 2-3 bakır boru ile soğutuluyor. Bu da devamlı bir sıcaklık problemi yaşamanız demek.
Bilgi için teşekkür ederim. ASUS için ne dersiniz? Bir de GameGaraj bilindik marka gibi gelmedi de bu GameGaraj laptop kullanımda bir sorun çıkartır mı (erkan, anakart yanması vb.)? Teknik servisi nasıldır? İşlemcisi nasıldır? Oyunları rahat kaldırır mı?

Bilgi için teşekkür ederim. ASUS için ne dersiniz? Bir de GameGaraj bilindik marka gibi gelmedi de bu GameGaraj laptop kullanımda bir sorun çıkartır mı (erkan, anakart yanması vb.)? Teknik servisi nasıldır? İşlemcisi nasıldır? Oyunları rahat kaldırır mı?

Evet rahat kaldırır. Teknik servisi güzel cidden ASUS alırsanız topraklarımızdaki en kötü teknik servise vereceksiniz. Sorun çıkartacağını sanmam bende kullanıyorum taş gibi. GameGaraj yeni popüler olan bir marka ama cidden kaliteli modelleri var. Alın geçin herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Evet rahat kaldırır. Teknik servisi güzel cidden ASUS alırsanız topraklarımızdaki en kötü teknik servise vereceksiniz. Sorun çıkartacağını sanmam bende kullanıyorum taş gibi. GameGaraj yeni çıkan bir marka ama cidden kaliteli modelleri var. Alın geçin herhangi bir sorun yaşamazsınız.

GameGaraj yeni bir marka değil yeni çıkardığı ürünler F/P

Evet rahat kaldırır. Teknik servisi güzel cidden ASUS alırsanız topraklarımızdaki en kötü teknik servise vereceksiniz. Sorun çıkartacağını sanmam bende kullanıyorum taş gibi. GameGaraj yeni çıkan bir marka ama cidden kaliteli modelleri var. Alın geçin herhangi bir sorun yaşamazsınız.
Soğutma performansı nasıldır acaba?

Tek tek cevaplayayım.

ASUS tarafında A15-F15-A16 serisi F16 serisinin soğutma olarak gölgesinde kalıyor. Net konuşabilmem için cihazı görmem gerekir, kafanızda bir model varsa atarsanız daha net konuşabilirim.

GameGaraj konusuna gelirsek, bilindik marka değil ancak Türk markası. Ne kadar Türk markası olsa da ürünleri kendileri üretmiyorlar. Aynı Monster ve Excalibur gibi ürettirip logo basıp satıyorlar ancak burada bir fark var. Monster ve Excalibur Clevo kullanırken GameGaraj Tongfang kasa kullanıyor bu da soğutma konusunda rakiplerine göre çok önde demek.

Gelelim bir diğer sorunuza, anakart yanması Lenovo LOQ serisinde popüler şu aralar. GameGaraj cihazı forumda çok öneriyoruz, üretim hataları dışında bir problemi yok, ki teknolojinin üretimi bile risk. Bu yüzden göz ardı edilebilir bir durum.

Teknik servisi Türkiye'de alacağınız hizmetin çok üzerinde, herhangi bir kullanıcı deneyimi konusu açarak bunları öğrenmeniz mümkün.

Son soruya da bakalım. İşlemcisi 13. nesil i5 HX işlemci. Fiyatına göre iş görecektir, memnun eder.

Oyunları rahat kaldırır mı sorusunu kabul bile etmiyorum. RTX 5050, i5 13500HX var cihazın içerisinde. GPU olarak en güncel seri zaten.

Başka bir sorunuz varsa bekliyorum.