4K monitörü 2K olarak kullanmak mı, yoksa 2K monitörü 1080p kullanmak mı daha mantıklı?

omerk_k 15

Uzman
RTX 5070 veya 5070 Ti alacağım ama 5070 Ti alamama ihtimalim var 9 ay taksitlendirme yakalayamadığım için.

CS2 oyuncusuyum, sık sık CS2 oynarım ve oynayacağım zamanlarda monitörü 1080P'ye çekmem gerekir ve 2K ya da 4K monitörde bildiğim şunlardır:
RTX 5070 2K'yı çok iyi besler, 4K'da kimi zaman zorlanır.
RTX 5070 Ti 4K ve 2K rahat destekler.

Gelelim kritik kısma:
2K monitör aldığımda CS2 oynayacağım zaman 1080P'ye çekeceğim. 1080p piksel sayısı 2K'ya denk olmadığı için çamurlaşma olacak.
4K monitör aldığımda ise CS2 oynayacağım zaman 1080P'ye çekeceğim ve 1080p deneyimini rahat yaşayacağım.
Çünkü 4K çözünürlük 1080P'nin dört katı piksele sahiptir. Ancak! 5070 veya 5070 Ti'nin hikayeli oyunlarda 4K'yı beslemeye yetmeyeceği zaman çözünürlüğü 2K'ya düşürdüğümde görüntüde çamurlaşma olacak, peki bu çamurlaşma ne kadar çok etkiler beni 4K'den 2K'ya düşürdüğümde? 2K monitörde ise 1080P'ye düşürdüğümde de aynı şekilde nasıl olacak?

Ne önerirsiniz bu konuda, bayağı bir sıkıştım diyebiliriz?

Son düzenleme:
Çok sık CS2 oynuyorsan 1080p yüksek Hz monitör almak daha mantıklı. Çok sık oynamıyorsan da her girdiğinde bununla uğraşmak fazla değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sık CS2 oynuyorsan 1080p yüksek Hz monitör almak daha mantıklı. Çok sık oynamıyorsan da her girdiğinde bununla uğraşmak fazla değil mi?
Hocam OLED 360 Hz veya 500 Hz bakıyorum duruma göre. IPS 240 Hz monitörüm var zaten.

4K ekranda 2K'ya düşmek 2K ekranda 1080p'ye düşmekten çok daha fazla çamurlaşma yapar. Ama RTX 5070'te çözünürlük düşürmene hiç gerek yok ekrandan çözünürlük kısmak yerine DLSS (Quality) açarsın, netlik bozulmadan FPS kazanırsın. Ben pek CS için öyle çözünürlük takmam, 2K monitörse 2K oynarım 4K ise 4K her neyse ama bence de RTX 5070 alacaksan en temizi direkt benimde yaptığım gibi 2K monitör alıp native 2K oynamak. 4K'da çözünürlük düşürme macerasına girmeye hiç gerek yok.

DLSS zaten bunun için var. 4K çözünürlükte DLSS Kalite kullandığın zaman oyun yaklaşık 2K çözünürlükten 4K'ya upscale ediliyor. CS2'de ise 2K'dan 1080p'ye geçişte oluşan piksellenme bana göre çok rahatsız edici seviyede değil. Eğer illa 2×2 tam ölçekleme istiyorsan, 1440p monitörde 1280×720 kullanabilirsin. 4:3 oynuyorsan da bunun 4:3 çözünürlükteki muadilini tercih edebilirsin.

Çözünürlüğü 2K'ye düşürmek yerine DLSS açmak daha mantıklı olur, hem görüntü çamurlaşmaz hem de 4K kalitesi alırsınız. Genelde hikayeli oyunlarda DLSS desteği kesin oluyor zaten.

Çözünürlüğü 2K'ye düşürmek yerine DLSS açmak daha mantıklı olur, hem görüntü çamurlaşmaz hem de 4K kalitesi alırsınız. Genelde hikayeli oyunlarda DLSS desteği kesin oluyor zaten.

24 inç monitörümde 1400x1080 oynuyorum, CS2'yi 27 inç 4K veya 2K düşünüyordum.
Peki şimdi 2K DLSS kalite mi diyorsunuz yoksa 4K DLSS kalite mi diyorsunuz?
4K ile 2K monitör arasında OLED olduğunu da düşünürsek, çok kalite farkı var mı? CS2 oynayacağım zaman 1080'e çeksem, hikayeli oyun oynayacağım zaman 4K kalite veya 4K dengeli hiç olmadı. 4K performans yapsam, DLSS'de nasıl olur?

4K çift çözünürlüklü bir monitör işini görür ve evet 4K kalitesini ben 2K'den geçerek tattım, çok iyi.

AOC model monitör aldım, çift çözünürlüklü; hem 1080p 360 Hz ve daha net görüntü alırsın çünkü 4K monitörde piksellerin tam 2 katı.

4K çözünürlükte bahsettiğin kartlarda rahat şekilde oynarsın hikayeli oyunlarda DLSS quality mode ve frame generation açsan yeterli zaten bazı oyunlarda orta ayarları biraz kurcalaman gerekebilir ama sorun olmaz.

Bence dual mode OLED monitörleri de düşün. Hem CS2 oynuyorsun hem de hikâyeli oyunlarda yüksek görüntü kalitesi istiyorsun. Hikâyeli oyunlarda 4K DLSS Kalite ile başlayıp performans yetmezse Dengeli veya Performans moduna geçebilirsin.

Bütçen uygunsa 27 inç 4K 240 Hz + 1080p 480 Hz dual mode OLED modellere bakmanı öneririm. CS2'de yüksek yenileme hızının avantajını, hikâyeli oyunlarda ise 4K görüntü kalitesini tek bir monitörde elde etmiş olursun.

Monitör bütçen ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…