Bütçe
5.000-6.000 TL

KrackeR

Uzman
Ana ekran olarak kullanmak için 1080p monitör almaya karar verdim, bütçem 5-6k civarı ve bazı sorularım/kriterlerim var.
  • Normalde laptop kullanıcısıyım 27" kullanırken pikseller rahatsız eder mi?
  • Genelde oyun oynuyorum ama hem oyunlarda hem de film dizi izlerken renklerin kötü olmasını istemiyorum.
  • Rekabetçi oyunlar da oynadığım için gecikmesine ve ghosting probleminin de rahatsız edici olmasını istemiyorum.
Biraz bakınca Lenovo R25F-30 önerisini çok gördüm sebebi nedir acaba?

Gözüme kestirdiğim birkaç monitör var:

Son düzenleyen: Moderatör:
24'' üzerinde pikseller görünür olmaya başlıyor. 27'' oyun için çok ideal bir boyut olsa da 2K ve üstü çözünürlüklerde daha iyi tercih olur. VA panallerde ghosting daha yaygın bir sorun. O bütçelerde OLED ve türevleri mümkün olmadığı için hızlı IPS monitörler arasından bir tercih yapmak iyi olabilir.

Şunu önerebilirim, en iyi renk gamutuna sahip bütçede.

R25F-30 kullanıyorum, renkleri IPS panele göre daha güzel, fotoğrafları bir yerlerde var ancak tekrardan çekmeye gerçekten üşeniyorum, ghosting gibi bir durum yok.

Gamepower vivid T50 27" 1500r. 200Hz 0.5ms
%85 NTSC sRGB %125 bu değerler tatmin eder mi bilmiyorum. Hem renk doğruluğu hem rekabetçi monitör bulmak zor. Ayrıca G-Sync gibi özellikleri yok. Fakat görsel zevkinizden biraz kısarsanız değerleri çok iyi :)

Şunu önerebilirim, en iyi renk gamutuna sahip bütçede.

R25F-30 kullanıyorum, renkleri IPS panele göre daha güzel, fotoğrafları bir yerlerde var ancak tekrardan çekmeye gerçekten üşeniyorum, ghosting gibi bir durum yok.

R25F-30 ile arasındaki fark nedir?