Merhaba. Bugün Güney Kore'de yaşandığını gördüğüm, genç-ergen kızların büyük bir çoğunluğunun dahil olduğu bir akım gördüm: 4B akımı. Bu akıma göre kadınlar şu 4 şeyi yapmayı reddediyorlar:
  • Evlilik yapmayı.
  • Flörtleşmeyi (ne alaka bilmiyorum)
  • Seks yapmayı.
  • Çocuk doğurmayı/yapmayı
Açıkçası böyle bir akımın Güney Kore gibi Kadın başına 0,70 gibi inanılmaz düşük bir doğum oranına sahip bir ülkede çıkması çok sıkıntılı. Kıyaslama yapabilmeniz için:
  • Türkiye'nin kadın başına Düşen Doğum Oranı 2023 yılında 1.50 iken 2001 yılında 2.38 idi.
  • İsrailin kadın başına düşen doğum oranı 2023 yılında 2.89 idi.
  • İranın kadın başına düşen doğum oranı 2022 yılında 1.68 idi.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

@Deniz744, ağır işlerin çoğunluğunda kimler çalışıyor? Erkekler çalışıyor. Buluşmada hesapların çoğunluğunu kimler ödüyor? Erkekler ödüyor. Bu ve bunun gibi binlerce madde sıralanabilir. Her iki cins de birbirine muhtaç. Benim kızdığım nokta, biz kimseye muhtaç değiliz olayı. İki cins de birbirine muhtaç, bunlar bunu kabul etmek istemiyor. :D

Merhaba. Bugün Güney Kore'de yaşandığını gördüğüm, genç-ergen kızların büyük bir çoğunluğunun dahil olduğu bir akım gördüm: 4B akımı. Bu akıma göre kadınlar şu 4 şeyi yapmayı reddediyorlar:
  • Evlilik yapmayı.
  • Flörtleşmeyi (ne alaka bilmiyorum)
  • Seks yapmayı.
  • Çocuk doğurmayı/yapmayı
Açıkçası böyle bir akımın Güney Kore gibi Kadın başına 0,70 gibi inanılmaz düşük bir doğum oranına sahip bir ülkede çıkması çok sıkıntılı. Kıyaslama yapabilmeniz için:
  • Türkiye'nin kadın başına Düşen Doğum Oranı 2023 yılında 1.50 iken 2001 yılında 2.38 idi.
  • İsrailin kadın başına düşen doğum oranı 2023 yılında 2.89 idi.
  • İranın kadın başına düşen doğum oranı 2022 yılında 1.68 idi.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu tür bir sosyal akımın etkileri ve sonuçları üzerine düşünmek önemlidir. İşte bu konudaki kriterler ve gözlemlenen olgular:

1. Sosyokültürel Faktörler:
- Gençlerin evlilik ve aile kurma konusundaki tutumları, değişen toplumsal normlar ve değer sistemleriyle şekillenir.
- Güney Kore gibi hızlı urbanizasyon ve ekonomik gelişim geçiren ülkelerde, bireysel özgürlükler ve kariyer odaklı yaşam tercihlerinin ön plana çıkması görülebilir.

2. Ekonomik Etkenler:
- Yüksek yaşam maliyetleri, konut fiyatları ve eğitim masrafları, gençlerin aile kurma kararlarını etkileyebilir.
- Kadınların eğitim ve kariyer fırsatlarının artması, evlilik ve çocuk sahibi olma üzerinde etkili olabilir.

3. Psikolojik Faktörler:
- Genç nesil, bağımsızlık ve kişisel tatmini ön planda tutma eğiliminde olabilir.
- Duygusal ve sosyal baskılarla baş etme biçimleri, aile kurmak istememeleriyle ilgili olabilir.

4. Toplumsal Etkiler:
- Toplumda kadının rolü ve beklentileri üzerine değişim, akımların yaygınlaşmasına neden olabilir.
- Çeşitli sosyal hareketler, bireylerin hayatı yeniden şekillendirmesine olanak tanıyabilir.

5. Uzun Vadeli Etkiler:
- Düşük doğum oranları, gelecekte iş gücü ve demografik denge üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
- Toplumların yaşlanması, ekonomik büyüme ve sağlık sistemleri üzerinde ciddi baskılar oluşturabilir.

Bu konulara dikkat ederek, akımın genel sosyal dinamikler içindeki rolünü anlamak ve değerlendirmek önemlidir.

Böyle tiplerde salatalık, patlıcan tarzı ürünler penis yerine geçtiği için onlar dert etmiyor bu durumu.