juliuscaesar

Uzman
Sistemim çok düşük aslında Max 400-450 watt çekiyor en yüksekte ama elektrik dalgalanmasından dolayı olsa gerek bir oyuna girdiğimde bazen Anti Surge devreye girip restart atıyor. Mesela prize bir adaptör takıldığında bilgisayarın monitörü kapanıp açılıyor örnek olarak. (Akım korumalı priz olmasına rağmen.) O sebeple bu sistem için ani kapanmalara ve dalgalanmalara karşı koruyacak bir UPS önerisi arıyorum.
Dipnot: Bu sistem için daha önce 400 watt PSU da kullandım yetiyordu ama bozuldu daha sonra 450watt aldım o da bozuldu şimdi 500 watt aldım. Muhtemelen elektrik dalgalanmalarından bozulup durdu her seferinde. (Ki bu da oyuna girince kapanıyor aniden bazen)
O yüzden 450 Watt'a yetecek kadar bir UPS olursa yeterli olur benim için.

Sistem özellikleri:

• RX 570 - GPU
  • i7 4790 - CPU
  • 2x8 1600 MHz - RAM
  • ASUS H81M-K anakart
  • MAX 500 Watt PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun elektrik dalgalanmasında değil kullandığın PSU'nun kalitesinde. PSU'ların voltaj sorunları için kendi sigortaları var zaten.

Bu voltaj sorunları da elektrik dalgalanmasından dolayı oluyor diye biliyorum. Dediğim gibi mesela prize bir fiş takılınca monitör kapanıp açılıyor (Ama her zaman olmuyor günün belirli saatlerinde sadece.) Bu da sanırım altyapıda bakır kablolama kullanıldığı için.

Sorun güç kaynağınızda hocam, 450 watt yetmez. Kaliteli güç kaynağı önerelim bütçe belirtin. Anlık elektrik dalgalanmalırını veya anlık kesintileri kaliteli bir güç kaynağı tolere edebilir.

Sorun güç kaynağınızda hocam, 450 watt yetmez. Kaliteli güç kaynağı önerelim bütçe belirtin. Anlık elektrik dalgalanmalırını veya anlık kesintileri kaliteli bir güç kaynağı tolere edebilir.

Hocam daha bugün sıfır aldığım güç kaynağı geldi ama şansıma şöyle bir sorun çıktı. Konusunu foruma açtım bakmak istersen diye bıraktım konu linkini. Ayrıca yorumlarda önerilen başka bir güç kaynağı hakkında da fikir istemiştim. İnceleyip ona göre dönüş yaparsan mutlu olurum :D
KONU LİNKİ