• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

4K monitörü 1080p'de kullanınca uzağa bakınca görüntünün pikselleşmesi

Teşekkür ederim hocam. O zaman 4K'den devam

700 1000 FPS gayet yeterli, eski laptopta ben 20 30 FPS alıyordum 45 FPS alınca da show yapıyordum.

Ama hocam öyle böyle değil yani adamı vuramıyorum. Eğer çok fark etmezse 4K Low ayarlarda oynayacğım. Yani öbür insaların 1080P'si gibi değil. AMD ekran kartım bu arada oyun da Valorant.
Bence bu görüntü ölçeklendirmesiyle alakalı bir durum. Genelde yaygın bir sorundur çünkü 1080p'nin bitrate'i ve piksel yoğunluğu eskisine nazaran düşüktür çünkü bu durum pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor. 4K doğal çözünürlükte 1080p yaptığınızda panelin desteği de yoksa görüntü netleşmez.

Genelde ana çözünürlük üzerine yoğunlaşıyorlar, 2k monitörlerde de öyle mesela. 1440p çözünürlüğü çok iyi ama 1080p performansları kesinlikle sadece 1080p için üretilmiş cihazlar kadar iyi değil.

2k çözünülükte 1080p'nin kötü görünme sebebi 1440'ın 1080'e bölünememesi. 4K monitörde normal gözükmesi lazım, belki ekran boyutu ve piksellerin boyutu yüzünden garip gözükebilir ama görüntüde bozulma olmaz. Zira 3840/2 = 1920 & 2160/2 = 1080 o yüzden her 4 piksel 1 piksel gibi davranır.

Ha bu teorik olarak böyle, pratikte deneyip görmek lazım her monitörde farklı gözükebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…