45.000 TL'ye kadar monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
40.000 - 45.000 TL

Emirhan Demirel

Çalışkan
Herkese merhaba, genel olarak oyun oynayacağım arada da video editleyeceğim bir sistem almayı düşünüyorum. Hayatım boyunca hep AMD ekran kartı kullandım ve bir sorun yaşamadım fakat bu sefer de NVIDIA deneyimlemek istiyorum ama AMD ekran kartına da okeyim.

Sistem olarak 5060 Ti'lı veya 9060 XT'li bir sistem düşünüyorum. Bu fiyat bandında 7800XT önerenler de görüyorum ancak güncel bir ekran kartı olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bir de sistemin yanına 2K bir monitör alma fikrim var.

Monitör olarak Dell G2724D 2K veya MSI 27" MAG 275QF bunu düşünüyorum. Daha iyi bir monitör varsa F/P önerilere açığım.

Sistemi ise daha bulamadım. YouTube kanallarının kampanyalı sistemlerini bekliyorum. Kendin topla diyebilirsiniz fakat bu konularda iyi değilim o yüzden hazır almayı düşünüyorum. Bütçemi aşmazsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, önerilerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba, genel olarak oyun oynayacağım arada da video editleyeceğim bir sistem almayı düşünüyorum. Hayatım boyunca hep AMD ekran kartı kullandım ve bir sorun yaşamadım fakat bu sefer de NVIDIA deneyimlemek istiyorum ama AMD ekran kartına da okeyim.

Sistem olarak 5060 Ti'lı veya 9060 XT'li bir sistem düşünüyorum. Bu fiyat bandında 7800XT önerenler de görüyorum ancak güncel bir ekran kartı olmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bir de sistemin yanına 2K bir monitör alma fikrim var.

Monitör olarak Dell G2724D 2K veya MSI 27" MAG 275QF bunu düşünüyorum. Daha iyi bir monitör varsa F/P önerilere açığım.

Sistemi ise daha bulamadım. YouTube kanallarının kampanyalı sistemlerini bekliyorum. Kendin topla diyebilirsiniz fakat bu konularda iyi değilim o yüzden hazır almayı düşünüyorum. Bütçemi aşmazsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler, önerilerinizi bekliyorum.
Aşağıdaki öneriler, oyun oynamak ve video editlemek için uygun, 45.000 TL bütçeniz dahilinde NVIDIA veya AMD ekran kartı ve 2K monitör içeren bir sistem oluşturmanıza yardımcı olacaktır:

Sistem Önerisi​

1. İşlemci
- AMD Ryzen 5 7600X veya Intel Core i5-12400F
- İki işlemci de yüksek performans sunar, video düzenleme ve oyun için idealdir.

2. Ekran Kartı
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti veya AMD Radeon RX 6700 XT
- Her iki kart da iyi oyun performansı sunar ve video işleme için yeterlidir.

3. Anakart
- B550 (AMD için) veya B660 (Intel için)
- Uygun fiyatlı ve performans odaklı bir anakart seçimi.

4. RAM
- 16 GB DDR4 3200 MHz (Çift kanal - 2x8 GB)
- Oyun ve video düzenleme için yeterli bellek kapasitesi.

5. Depolama
- 1 TB NVMe SSD
- Hızlı yükleme süreleri için SSD tercih edin. Oyunlar ve proje dosyalarınız için yeterli alan sağlar.

6. Güç Kaynağı
- 650W 80+ Bronze Sertifikalı bir güç kaynağı
- Yüksek kaliteli bir PSU uzun ömürlü ve güvenilir kullanımı sağlar.

7. Kasa
- Yeşil hava akışına sahip, yeterli soğutma sağlayan orta boy bir kasa seçin.

Monitör Önerisi​

1. Dell G2724D 2K
- 27 inç boyutu, 165Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresi ile harika bir oyun deneyimi sunar.

2. MSI MAG 275QF
- Daha yüksek yenileme oranı (180Hz) ve 0.5ms tepki süresi ile ön plana çıkıyor. Ayrıca kavisli tasarımıyla etkileyici bir deneyim sunabilir.

Toplam Maliyet​

- Yukarıdaki sistem bileşenleri ve seçilen monitör göz önüne alındığında, toplam maliyet bütçeniz içinde kalmalı. Ama yerel fiyatları kontrol etmekte fayda var.

Ek Notlar​

• Monitörünüzün teknik özelliklerinizle ilgili spesifik bir tercih veya özellik talebiniz varsa, daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.
  • Kampanyalı sistemler veya hazır sistemler arıyorsanız, yerel bilgisayar mağazalarınızı ve çevrimiçi platformları incelemenizi öneririm.

Umarım bu sistem önerisi ihtiyaçlarınıza uygun olur!

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt