theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
İyi sosyaller. Mevcut olarak kullandığım M.2 SSD artık yetmemeye başladı; sistemimde 3 adet disk takılı: 1x M.2, 1x SATA SSD, 1x HDD. Bunların depolama alanları bana göre az olduğu için bir şeyleri yüklemek için bazen diğerlerini siliyorum, internetim de yavaş olduğu için tam bir çile oluyor bu.
Sıfır olarak almayı tercih ederim. 1 TB olursa mükemmel olur, fiyatı ise 6K'yı aşmasın lütfen.

1774135362024.webp

Bunu alalı 2 yıl olmamıştır, neden bu hale geldi bir fikrim yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller. Mevcut olarak kullandığım M.2 SSD artık yetmemeye başladı; sistemimde 3 adet disk takılı: 1X M.2, 1X SATA SSD, 1X HDD. Bunların depolama alanları bana göre az olduğu için bir şeyleri yüklemek için bazen diğerlerini siliyorum, internetim de yavaş olduğu için tam bir çile oluyor bu.
Sıfır olarak almayı tercih ederim. 1 TB olursa mükemmel olur, fiyatı ise 6K'yı aşmasın lütfen.

Eki Görüntüle 234773

Crucial E100 CT1000E100SSD8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Sıfır olarak bütçede ancak bu var, arada WD Blue 1 TB M.2 düşüyor 6K civarına. Onu da kovalayabilirsiniz.

İyi sosyaller. Mevcut olarak kullandığım M.2 SSD artık yetmemeye başladı; sistemimde 3 adet disk takılı: 1X M.2, 1X SATA SSD, 1X HDD. Bunların depolama alanları bana göre az olduğu için bir şeyleri yüklemek için bazen diğerlerini siliyorum, internetim de yavaş olduğu için tam bir çile oluyor bu.

Eki Görüntüle 234773

Hocam naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim. Sağlam bilgisine güvenebileceğiniz insanlardan tavsiye alın. Bence asıl tavsiyem kendiniz araştırın ince eleyin sık dokuyun hem teknoloji bilginiz eksikse öğrenirsiniz hem de manipüle edilmezsiniz ve bu işin öğrenme kısmı zevkli. Bu yazıyı yazma sebebim şu bundan 4-5 yıl önce Technopat forumunda sanırsın forumdaki neredeyse %90 herkes anlaşmış gibi hep bir elden Adata'nın Samsung Killer diye tarif ettiği bir M.2 SSD aldım. Sonra o SSD büyük teknoloji editörleri tarafından test edildi Adata'nın genel kronik M.2 ssdlerinden biri çıktı. SSD sağlığını o kadar hızlı kaybetti ki keşke üstüne 1.000 TL daha koysaydım Samsung alıp kafam rahat etseydi dedim. O yüzden çok bilgili testlerle kanıtlı insanların sözlerine bir bakın ama son sözü son kararı kendiniz de araştırıp iyice öğrenip karar verin. Tavsiye olayını doğru bulmuyorum.

İyi sosyaller. Mevcut olarak kullandığım M.2 SSD artık yetmemeye başladı; sistemimde 3 adet disk takılı: 1x M.2, 1x SATA SSD, 1x HDD. Bunların depolama alanları bana göre az olduğu için bir şeyleri yüklemek için bazen diğerlerini siliyorum, internetim de yavaş olduğu için tam bir çile oluyor bu.

Eki Görüntüle 234773

Konudan biraz bağımsız ama o kadar az yazma ve ortalama bir power süresinde nasıl bu kadar fazla sağlığı eridi SSD'nin? Bence en büyük soru işareti bu olmalı.
SSD olarak 1 TB SN3000 6.400 TL şu an. Ona bakabilirsiniz. 9K'da 2 TB XG7 var ki 1 TB artısı ile birlikte çok daha mantıklı bir seçenek.

Klasik Kioxia, sağlığı 1-2 yıl içerisinde yerleri görüyor. Bendeki LRC500 modeli de 1 yılın sonunda %39 sonrasında %29 görmüştü. Performansa bir etkisi yok yine de.

Konudan biraz bağımsız ama o kadar az yazma ve ortalama bir power süresinde nasıl bu kadar fazla sağlığı eridi SSD'nin?
Kioxia SSD'ler böyle, ne kadar kaliteli olursa olsun sağlığı çok hızlı düşüyor. Arkadaşta SN850 Black var, 4 senedir kullanıyor; sağlığı %96, bende Kioxia Heatsink 2 TB var 4. ayı şu an %99 sağlığı.

Eki Görüntüle 234773

https://app.hb.biz/Lk5VcVJCesjz

Ben bunu kullanıyorum Windows oyun yedekleme olarak, memnunum. 1 yıldır kullanıyorum.

2. el kovalayabilirsen daha iyi denk gelebilir 1 ay önce 1TB Exceria Pro'yu 4 bine almıştım bu devirde iyi bence fiyat olarak. 7 aylık üründü değerleri de gayet iyi çıktı.

2. el kovalayabilirsen daha iyi denk gelebilir 1 ay önce 1TB Exceria Pro'yu 4 bine almıştım bu devirde iyi bence fiyat olarak. 7 aylık üründü değerleri de gayet iyi çıktı.
2.el M2 SSD almayı pek doğru bulmuyorum hocam bakın benim M2 SSD'm bile birkaç yıl ve güç açma süresi bu kadarken sağlığı bu kadar düştüyse 2.el SSD'leri pek tahmin edemiyorum ve güvenemiyorum. Sata olsa alırdım da M2 de düşüncelerim bu şekilde.