4K monitörü 1080p'de kullanınca uzağa bakınca görüntünün pikselleşmesi

Şöyle ki hocam buyurun (telden çektim ters olmuş KB. Elimde silah olan 1080p/bıçak olan 4K pek anlaşılmasa da ortadaki fark belli oluyor hemen hemen o tarz)

Ekran kartınız 4K besleyebiliyorsa 4K'da daha fazla FPS alırsınız. Hatta mesela bir oyunda ayarlar en düşükte 30 FPS'i zor görürken arttırınca 300 400 FPS aldığım oyunlar oldu. Garip bir olay.

Ekran kartınız 4K besleyebiliyorsa 4K'da daha fazla FPS alırsınız. Hatta mesela bir oyunda ayarlar en düşükte 30 FPS'i zor görürken arttırınca 300 400 FPS aldığım oyunlar oldu. Garip bir olay.

9070XT 7800X3D hocam. Besliyor hatta hemen hemen 1080p ile aynı FPS değerleri ama ben bu işlemciyi aldım fakat böyle saçma şeyler yaşamam canımı sıkıyor. Sebebini bulmam lazım. Normal değil bu.

9070XT 7800X3D hocam. Besliyor hatta hemen hemen 1080p ile aynı FPS değerleri ama ben bu işlemciyi aldım fakat böyle saçma şeyler yaşamam canımı sıkıyor. Sebebini bulmam lazım. Normal değil bu.

Nasıl normal değil hocam 28 inç monitörde 1080p oynuyorsunuz, pikselleri tabii sayarsınız. Ben bile 24 inçte dikkatli bakınca pikselleri görebiliyorum.

Normal sistemde saçmalıyor Valorant'ı 1080p yapınca.
Görüntü bozuk gözüküyor böyle tırtık tırtık.

Eki Görüntüle 182839
Ekran görüntüsü olduğundan galiba bende normal duruyor.

Bence ekranınız 28 inç olduğundan 4K'dan 1080p'ye geçince pikseller büyüdüğünden böyle görüyorsunuz. Kenar yumuşatma da sorunu çözmüyorsa 4K oynayın, sorun sistemle ya da monitörle alakalı değil fiziksel olarak zaten bozuk görmeniz lazım mantıken Kenar yumuşatma bir nebze toparlar belki.

Nasıl normal değil hocam 28 inç monitörde 1080p oynuyorsunuz, pikselleri tabii sayarsınız. Ben bile 24 inçte dikkatli bakınca pikselleri görebiliyorum.

E hocam o zaman bu işlemci 4K da işe yarar mı? Bilmiyorum belki normaldir ama çok kötü gözüktüğü için hoş gelmedi. Sizce 4K da 7800X3D iş yapar mı Valorant da?

E hocam o zaman bu işlemci 4K da işe yarar mı? Bilmiyorum belki normaldir ama çok kötü gözüktüğü için hoş gelmedi. Sizce 4K da 7800X3D iş yapar mı Valorant da?
Tabii ki yarar hocam o ne demek Aynı FPS değerlerini alıyorsanız zaten işlemci daha öteye gidemediğinden öyledir. Valorant aşırı hafif bir oyun sizin sisteme göre, kaç FPS alıyorsunuz ki 4K'da?

Tabii ki yarar hocam o ne demek Aynı FPS değerlerini alıyorsanız zaten işlemci daha öteye gidemediğinden öyledir. Valorant aşırı hafif bir oyun sizin sisteme göre, kaç FPS alıyorsunuz ki 4K'da?

5V5 de 700 poligonda 1000 FPS Valorant da hocam. Bu arada karar verdim 4K oynayacağım. Başka çare yok. Daha çok denilen 1080p Low ayarlarda daha çok kullanırsın 7800X3D'yi diye.

Ekran kartınız da işlemciniz de 4K için fazlasıyla yeterli. 4K açın.

Öyle yapacağım hocam teşekkür ederim.

4K kötü bir şeymiş gibi niye düşünüyorsunuz ki hocam? 4K babadır ya.

5V5 de 700 poligonda 1000 FPS Valorant da hocam. Bu arada karar verdim 4K oynayacağım. Başka çare yok. Daha çok denilen 1080p Low ayarlarda daha çok kullanırsın 7800X3D'yi diye.
Hocam onu kim dediyse ekran kartınıza bakmamış herhalde. 700-1000 FPS alıyorsanız zaten daha öteye gitmez, o işlemci o kadarına çıkar, hatta gidip 9800X3D de alsanız çok fazla yukarısına çıkamazsınız 1080p'de oynamak için hiç bir sebebiniz yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…