5.000-6.000 TL 1080p monitör önerisi

Bütçe
5.000-6.000 TL
OSD menüsünden response time ayarını level 3 yapmayı unutmayın.
Konuyu hortlatıyorum biraz ama hocam bu ürünle lenovo arasında nasıl bir fark var. İkisi de VA panel ancak hollanda merkezli olduğu ve yıllardır ledlerle uğraştığı için philips daha mı iyidir?

Şu reklam gibi incelemede renkler cidden iyi görünüyor.

Görüntü kalitesi= Lenovo. Teşekkür ederim hocam.

Hocam r25i30 ve r25f30 u technopat sosyalde biri karşılaştırmış. Renk canlılığı olarak Ips olan daha iyi. Sizin ve diğer arkadaşların da dediği gibi. Nedense bana Va çok soluk geldi. Acaba iyi bir ips panel önerebilir misiniz? Samsung G4 gözüme çarptı, yüksek hz ve 7600tl fiyatıyla. Acaba r25i30 dan iyi midir? Ya da philips gibi kaliteli markalarda önerebileceğiniz bir model var mı? Kararımı siyahlar yerine canlı, parlak renkler yönünde kullanacağım.
Ayrıca bir lenovo thinkbook 16 g6 inceledim ips panelli. Aşık oldum resmen. 300 nit parlaklığa rağmen.

İps panele sahip monitör önerebilir misiniz diyecektim yani ders çalışmaktan beynim sulandı. Sınav dönemim de kusura bakmayın.

Son düzenleme:

Çok solup gelmesi garip. Çünkü %135sRGB volume ve %87 DCI-P3 renk kapsamı sunan bir monitörün soluk gelmemesi lazım. Monitörün diğer renk profillerini denediniz mi? OSD menüsünü biraz kurcalayın bence. Ayrıca NVIDIA ve AMD fark etmez kendi uygulamasından digital vibrance ayarını yükseltirseniz renk doygunluğu artar. Game mod ayarını standart, color temperature ayarını neutral yapıp tekrar dener misiniz?
Mesela şu videoda kullanıcı yaptığı ayarları gösteriyor.

Tüm yaptığınız ayarlara rağmen menun kalmazsanız 24G42e öneririm, 1080p monitörler arasında en iyi renk gamutu ve kontrast oranı sunan modellerden birisi. G4'ten renk gamutu olarak daha iyi + kontrast oranı daha yüksek.

Bu konudan inceledim. Telefonum süper AMOLED ekrana sahip. Bu sayede monitörümde göremediğim renk farkı bariz bir şekilde telefonumda görülüyor. Sizde iyi bir telefona sahipseniz dikkatle inceleyin. Biraz daha pembemsi morumsu bir canlı ton var R25I30 da.

İkisi de tipik 1000:1 görünüyor. Ayrıca Samsung 400 candela parlaklığa sahip. Bu değerlere bakınca Samsung daha iyi gibi ama siz hangi siteden yardım alıyorsunuz hocam? Ben sadece resmi siteleri bir de epey sitesini biliyorum bilgim biraz kısıtlı.

Son düzenleme:

R25I30 ile R25F-30 arasında belirgin bir renk gamutu farklılığı yok.
R25-F30
%135sRGB volume.
%99 sRGB coverage.
%87.5 DCI-P3
R25ı30.
%135sRGB volume.
%100sRGB coverage.
%90 DCI-P3

Renk gamutları oldukça yakın. Parlaklıkta R25I30 420CD iken R25F-30 360CD çıkıyor. Parlaklık yüzünden biraz daha canlı gözükmüş olabilir. Ayrıca aynı monitörden 10 tane bile alsan hepsinde farklı renk doğruluğu çıkar. Birebir aynı görüntüyü alamazsınız. Değerlere siteden bakmıyorum ölçüm cihazı sonuçlarına göre değerlendiriyorum. Kâğıtüstü veriler ile gerçekte olan sonuçlar farklı çıkar. İkisinde de tipik 1000:1 yazması çok normal. Monitörlerde bir standart vardır IPS'in kontrast olarak ortalaması 1000:1 olduğu için öyle yazarlar. Gerçekte 700:1 de olabilir 1500:1 de olabilir, bunu incelemeye bakarak öğrenebilirsiniz.

Örnek;
G274qpx için önce Epey'e sonra da inceleme verilerine bakın.

Hatta incelemedeki monitörlerin hepsine bakın, ardından inceleme verileriyle kıyaslayın. Bu sadece kontrast oranı için değil renk gamutu, parlaklık ve tepki süresi içinde geçerlidir.

Örnek 2;

G274QPX için epeyden parlaklık değerlerine bakın.

Örnek 3;

G274QPX için epeyden tepki süresi değerlerine bakın.

Epeyde sadece standart rakamlar verilmiş. Bu test videosunu hangi kanal yayınlamış hocam. Gerçek değerleri merak ettim. YouTube ne yazmam gerekiyor bunları öğrenmem için? Ayrıca muhtemelen evet 420 candela olduğu için daha parlak göründü bana. R25L30 ile G4'ü karşılaştırıyor mu bu kanal?

Kanalı buldum.

Epey, monitör üreticisinden kopyalayıp yazıyor.

G274qpx için mesela MSI'ın sitesindeki değerleri yazıyorlar.

Monitörde üreticinin verdiği bilgiler %90 ihtimalle yanlış olduğu için bir anlam ifade etmiyor. Hayır karşılaştırmıyor. G4 renk gamutu olarak o kadar iyi bir monitör değil.

G4.
%121 sRGB volume.
%89 DCI-P3

Yani DCI-P3 Lenovo ile hemen hemen aynıyken sRGB değeri daha düşük. Konuda baktığınız R25I30 ise %135sRGB volume ve %90 DCI-P3 değerine sahip. Ayrıca Lenovo'nun aksine 340nit parlaklığı var.

Bir sürü yabancı kanal var tek bir yerden öğrenemezsin tüm monitörleri. Onlarca YouTube kanalına veya bilibili, hkepc vb yabancı sitelere bakıyorum. Yani epey uğraştırıcı diyebilirim.

O zaman hocam önerdiğiniz AOC mi daha başarılı Lenovo R25l30 mu daha başarılı? Gerçek veriler ışığında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…