45.000 TL'ye 50xx ekran kartlı sistem alınabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan altaygallagher
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 288

altaygallagher

Çalışkan
Arkadaşlar benim 45 bin TL civarı bütçem var. 5070'li sistemleri mi beklemeli miyim yoksa 5060'ı emin değilim çünkü bu bütçeye gelir mi bilmiyorum. Bir de vade farksız 6 ya da 9 taksit olması gerek ödeyebilmem için. Sizce almalı mıyım, beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistemlerin vade farksız taksit seçeneklerine girmesi olasılığı oldukça düşüktür.

Site ismi vermek yasak mı bilmiyorum da birkaç sitede gördüm vade farksız 6-9-12 taksit bazı kredi kartlarına özel.
Link paylaşabilir misiniz?
İzinli siteleri paylaşabilirsiniz, yasaklı siteler kurallar kısmında belirtilmiştir.

Hepsiburada sitesinde de 9 taksitli sistemler var ama tabii kalite olarak emin değilim. Taksitli olmasa bile 5060 ya da 5070'li sistemler kaç TL bandında olur peki?

Maalesef hiçbir fikrim yok, ülkemizde RTX5090'ın tavsiye edilen satış fiyatının 92.000 TL civarında olmasına rağmen, 168.000TL'ye ekran kartı satılıyor. Ne olacağını tahmin etmek zor.

Trendyol ve Hepsiburada gibi yerlerden sistem almayın. Malum dolandırıcı bilişim firmalarının cirit attığı yerler. Oralardaki taksit oranına, atıyorum 25 bin ₺ bilgisayarı 38 bin ₺ satıyorlar.

Bu arada bence 25-35K arasına 5060 sistemler gelecektir. Fiyatlarda çıtayı birden artıracaklarını sanmıyorum. Bence 45K 5070 sistem bulabilirsiniz. Ama ya YT'ur özel stoklu olur ya da uzun süre beklemeniz gerekiyor. Çünkü ilk çıktıklarında önceki sistemler ile benzer fiyata satacaklarını sanmıyorum.

Gamegaraj da güvenilir bir site. Sadece Biostar anakart yerine farklı bir tercih yapılabilir. Sıvı soğutma falan değişebilir. Almayacağınızı biliyorum ama sistemden örnek veriyorum. Onun dışında Palit ekran kartları veya SSD ve bellek seçeneklerinde sorun yok. Mesela bu tarz sitelerden alırken CL30 6000 Mhz bellek yoksa, sistemi 2x8 GB alıp ileride harici siteden indirimli bellek alıp takviye yapabilirsin. Belki SSD DRAM'lı bir Kingston SSD ile değiştirilebilir. Neyse ileride sistem alırsan aklında bulunsun.

Ekstra olarak forum, oyun forumları, Reddit vb. gördüğüm kadarıyla asla Intel işlemcili sistemlere bulaşmayın. Yerelde Vatan, İtopya ve Monster ortakları gibi bir şey ve bu yüzden daha uyguna Intel işlemcili sistem yapabiliyorlar. Ama Intel güvenlik açıklarından dolayı gösterilen değerin %0-35 arası bir kayıp yaşayan, UE oyunlarında garanti stutter sorunu olan dertleriyle uğraşılmaz. AMD ekran kartının sürücü sorunlarından bile daha yorucu olduğunu söyleyebilirim.

45 bütçen varsa 5000 serisine hiç niyetlenme derim ben, 7800XT-7900GRE veya az daha aşarak 7900XT-4070 TiS içeren sistemlere odaklan.

45k'ya 5070'li sistem zor. 5060'lı sisteme de 45k vermek koyar harbi.

Ben de 3080'den 5070'e geçmeyi düşünüyorum. DLSS 4 ve MFG'den dolayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
45k'ya 5070'li sistem zor. 5060'lı sisteme de 45k vermek koyar harbi.

Ben de 3080'den 5070'e geçmeyi düşünüyorum. DLSS 4 ve MFG'den dolayı.
Neredeyse yükseltme yapmamışsın gibi olur, gram değmez. 9070 XT'yi bekle, son sızıntılara göre 5070'ten 50 dolar daha pahalı olacak ancak 5070 Ti'dan %15 daha iyi performans gösterecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…