Bütçe
5.000-6000 TL
Biraz daha çıkıp B850 almanı öneririm. Ortada çipset olarak bir fark olmadığı söylense de çok daha stabil olduğu kesin.

Örnek: https://www.akakce.com/anakart/en-u...wcB&gbraid=0AAAAADsWTCxNoT6Y8hXbprt3xTFByFJSJ
Bütçe yetiyorsa değerlendirilebilir. VRM'leri sıcak çalılıyor sadece. (Termal limitlerde değil tabiki.)

Ancak B850 şart değil.
Neden bir anda böyle bir durum çıktı hala anlamış değilim. 🙆
B650'nin üretiminin bitmesi onu ölü yapmaz. Ayrıca stoklar bitene kadar da fiyatlar pek oynamaz.

B850 ile B650 aynı yonga setini kullanıyor zaten. Tek fark B650'de zorunlu olmayan bazı standartlar B850'de zorunlu hale getirildi.

B850 Eagle'ın alternatifi olarak B650 Gaming X AX V2 modeline de bakılabilir.

5.000-6.000 TL arası Ryzen 7 7800X3D anakart önerir misiniz?
Şunu belirteyim; 7800X3D'nin çarpan kilidi kilitli zaten. OC yapamazsınız, UV vs. yapabilirsiniz.

Bütçe yetiyorsa değerlendirilebilir. VRM'leri sıcak çalılıyor sadece. (Termal linitlerde değil tabiki.)

Ancak B850 şart değil.
Neden bir anda böyle bir durum çıktı hala anlamış değilim. 🙆
B650'nin üretiminin bitmesi onu ölü yapmaz. Ayrıca stoklar bitene kadar da fiyatlar pek oynamaz.

B850 ile B650 aynı yonga setini kullanıyor zaten. Tek fark B650'de zorunlu olmayan bazı standartlar B850'de zorunlu hale getirildi.

B850 Eagle'ın alternatifi olarak B650 Gaming X AX V2 modeline de bakılabilir.

Şunu belirteyim; 7800X3D'nin çarpan kilidi kilitli zaten. OC yapamazsınız, UV vs. yapabilirsiniz.

B650'lerle ve X670'lerle insanlar çok sorun yaşadılar. Ben bundan dolayı B850 önermiştim arkadaşa. Evet çipset olarak aynı ancak anlamış değilim ki özellikle B650'lerde cidden B850'ye nazaran çok fazla şikayet var. Artık microcodelerde mi bir sorun vardır yoksa B650'lerin üstüne BIOS açısından mı çok üstüne düşmezler bilmiyorum.