Valknut

Becerikli
Yer
Antalya
Esenlikler,

Bulunduğum yerde elektrikler çok sık gidip gelmeye başladı. UPS alma kararı verdim fakat bu konuda inanılmaz bilgisizim. UPS’e bağlayacağım cihazlar: 9070 XT’li sistem, 4K TV, modem ve fiber kutusu, PS5, PS5 şarj istasyonu, Samsung soundbar ve subwoofer. Biraz kalabalık bir liste farkındayım. En yakın prizden akım korumalı bir çoklu priz çekip ufakları ona da takabilirim.

Bu cihazların aynı ortam da olduğunu düşünerek güç değerlerinin toplamını bilmeliyiz. Toplamda kaç watt. Örnek olarak 3000 dersek alacağınız UPS online ve 6 kva olmalı ilk düşüncede. UPS akülerinin ortalama ömrü 3 sene gibi düşünün. UPS kullanılmasının amacı cihazların temiz elektrik alması ve kesintiye uğramamasıdır. Devamında ya cihazları kapatıyoruz ya da jenaratör ile beslenerek çalışmaya devam edilir.

Online UPS'ler en iyi olandır yukarıdaki arkadaşın önerdiği çok iyi bir model diye biliyorum. Aynı markanın linea interactiva olanı var bende PC için almıştım yatak odamda kullanıyorum çok sessiz ve başarılı. Tabii siz bayağı fazla şey bağlayacaksanız bundan online almanız lazım. Ancak şunu söylemek isterim online UPSlerde yüksek ses olayı var buna göre onu koyacak yer düşünmelisiniz.

Böyle bir şey var buna pc ve ps5 ikilisini taksam işimi görür mü ? bide sesli mi çalışıyor ?

pc-ps5-tv için ups de yapabilirim sadece bütçe olarak çok yukarı esneyemem şu vakitlerde sistemi yeni yaptım. Bu hesaba katmadığım bir gider oldu açıkcası.

Bu cihazların aynı ortam da olduğunu düşünerek güç değerlerinin toplamını bilmeliyiz. Toplamda kaç watt. Örnek olarak 3000 dersek alacağınız UPS online ve 6 kva olmalı ilk düşüncede. UPS akülerinin ortalama ömrü 3 sene gibi düşünün. UPS kullanılmasının amacı cihazların temiz elektrik alması ve kesintiye uğramamasıdır. Devamında ya cihazları kapatıyoruz ya da jenaratör ile beslenerek çalışmaya devam edilir.

Toplam güç değerlerini nasıl öğrenebilirim?

Cihazların üzerinde genelde etiket te yazıyor toplam watt değeri.
Bilgisayar içinde ekran kartı ve işlemcinin maksimum TDP değeri ile yan bileşenler vs kendiniz bulabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim eve gidince bakacağım. PC'yi ve TV'yi bağlayıp diğerlerini akım korumalı priz de yapabilirim gibi duruyor.

Önerdiğiniz marka var mı? Sessiz de çalışırsa bir tık iyi olur. Vertiv, inform gibi markalar biraz daha pahalı gördüğüm kadarıyla.

Tamamdır teşekkür ederim eve gidince bakacağım. PC'yi ve TV'yi bağlayıp diğerlerini akım korumalı priz de yapabilirim gibi duruyor.

Önerdiğiniz marka var mı? Sessiz de çalışırsa bir tık iyi olur. Vertiv, inform gibi markalar biraz daha pahalı gördüğüm kadarıyla.

İnform kullandım. Memnuniyete göre seçebilirsiniz. Ürün şikayetleri var mı yok mu?

Bu ürünü almaya karar verdim. 4.821, 53 TL tuttu.
TV, PC, modem ve PS5 bağlı olacak PS5 ve PC aynı anda çalışmayacak diğer ürünleri de akım korumalı prize bağlayacağım.

Bu ürünü almaya karar verdim. 4.821, 53 TL tuttu.
TV, PC, modem ve PS5 bağlı olacak PS5 ve PC aynı anda çalışmayacak diğer ürünleri de akım korumalı prize bağlayacağım.

Merhaba son durum nasıl herhangi bir problem var mı? Ben de almayı düşünüyorum ama üst tarafın da kiminin erime olmuş sizinki ne durum da memnun musunuz?