Bütçe
45.000 TL
Yanlış hesaplama yapmışız maalesef beyaz kasa alamıyorum mecbur siyah aldık. İşte bitmiş sistem;

Toplam: 48.917 TL (Bütçe bilerek aşıldı)

Sipariş edilen parçalar: RAM, SSD, İşlemci, Kasa

Geriye kalan parçalar: Soğutucu, Ekran Kartı, Anakart

Umarım geriye kalan parçalar ciddi bir zam yemez. (20 Aralık-1 Ocağa kadar.)

Ayrıca bu parçalar başka yerde daha ucuza satılıyorsa bilgisi olan yazabilirmi? @LH44

Son düzenleme:
1.000TL bile oynamaz muhtemelen. İndirimleri takip edin derim.
Güzel fırsatlar olabiliyor.
Hocam Pckolik'ten kasa olarak VG400S almıştım dün iptal edeceğim ve çok fark olmayacağından incehesap'tan bu kasayı alacağım.

Ayrıca sizin farklı bir PSU dahil kasa öneriniz varsa alabilirim. Beyaz kasa tercihim. Bütçe 6000 lira. Eğer çıkmıyorsa incehesap'tan VG3400S'i alayım.

Hocam Pckolik'ten kasa olarak VG400S almıştım dün iptal edeceğim ve çok fark olmayacağından incehesap'tan bu kasayı alacağım.

Ayrıca sizin farklı bir PSU dahil kasa öneriniz varsa alabilirim. Beyaz kasa tercihim. Bütçe 6000 lira. Eğer çıkmıyorsa incehesap'tan VG3400S'i alayım.
High Power GD800+D501A ikilisine bütçe çıkar mı? D501A'nın beyazı mevcut.

High Power GD800+D501A ikilisine bütçe çıkar mı? D501A'nın beyazı mevcut.
800w bu sistem için fazla değil mi?
Şimdi anakartı kasaya göre alacağım. ATX kasa alırsak B850 Wifi, m-ATX kasa alırsak B850 Force. O yüzden önce kasayı halletmem lazım, başta bütçem 45K idi onu bile aştık maalesef.

800w bu sistem için fazla değil mi?
Şimdi anakartı kasaya göre alacağım. ATX kasa alırsak B850 Wifi, m-ATX kasa alırsak B850 Force. O yüzden önce kasayı halletmem lazım, başta bütçem 45K idi onu bile aştık maalesef.
800W PSU'yu uzun süre kullanırsınız. Bu sisteme 550W bir model bile yeter.
Açıkçası B850M Force'dan vazgeçmeyin derim. Kasa ATX olabilir, sadece büyük durucak.

205'in önü mesh değil sıcaklıklar aşağı yukarı 10 derece daha fazla olur.

H3 ile M100R'yi eleyin. D501A veya 320R arasında seçiminizi yapın. Şahsen D501A'yı alır geçerdim.

Hmm ATX kasaya m-ATX anakart oluyor ozaman?

Evet, kasalar yazılan standartlara ek olarak o standarttan küçük modelleri de destekliyor.

Yani ATX bir kasaya mATX takabilirsiniz. Ama E-ATX bir anakart takamayabilirsiniz, destek aparatı yoksa.
Mesela benim kasamda var. Tüm standartları destekliyor.

205'in önü mesh değil sıcaklıklar aşağı yukarı 10 derece daha fazla olur.

H3 ile M100R'yi eleyin. D501A veya 320R arasında seçiminizi yapın. Şahsen D501A'yı alır geçerdim.

Evet, kasalar yazılan standartlara ek olarak o standarttan küçük modelleri de destekliyor.

Yani ATX bir kasaya mATX takabilirsiniz. Ama E-ATX bir anakart takamayabilirsiniz, destek aparatı yoksa.
Mesela benim kasamda var. Tüm standartları destekliyor.
D501A alıyorum ozaman. Bu arada bütün fanların rengi değişiyor değil mi? Birde B850M Force ile uyumlu oluyor mu fan renkleri açısından? ARGB olması kontrolcünün olduğu anlamına geliyor değil mi?

D501A alıyorum ozaman. Bu arada bütün fanların rengi değişiyor değil mi? Birde B850M Force ile uyumlu oluyor mu fan renkleri açısından? ARGB olması kontrolcünün olduğu anlamına geliyor değil mi?
Hayırlı olsun.
Evet, fanların rengi değişiyor. ARGB zaten, uygun bir renk bulursunuz.

PWM olması lazım, kontrolcü var yani. Öyle hatırlıyorum.