creazy

Başarılı
Son düzenleyen: Moderatör:
Kioxia Exceria alınabilir. Zaten SATA SSD piyasasında pek seçenek yok. Piyasadaki ürünlerin %95'i giriş seviye. Abuk sabuk markalardansa Kioxia almak iyi bir tercih olur.

Evet, doğrudur. Disk kısmım bu şekilde. 2.5 kısmı boş. Orayı doldurmak için bunu almayı düşünüyorum. Tabii güzel bir tercih ise. Uygun geldi fiyatı. 512 GB'lisi kaçtır acaba. Araştırmak lazım.

1761932062543.webp

Kioxia Exceria SATA modelinin 512 GB kapasitesi yok. 240, 480, 960 GB modelleri mevcut:

Dediğim gibi tercih güzel, yani bu fiyata zaten daha iyisini alamıyorsun donanımsal olarak. Daha iyisi Samsung 870 EVO, o da ₺2.000 üzerinde bir fiyata sahip.
Anladım hocam. Haklısınız. O zaman dediğiniz gibi, 480 GB modelini alayım. Sorun çıkarmaz değil mi hocam? Kronik sorun ya da başka bir şey cart curt. Bilmediğim için soruyorum. Ve hangi platformdan alınmalı? Amazon, hepsiburada vesaire. Okuma yazması falan yeterli herhalde. Bir de bilgisiyarıma uyar demi hocam? Acer nitro 5 kullanıyorum. 2.5 SATA kısmı boş. 2 disk olan M2 falan. Saygılar, teşekkürler.

Acer Nitro 5 kullanıyorum. 2.5'' SATA kısmı boş.
2.5'' SATA yuvası var ve boş ise uyar, boyutlar standarttır.

Sorun çıkarmaz değil mi hocam? Kronik sorun ya da başka bir şey cart curt.
Kronik bir sorunu yok ancak kullanıcılar yüzdesel sağlığının çabuk düştüğünden şikayet ediyor ancak bu önemli bir şey değil. Hızlı düşmesinin sebebi, TBW değerinin düşük olması. Bu nedenle veri yazdıkça sağlık düşüyor. Yüzdesel sağlık önemli bir veri değil, insanlar direkt ömür olarak algıladığı için disk bozulacak sanıyor. %0'a dahi düşse sorunsuz çalışmaya devam edebilir disk. Bu yüzden bu konuda endişelenme. Bunun dışında ekstra bir şeyi yok, giriş seviye bir disk. Çok bir beklentin olmasın, depolama için işini görür. DRAM'i yok, giriş seviye Phison S11 kontrolcüye sahip ve güncel olarak Kioxia (Toshiba) markasının kendi ürettiği BiCS5 112 katmanlı TLC NAND'ları kullanıyor.

Okuma yazması falan yeterli herhalde.
Depolama olarak kullanacağım dersen işini görecek seviyede, zaten SATA SSD'lerin maksimum hızı bu seviyede. SATA 3'ün aktarım hızları 600 MB/sn ile sınırlı, pratikte de bu değer 500 MB/sn civarında olur. Daha fazlası için NVMe M.2 SSD'ler var.

En uygun ve mantıklı tercih Hepsiburada gibi. Hem de direkt resmi satıcı, küçük işletmelerden almaktan iyidir.

2.5" SATA yuvası var ve boş ise uyar, boyutlar standarttır.

Kronik bir sorunu yok ancak kullanıcılar yüzdesel sağlığının çabuk düştüğünden şikayet ediyor ancak bu önemli bir şey değil. Hızlı düşmesinin sebebi, TBW değerinin düşük olması. Bu nedenle veri yazdıkça sağlık düşüyor. Yüzdesel sağlık önemli bir veri değil, insanlar direkt ömür olarak algıladığı için disk bozulacak sanıyor. %0'a dahi düşse sorunsuz çalışmaya devam edebilir disk. Bu yüzden bu konuda endişelenme. Bunun dışında ekstra bir şeyi yok, giriş seviye bir disk. çok bir beklentin olmasın, depolama için işini görür. DRAM'i yok, giriş seviye phison S11 kontrolcüye sahip ve güncel olarak Kioxia (Toshiba) markasının kendi ürettiği bics5 112 katmanlı TLC NAND'ları kullanıyor.

Depolama olarak kullanacağım dersen işini görecek seviyede, zaten SATA SSD'lerin maksimum hızı bu seviyede. SATA 3'ün aktarım hızları 600 MB/sn ile sınırlı, pratikte de bu değer 500 MB/sn civarında olur. Daha fazlası için NVMe M.2 SSD'ler var.

En uygun ve mantıklı tercih Hepsiburada gibi. Hem de direkt resmi satıcı, küçük işletmelerden almaktan iyidir.

Teşekkür ederim. Sağ olasın, 1-2 haftaya kalmaz alacağım. Umarım fiyatta çok değişiklik yaşanmaz. Ve içine fotoğraf-video dosya uygulamalar atabilirim. Oyun da atabilirim, GTA Valorant, vesaire. İşimi görür sanırım.