Detaylar
Kim cevapladı?mr.esat
Üstün
Berbat oluyor, 30 FPS x2 yapabilirsiniz, onda da gecikme hayvan gibi artıyor. Hem 30 FPS frametimeında bir gecikmeniz var, hem de 1-2 kare geriden gelme gecikmeniz var.. Derken uçuyor gecikme. Çok kötü bence. En kötü ayar düşürün, DLSS performansa alın ama FG açmayın. +90 için mantıklı hâle geliyor bana kalırsa FG.
Omerta Silenzio
Başarılı
Duruma göre değişir.
Oyunun kasıyorsa, 30-40 FPS alıyorsan yap. Fakat zaten 60 FPS alıyorsan TV zaten 60 karenin üzerini gösteremez. Sen 120 FPS de üretsen göreceğin yine 60 olacak. Üstüne bir de boşu boşuna input lag yaşarsın, oyunun tepkileri ağırlaşır.
Oyunun kasıyorsa, 30-40 FPS alıyorsan yap. Fakat zaten 60 FPS alıyorsan TV zaten 60 karenin üzerini gösteremez. Sen 120 FPS de üretsen göreceğin yine 60 olacak. Üstüne bir de boşu boşuna input lag yaşarsın, oyunun tepkileri ağırlaşır.
erkuteer1
Becerikli
dlss ile 60 fps yakalayabiliyorum ancak fg açtığımızda 2x misal %50 gerçek %50 yapay oluşturduğu için 30 hz gibimi hissettiriyor onu merak ediyorum.
FG 4x için konuşursak kaç hz lik bir mönitör lazım minimum bilginiz var mıdır?
Berbat oluyor, 30 FPS x2 yapabilirsiniz, onda da gecikme hayvan gibi artıyor. Hem 30 FPS frametimeında bir gecikmeniz var, hem de 1-2 kare geriden gelme gecikmeniz var.. Derken uçuyor gecikme. Çok kötü bence. En kötü ayar düşürün, DLSS performansa alın ama FG açmayın. +90 için mantıklı hâle geliyor bana kalırsa FG.
FG 4x için konuşursak kaç hz lik bir mönitör lazım minimum bilginiz var mıdır?
mr.esat
Üstün
Yok, yine 60 kare görüyorsunuz ve görüntü de akıyor. Bazen crosshair ya da HUD sapıtabiliyor ama akıcılıkta sorun olmuyor, muhtemelen native 60'a göre de blurlu bi görüntü görüyorsunuz ama asıl problem bu değil, asıl problem gecikme. 30 FPS x 2 FG'de FPS / TPS / Platform / Araba / Spor ne oynarsanız oynayın gecikme sizin keyfinizi baltalayacak.dlss ile 60 fps yakalayabiliyorum ancak fg açtığımızda 2x misal %50 gerçek %50 yapay oluşturduğu için 30 hz gibimi hissettiriyor onu merak ediyorum.
LiteraryCrawL
Uzman
DLSS ile 60 FPS yakalayabiliyorum ancak Frame Generation açtığımızda 2X misal %50 gerçek %50 yapay oluşturduğu için 30 Hz gibi mi hissettiriyor onu merak ediyorum.
Hayır 30Hz gibi hissetmezsin 60Hz hissedersin. Eğer DLSS ile ortalama 55FPS ve üstünü yakalayabiliyorsan Frame Generation açabilirsin. Senin durumunda alabileceğin Max 60Hz olduğundan pek önemli değil. DLSS ile dediğim FPS'yi yakalayabiliyorsan 2X Frame Generation açıp en azından 60 sabit alırsın ve anlık düşüşler minimum olur.
Frame Generation 4X için konuşursak kaç Hz'lik bir monitör lazım minimum bilginiz var mıdır?
Akıcı bir deneyim için DLSS ile FPS'nin ortalama 55 olması gerek. Bu hesaba göre 4X Frame Generation ilemin 200 FPS alırsınız.
Son düzenleme:
60 Hz de tamamen gereksiz.
erkuteer1
Becerikli
Yok, yine 60 kare görüyorsunuz ve görüntü de akıyor. Bazen crosshair ya da HUD sapıtabiliyor ama akıcılıkta sorun olmuyor, muhtemelen native 60'a göre de blurlu bi görüntü görüyorsunuz ama asıl problem bu değil, asıl problem gecikme. 30 FPS x 2 FG'de FPS / TPS / Platform / Araba / Spor ne oynarsanız oynayın gecikme sizin keyfinizi baltalayacak.
net anladım.
Hayır 30Hz gibi hissetmezsin 60Hz hissedersin. Eğer DLSS ile ortalama 55FPS ve üstünü yakalayabiliyorsan Frame Generation açabilirsin. Senin durumunda alabileceğin Max 60Hz olduğundan pek önemli değil. DLSS ile dediğim FPS'yi yakalayabiliyorsan 2X Frame Generation açıp en azından 60 sabit alırsın ve anlık düşüşler minimum olur.
Akıcı bir deneyim için DLSS ile FPS'nin ortalama 55 olması gerek. Bu hesaba göre 4X Frame Generation ilemin 200 FPS alırsınız.
çok açıklayıcı oldu hocam teşekkürler.