- Cihaz
- Casper Excalibur G870
Excalibur'un önerilmediğini ve malzeme kalitesinin kötü olduğunu biliyorum ama bu fiyata RTX 5060 alınır mı? Acaba diye düşünmüyor değilim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Quanta kasa da hangi model? Arayüzlerini kaç yıldır güncellemeyen bir firma direkt kasalarının listelendiği bir sayfa da yok. 115W GPU + 13620H gibi bir işlemci ile battery drain yaşamama olasılığı pekte mümkün değil gibi. Kendi sitelerinde 150W/180W yazıyor hatta hangisi geliyor o da belli değil, 180W gelse gene iyi.RTX 4060 versiyonunda herhangi bir battery drain yaşamadım, kasası da Quanta Computer şirketine ait. Önerip önermeme konusuna gelecek olursam, fiyatı artmadan risk alıp satın alabilirsiniz ya da fiyatı artar ama yeni ürün olduğu için inceleme de bekleyebilirsiniz. Yukarıda daha kaliteli ama 5050 olan ürün de bir seçenek.
O zaman 180W geliyordur ama farklı olarak ddr4 yerine ddr5'e geçmişler ona sevindim. 180W adaptör benim modelime yetiyordu ama buna yetmeyebilir bu risklerden biri.. Çok fazla bilgi kirliliği var yani 180W adaptör deyip sizin dediğiniz gibi 150W çıkabilir veya 200W'ta gelebilir. Yazılana değil de gerçekten açıp inceleyen birini bekliyorum aşırı yeni.Quanta kasa da hangisi? Arayüzlerini kaç yıldır güncellemeyen bir firma direkt kasalarının listelendiği bir sayfa da yok. 115W GPU + 13620H gibi bir işlemci ile battery drain yaşamama olasılığı pekte mümkün değil gibi. Kendi sitelerinde 150W/180W yazıyor hatta hangisi geliyor o da belli değil, 180W gelse gene iyi.
Bios'u aşırı kötü ama evet kasaları Casper gizliyor. Gidip model model kasa bulamazsınız, ben AIDA64'te gördüm. Çoğu parçayı para verip yaptırdığından dolayı kasaya etiket basıyorum imajından kaçmak için yapılan klasik bir hamle. Quanta Sony ile de çalışmış Tayvanlı şirket olması lazım.Quanta kasa da hangi model? Arayüzlerini kaç yıldır güncellemeyen bir firma direkt kasalarının listelendiği bir sayfa da yok.
İncelense de adam akıllı bilgi öğrenme olasılığımız düşük gibi, Excalibur sürekli videolara sponsorluk bastığı için sağlam inceleme bulamıyoruz. 200W adaptör geleceğini de sanmam çünkü direkt kendi sitelerinde 150W/180W yazıyor.O zaman 180W geliyordur ama farklı olarak ddr4 yerine ddr5'e geçmişler ona sevindim. 180W adaptör benim modelime yetiyordu ama buna yetmeyebilir, epey mesela ddr4 ram demiş bu modele ama yanlış söylemiş. Çok fazla bilgi kirliliği var yani 180W adaptör deyip sizin dediğiniz gibi 150W çıkabilir veya 200W'ta gelebilir. Yazılana değil de gerçekten açıp inceleyen birini bekliyorum aşırı yeni.
Güvendiğim bir kanal var bu sefer ondan bekliyorum ama sponsorluk hissedersem anlarım direkt.
Ürün epeyde yokmuş bile bende diyorum neden ddr4 yazıyor 4060 modeliymiş. Epey bence de güvenilir değil lakin ddr5'i de doğru yazarlar diye düşünüp baktım 5000 serisi laptoplar var ama Casper yok.
Linkten baktım da üzücü haber 180W bu. 150W olan 2050 modeliymiş parantez içinde yazılan o yani. 180W ile battery drain olabilir riskli bir tercih bu.
Termal sisteminden dolayı 5060'ın Casper'da 115W çekebileceğini sanmıyorum sabit zaten işlemci termal limiti yer onun da w değeri sınırlı yani. 5060 saniyelik 115W çeker dynamic boost olarak, 100W falandır en baba gerçek w değeri. 4060'ta mesela 90W'tı 105W reklam kampanyası 15W dynamic boost ile geliyor. Haliyle buradan battery drain olarak avantajınız oluyor. Lenovo 170W adaptör koyunca ben Casper'ı pek eleştiremedim bu konuda. Beklediğim kanal sponsorlu video çekmezse battery draini söyler tahminim.
Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama kendi konumda bir açıklama yapmak istedim. Malumunuz Ali bey, CihazTV G870 incelemesi çekecekti. Kendisi zaten kendi olmayan G870'i incelemişti ama sorunlu (fan sesi) ürün denk gelmişti. Şu an benim gibi risk alıp G870 ama 5060 olanını ddr5 ram olanını almış.
Benim modelimde bu sorun bulunmamaktadır. Ramlerim içinde sıcaklık sensörü olmamakla birlikte, bu varsayımı ramlerimizin Ali beyin bulunduğu ramden farklı oluşundan ve bende donma kasma olmamasından. Ramlerin bulunduğu yerde ısı olmamasından varsayım yaparak söyledim. Ben Ali bey bu cihazı önermediği sürece alınmasını önermeyeceğim. Bu konuyu görüp 5000 serili G870 alan varsa. Casper adına ben özür diliyorum ama 4000 serisinde bu sorun yok.
5000 serisi cihazı olanların iade etmesini öneririm. Zira hepsine var gibi bu sorun. 4000 serisi G870'lerde dediğim gibi içiniz rahat olsun, ben konuyu açarken cihazı Ali bey gibi cihazı zorlayıp açtım arkadaşlar. 4 5 saat Forza 5 oynamış insanım en az, GoW Ragnarok falan oynadım saatlerce bu konuda G870 sahibi olanlar müsterih olsun fakat aynı şeyi Ali beyin cihazı için söyleyemeyeceğim. Kendisi 1 saatte cihazı kilitlemiş. Sebebi belli ramleri 120 derece görüyor.
4 5 saat derken total değil 1 günde kesintisiz kaç saat olduğu.
Excalibur'un önerilmediğini ve malzeme kalitesinin kötü olduğunu biliyorum ama bu fiyata RTX 5060 alınır mı? Acaba diye düşünmüyor değilim.
Adamın önerdiği cihazı yarın önermiyorken bulabiliyoruz.Geçen bu cihazı önermiyor muydu bu adam? RAM'ler 120 derecede nasıl sağlam kalmayı başarabilmiş şaşırdım.

Ben 3050 fiyatına kadar ucuz aldım benlik gayet iyi ama 5000 serisi problemliymiş. Videodaki panel 270 280 nit falan bu arada %99 sRGB. Paneli hiç kötü değil.Alınmaz timespy skoru 4060in biraz oc çekilmiş haliyle aynı. Panel 250 nit.
Edit Konu eskiymiş 2. kez yazmışım olsun alınmaz.
Victus'u ballandıra ballandıra anlattı sonra da tüm videoları oynatma listesinden kaldırdı mesela, gizledi videoları. Victus'un özellikle Victus 15'in thermal sisteminin G870'e benzediğini biliyoruz haliyle Victus'ta hall sensör sorunu çıkınca, LOQ'ta önermeyince uygun fiyatlı bir markayı alıp deneyimlemek istedi bunları eleyince Casper ile Monster kalıyor zaten. Casper'dan yürürüm diye umutlandı da ben sorun çıkacağını anladım fazla gereksiz övdü modeli. İnceleme videosu da geç kalınca ben anladım direkt.Geçen bu cihazı önermiyor muydu bu adam? RAM'ler 120 derecede nasıl sağlam kalmayı başarabilmiş şaşırdım.
Bunu ilk defa duyuyorum ama çok faydalı bilgi.Etiket markalarda RAM vs SSD'ler firma tarafından eklendiği için bu tarz sorunlar yaşanıyor. Slayer 4'lerde de bol bol yaşandı.
Ben CihazTV'nin asla Casper önerme, reklamını yapma, övme derdinin olduğunu düşünmüyorum. %11 eksik performans yanına %25 eksik fiyat görünce yapıştırdı. Laptopları karşılaştırırken alınan fiyatı baz almak lazım.Ucuza 5060 aldım sanıyolar bilmiyorlar ki 5060'ın alması gerekenden %11 az performans alıyorlar.(Erazer deputy de birebir aynı %11 eksik performans verdi 4070 ile.) Üstüne türlü türlü eksileri cabası.