Güvendiğim bir kanal var bu sefer ondan bekliyorum ama sponsorluk hissedersem anlarım direkt.
Ürün epeyde yokmuş bile bende diyorum neden ddr4 yazıyor 4060 modeliymiş. Epey bence de güvenilir değil lakin ddr5'i de doğru yazarlar diye düşünüp baktım 5000 serisi laptoplar var ama Casper yok.
Linkten baktım da üzücü haber 180W bu. 150W olan 2050 modeliymiş parantez içinde yazılan o yani. 180W ile battery drain olabilir riskli bir tercih bu.
Termal sisteminden dolayı 5060'ın Casper'da 115W çekebileceğini sanmıyorum sabit zaten işlemci termal limiti yer onun da w değeri sınırlı yani. 5060 saniyelik 115W çeker dynamic boost olarak, 100W falandır en baba gerçek w değeri. 4060'ta mesela 90W'tı 105W reklam kampanyası 15W dynamic boost ile geliyor. Haliyle buradan battery drain olarak avantajınız oluyor. Lenovo 170W adaptör koyunca ben Casper'ı pek eleştiremedim bu konuda. Beklediğim kanal sponsorlu video çekmezse battery draini söyler tahminim.
Arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama kendi konumda bir açıklama yapmak istedim. Malumunuz Ali bey, CihazTV G870 incelemesi çekecekti. Kendisi zaten kendi olmayan G870'i incelemişti ama sorunlu (fan sesi) ürün denk gelmişti. Şu an benim gibi risk alıp G870 ama 5060 olanını ddr5 ram olanını almış.
Benim modelimde bu sorun bulunmamaktadır. Ramlerim içinde sıcaklık sensörü olmamakla birlikte, bu varsayımı ramlerimizin Ali beyin bulunduğu ramden farklı oluşundan ve bende donma kasma olmamasından. Ramlerin bulunduğu yerde ısı olmamasından varsayım yaparak söyledim. Ben Ali bey bu cihazı önermediği sürece alınmasını önermeyeceğim. Bu konuyu görüp 5000 serili G870 alan varsa. Casper adına ben özür diliyorum ama 4000 serisinde bu sorun yok.
5000 serisi cihazı olanların iade etmesini öneririm. Zira hepsine var gibi bu sorun. 4000 serisi G870'lerde dediğim gibi içiniz rahat olsun, ben konuyu açarken cihazı Ali bey gibi cihazı zorlayıp açtım arkadaşlar. 4 5 saat Forza 5 oynamış insanım en az, GoW Ragnarok falan oynadım saatlerce bu konuda G870 sahibi olanlar müsterih olsun fakat aynı şeyi Ali beyin cihazı için söyleyemeyeceğim. Kendisi 1 saatte cihazı kilitlemiş. Sebebi belli
ramleri 120 derece görüyor.
4 5 saat derken total değil 1 günde kesintisiz kaç saat olduğu.