Bütçe
40000-47000

Necromancer1

Uzman
Bundan belirli bir zaman önce arkadaşım için konu açmıştım, şu anda bana laptop lazım 45.000 civarına.

(Ona aldırdığım ASUS laptopun fiyatı aşırı uçtuğu için kendim kaçırdım yoksa onu almayı düşünüyordum.)

Gerekenler:
Ortalama bir oyun performansı, bu bütçede aşırı yüksek oyunculuk falan beklemiyorum.
Oyun bilgisayarına göre pilde nispeten yüksek bir ekran süresi.
Mümkünse 32 GB RAM olması mümkün değilse de eğer yükseltilebilir olması, ben gidip sonrasında 32 GB'ye yükseltebileyim ya da ek bir SSD yuvası ile SSD yetmediği noktalarda SSD'yi yükseltebileyim.
Alttaki modeli buldum sizce alınır mı?

Başka öneri var mıdır?

Son düzenleme:
Bundan belirli bir zaman önce arkadaşım için konu açmıştım, şu anda bana laptop lazım 45.000 civarına.

(Ona aldırdığım ASUS laptopun fiyatı aşırı uçtuğu için kendim kaçırdım yoksa onu almayı düşünüyordum.)

Gerekenler:
Ortalama bir oyun performansı, bu bütçede aşırı yüksek oyunculuk falan beklemiyorum.
Oyun bilgisayarına göre pilde nispeten yüksek bir ekran süresi.
Mümkünse 32 GB RAM olması mümkün değilse de eğer yükseltilebilir olması, ben gidip sonrasında 32 GB'ye yükseltebileyim ya da ek bir SSD yuvası ile SSD yetmediği noktalarda SSD'yi yükseltebileyim.
Alttaki modeli buldum sizce alınır mı?

Başka öneri var mıdır?
- Öncelikle, verdiğin modeldeki özellikler oldukça iyi görünüyor. Ancak hem performans hem de yükseltme potansiyeli açısından başka seçenekler de değerlendirmek isteyebilirsin.

- Game Garaj Slayer X5T modeli:
- İşlemci: Intel Core i5-13500HX - Oyun performansı için gayet yeterli.
- RAM: 32 GB - Bu, yüksek multitasking ve oyun performansı için harika.
- Depolama: 1 TB SSD - Hızlı yükleme süreleri ve depolama alanı için iyi.
- Grafik Kartı: RTX 5050 - Çoğu modern oyunu oynayabileceksin, ancak yüksek ayarlarda değil.
- Ekran: 165Hz IPS - Akıcı bir deneyim sağlıyor.
- Pil Süresi: Oyun laptopu olduğu için pil süresi genelde sınırlıdır, ancak modelin optimizasyonuna göre değişiklik gösterebilir.

Alternatif öneriler:
1. ASUS ROG Zephyrus G14 (2023)
- İşlemci: AMD Ryzen 9 7940HS
- RAM: 32 GB (genelde yükseltilebilir, ancak satın almadan kontrol etmelisin)
- Depolama: 1 TB SSD (genellikle ek SSD yuvası bulunur)
- Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060

2. HP Omen 15
- İşlemci: Intel Core i7-12700H
- RAM: 16 GB (yüksek ihtimalle yükseltilebilir)
- Depolama: 1 TB SSD (genellikle ek SSD yuvası bulundurur)
- Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060

3. Lenovo Legion 5
- İşlemci: AMD Ryzen 7 5800H
- RAM: 16 GB (yükseltme seçeneği var)
- Depolama: 512 GB veya 1 TB SSD (ek SSD yuvası bulunur)
- Grafik Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060

- Hangi modeli seçeceğin tamamen sana bağlı. Yukarıdaki alternatiflerden birini göz önünde bulundurabilirsin. Yükseltilebilirlik, soğutma ve genel kalite açısından kullanıcı yorumlarını kontrol etmek her zaman faydalı olacaktır.