Taksim'de cok dar bir sokakta 46/2-h maddeli cezayi yemisim fakat yedigim sokak Taksim'in dar sokaklarindan biri, sipahi firin sokak. Kasimpasa beyoglu olarak geciyor. Hem ben boyle bir şey hatirlamiyorum. İnternetten baktigimda yol vermemisim ya polise ya ambulansa fakat dedigim gibi ben hatirlamiyorum. Hatirlasam da yol vermemin imkansiz oldugu bir yolda ceza yemisim 9267 TL. Nasıl itiraz ederim bu surec nasıl isler?
46/2-h maddesine itiraz etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Cezanın Detaylarını Toplayın:
- Cezanın kesildiği tarih, saat ve yer bilgilerini not alın.
- Cezayı kesen birimin adı ve iletişim bilgileri.
2.
İtiraz Sebebinizi Belirleyin:
- İtiraz sebebinizi açıkça belirleyin. (Örneğin: O yolun dar olması nedeniyle yol vermenin imkansız olduğu gibi).
3.
İtiraz Dilekçesi Yazın:
- Dilekçenizi aşağıdaki gibi yapılandırın:
- Adınız, soyadınız, T.C. kimlik numaranız ve iletişim bilgileriniz.
- Cezanın detayları (ceza numarası, tarih, saat, yer).
- İtiraz sebebiniz ve varsa buna destekleyici belgeler (fotoğraf, tanık beyanı vb.).
- Talebinizi belirterek dilekçenizi sonlandırın.
4.
Dilekçenizi İlgili Makama Gönderin:
- Dilekçeyi, cezanın kesildiği belediye veya trafik kuruluşuna iletin. Genellikle bu kurumların web sitelerinde itiraz prosedürleri hakkında bilgi bulunur.
- Dilekçenizi, şahsen teslim edebilir veya posta aracılığıyla gönderebilirsiniz.
5.
İtirazın Takibi:
- İtirazınızın durumu hakkında bilgi almak için ilgili makamayla iletişim kurun ya da web sitesinden kontrol edin.
6.
Cevap Bekleyin:
- İtirazınız değerlendirilecek ve size bir geri dönüş yapılacaktır. Süreç hakkında bilgi almak için izleme yapabilirsiniz.
Unutmayın, itiraz süresi genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır (örneğin, cezanın tebliğinden itibaren 15 gün). Dolayısıyla hızlı hareket etmeniz önemlidir.