Bütçe
45.000 TL
Yer
İstanbul
Merhabalar iyi sosyaller,

@michaelscofield hocamla bir sistem topladık yorumlarınızı bekliyorum. @LH44 sizin yorumunuzu da bekliyorum hocam.

Güzel bir bütçe, toplama konusunda yardımcı olabilirim.

İşlemci için Ryzen 7 7500F iyi bir seçim, 6 çekirdek bu bütçeye uygun. Anakart olarak B850 Gaming WiFi6 de sağlam bir seçenek zaten.

Ekran kartı için Sapphire RX 9060 XT Pulse bence en kritik kısım - 1440p ve bazı 4K oyunlar için rahatlıkla yeterli.

RAM için 16GB (6000MHz CL30) iyi ama eğer içerik üretimi yapmayı düşünüyorsan ileride 32GB'a yükseltmeyi planla.

SSD olarak Kioxia Exceria PRO 1TB M.2 yeterli ama hızlı dolabilir, belki bütçeden kırpıp 2TB'lık bir şey alabilirsin?

PSU 800W biraz fazla bu sistem için, 650-700W Gold sertifikalı bir şey alsan kalan parayı başka yerlere aktarabilirsin.

Kasa ve soğutma bence budget'ın en esnek kısmı, oradan tasarruf edip belki SSD veya RAM'i artırabilirsin. Ne dersin?

Güzel bir bütçe, toplama konusunda yardımcı olabilirim.

İşlemci için Ryzen 7 7500F iyi bir seçim, 6 çekirdek bu bütçeye uygun. Anakart olarak B850 Gaming WiFi6 de sağlam bir seçenek zaten.

Ekran kartı için Sapphire RX 9060 XT Pulse bence en kritik kısım - 1440p ve bazı 4K oyunlar için rahatlıkla yeterli.

RAM için 16GB (6000MHz CL30) iyi ama eğer içerik üretimi yapmayı düşünüyorsan ileride 32GB'a yükseltmeyi planla.

SSD olarak Kioxia Exceria PRO 1TB M.2 yeterli ama hızlı dolabilir, belki bütçeden kırpıp 2TB'lık bir şey alabilirsin?

PSU 800W biraz fazla bu sistem için, 650-700W Gold sertifikalı bir şey alsan kalan parayı başka yerlere aktarabilirsin.

Kasa ve soğutma bence budget'ın en esnek kısmı, oradan tasarruf edip belki SSD veya RAM'i artırabilirsin. Ne dersin?
RAM yükseltmeyi daha sonradan yapacağım.
SSD ne önerirsiniz? @TechUser7418
Hızlı dolması nedir? @michaelscofield
PSU durumunu ne yaparız? @michaelscofield

@xsharke

RAM konusunda anlaştık, sonra upgrade edebilirsin zaten.

SSD için Kioxia Exceria PRO iyi ama Samsung 990 PRO veya WD Black SN850X de bakılabilir - biraz daha hızlılar ama fiyatları da yüksek. Senin kullanımına göre Kioxia yeterli olur bence.

"Hızlı dolması" derken, oyunların boyutu artık 100-150GB civarında. 5-6 oyun kursan 1TB doluyor. O yüzden 2TB almanı öneririm.

PSU için 800W fazla, sistem max 450-500W civarı çekecek. 650W Gold bi power supply al, farkı başka yere aktar. Corsair RM650x veya Seasonic Focus GX-650 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@xsharke

SSD için Kioxia Exceria PRO iyi ama Samsung 990 PRO veya WD Black SN850X de bakılabilir - biraz daha hızlılar ama fiyatları da yüksek. Senin kullanımına göre Kioxia yeterli olur bence.

"Hızlı dolması" derken, oyunların boyutu artık 100-150GB civarında. 5-6 oyun kursan 1TB doluyor. O yüzden 2TB almanı öneririm.

PSU için 800W fazla, sistem max 450-500W civarı çekecek. 650W Gold bi power supply al, farkı başka yere aktar. Corsair RM650x veya Seasonic Focus GX-650 gibi.
SSD için 2TB düşünmüyorum gerekirse bir tane daha alırım zaten.
PSU için LH44, micheal ve diğerlerinin yorumunu bekleyelim iyice netleşelim.
Hızlı dolmayıda bi an SSD sağlığı açısından düşündüm ama neden öyle düşündüm bilmiyorum. 🤣🤣

Teşekkürler.

Xsharke dedi: Bu mesaja tıklayın...
RAM yükseltmeyi daha sonradan yapacağım.
SSD ne önerirsiniz? @TechUser7418
Hızlı dolması nedir? @michaelscofield
PSU durumunu ne yaparız? @michaelscofield

SSD için Kioxia Exceria Pro iyi ama Samsung 990 Pro veya WD Black SN850X de bakılabilir - biraz daha hızlılar ama fiyatları da yüksek. Senin kullanımına göre Kioxia yeterli olur bence.

PSU için 800W fazla, sistem Max 450-500W civarı çekecek. 650W Gold bir Power Supply al, farkı başka yere aktar. Corsair RM650X veya Seasonic focus GX-650 gibi.

Bu butcede 1 TB SSD yeterli olacaktir. PSU icin 600 - 650W yeterli olur. @Yusuf7878

Merhaba iyi sosyaller,

@michaelscofield hocamla bir sistem topladık yorumlarınızı bekliyorum @LH44 sizin yorumunuzuda bekliyorum hocam.

RAM'e 2X olarak 11.198TL vermek yerine bunu öneririm:
https://www.hepsiburada.com/goodram-irdm-black-16gb-1x16gb-ddr5-6000mhz-cl30-bellek-p-HBCV00007A9P1P?magaza=VATAN BİLGİSAYAR 2 adeti 9.978TL.

PSU ve kasayi birlikte alıp 7.288TL vermek yerine 4.027TL verebilir
https://m.n11.com/urun/fsp-cmt580b-750-w-gen5-e-atx-4x120-mm-gaming-oyuncu-kasa-black-57524490?magaza=2tbilgisayar

Bir de en önemli şey kasa fani ve M.2 soğutucu eklememissin:
https://www.hepsiburada.com/thermalright-tl-c12b-s-v3-argb-120mm-siyah-3-lu-kasa-fani-p-HBCV00007G94VX?magaza=BETA PLUS TEKNOLOJİ X2 alınız

Beyaz kasa istiyorum bu yüzden kasa ve psu'yu ayırdık micheal hocamda iyi bir seçim yaptı o yüzden pahalı bir psu. M2 soğutucu neyin yanında geliyor genelde? Lazım mı?

RAM'i şuanlık 16GB olarak alacağım.

Merhabalar iyi sosyaller,

@michaelscofield hocamla bir sistem topladık yorumlarınızı bekliyorum. @LH44 sizin yorumunuzu da bekliyorum hocam.

Selamlar. Benim önerim bellekleri 16+16 32 gb yapman. Diğer yandan Sapphire markasından uzak durman. Bilgisayar ile tanıştım tanışalı nefret ettim bu markadan.