Debian 13 GNOME ve %150 scaling ile birlikte 4K IPS monitor kullanıyorum. Resimlerin kalitesi eski 1080p monitörümdekinden daha kötü. Internet sitelerindeki resimler ve daha önceden 1080p monitörümden aldığım ekran görüntülerini kastediyorum. Renk veya diğer monitör ayarlarıyla ilgili bir sorun yok. Bu durum normal mi? 1080p monitörden 4K monitöre geçen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?%150 scaling yaptığın için olabilir. %100'e çekip öyle bak bir de bence.
%100 yapınca her şey çok küçük oluyor. %125 yapınca da küçülüyor ve resimler yine kalitesiz.%150 scaling yaptığın için olabilir. %100'e çekip öyle bak bir de bence.
EFI Shell
Yetkin
Hayır, değil. Gayet net her şey. Ben de %150'de kullanıyorum her şeyde.Debian 13 GNOME ve %150 scaling ile birlikte 4K IPS monitor kullanıyorum. Resimlerin kalitesi eski 1080p monitörümdekinden daha kötü. Internet sitelerindeki resimler ve daha önceden 1080p monitörümden aldığım ekran görüntülerini kastediyorum. Renk veya diğer monitör ayarlarıyla ilgili bir sorun yok. Bu durum normal mi? 1080p monitörden 4K monitöre geçen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
27".
1080p'de alınmış ekran görüntüsü.
%100 yapınca resimler dahil her şey küçülüyor bu yüzden resimlerin kalitesi iyi mi yoksa kötü mü anlayamıyorum.27" 4Kyı sanırım %125 kullanırdım ama %150de de sıkıntı olmaması lazım. Başka bir yerlerde sıkıntı var gibi.
Peki %100 yapınca görüntüler iyi mi?