Air'la aynı fiyata S11'de var ve sanki daha iyi özellikler sunuyor gibi görünüyor.
Özelliklerin nicelik değeri değil, sunduğu nitelik önemlidir. Ne sunarsa sunsun, içinde Android varsa o tablet bir iPad gibi 10 yıl dayanmaz. Ekran hertzine takılma derim. Film izlediğinde, 60 fps oyun oynadığında Hz’nin bir önemi kalmıyor. Yüksek Hz Pro cihazlara konuldu çünkü sadece profesyonel işler için o ekrana ihtiyaç var. Geri kalan her şey için 60 Hz yeterli. iPadOS’un akıcı arayüzü sayesinde de hiç 60 gibi hissettirmiyor bu arada.

Özelliklerin nicelik değeri değil, sunduğu nitelik önemlidir. Ne sunarsa sunsun, içinde Android varsa o tablet bir iPad gibi 10 yıl dayanmaz. Ekran hertzine takılma derim. Film izlediğinde, 60 FPS oyun oynadığında Hz'nin bir önemi kalmıyor. Yüksek Hz Pro cihazlara konuldu çünkü sadece profesyonel işler için o ekrana ihtiyaç var. Geri kalan her şey için 60 Hz yeterli. IPadOS'un akıcı arayüzü sayesinde de hiç 60 gibi hissettirmiyor bu arada.

Çoğu kişiye 60 Hz yeterli gelebilir ancak “60 Hz gibi hissettirmiyor” falan diye bir şey yok. 120 Hz kullanmış birisi, 60 Hz cihazların nasıl kasıyor gibi gözüktüğünü bilir. Bu Android nefretinizin ne olduğunu bilmiyorum hocam. Android tabletler şu anda çok gelişmiş seviyede ve tabii ki 10 yıl kadar da dayanır. Android bir tablet aldığında Windows, Nintendo oyunlarını vs. emüle de edebilirsin. İleriki yıllarda güncelleme desteği kesildiğinde ise ROM atarak çok daha uzun süreler kullanabilirsin. Ayrıca arkadaş ekosistemde de değilmiş, bence iPad yerine farklı alternatiflere yönelmeli.

Çoğu kişiye 60 Hz yeterli gelebilir ancak “60 Hz gibi hissettirmiyor” falan diye bir şey yok. 120 Hz kullanmış birisi, 60 Hz cihazların nasıl kasıyor gibi gözüktüğünü bilir. Bu Android nefretinizin ne olduğunu bilmiyorum hocam. Android tabletler şu anda çok gelişmiş seviyede ve tabii ki 10 yıl kadar da dayanır. Android bir tablet aldığında Windows, Nintendo oyunlarını vs. emüle de edebilirsin. İleriki yıllarda güncelleme desteği kesildiğinde ise ROM atarak çok daha uzun süreler kullanabilirsin. Ayrıca arkadaş ekosistemde de değilmiş, bence iPad yerine farklı alternatiflere yönelmeli.
iPad kullanmak için ekosisteme ihtiyaç yoktur. Tüm tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki hiçbir android tabletin performanslı şekilde 10 yıl kullanılabildiğine şahit olmadım. Asıl ben sizlerin bu Apple nefretini anlamıyorum. iPad dediğimiz cihaz, en koyu android fanının bile performansını, uzun ömrünü, pil performansını ve işlevselliğini kabul ettiği bir cihazdır. Başka bir cihaz almak tamamen hata olur.

15K bütçem vardı ama şu an harçlıkta biriktirdiğim paradan da 30K daha ekleyip 45K'ya kalem hediyeli iPad Pro alsam nasıl bir delilik olur diye düşünüyorum. Dünyanın en iyi tableti diyorlar. Bunu alırsam en az bir 10 yıl başka bir tablet almam, pahalı iyi bir telefon almam, bilgisayarımı yükseltmem, her şeyi yaparım ve bilgisayar gibi de kullanırım. Hiçbir sorun olmaması lazım. iPad 11 ve iPad Pro arasında 30K'lık bir fark var mı gerçekten? Alabileceğim en iyi cihaz falan olması lazım bu fiyata.
Değmez.